Sforcia, zielona, kurkuma, imbir, cynamon zaparzasz i jak zaparzysz herbetę to dodajesz cytryny. Cynamonu nie za dużo bo wyjdzie breja. Za to imbiru i kurkumy można więcej :-))
Anister nie odrzucają mnie ;-D Ale tak się zastanawiałam nad tym czy nie "umrę" czasem ;-D hahaah Nie no żarcik. Po prostu nie wiedziałam czy to normalne czy nie. A ile tej kombuchy pijecie dziennie? Zmieniony przez - sforcia w dniu 2013-10-03 11:58:11
Mali wystarczy łyżka kartoflanki + laska wanilii i masz taki sam smak jak budyń w proszku :-)) A bez chemii. ewentualnie też dodać można wheya waniliowego. Wczoraj właśnie budyń robiłam w domu :-) + dodałam 2 żółtka do niego. pyszny i bez posmaku chemii z paczki. Zmieniony przez - sforcia w dniu 2013-11-24 18:17:07
sforcia, ja tu parę dni temu gdzieś widziałam odpowiedź jednej z Szefowych, że jak w małej ilości np. do sałatki to nie trzeba liczyć. A jak jakaś potrawa z dużą ilością tych kiełków to jak "suchy wsad"
Owsiane zawierają śladowe ilości glutenu - o ile nie masz celiakii, to raczej nie ma potrzeby z nich rezygnować. No chyba, że źle na nie będziesz reagować, a do kupienia są również takie zupełnie gluten free certyfikowane, ale dość drogie. Co do alternatywy dla chleba i kanapek, to ja czasem gotowałam białą kaszę gryczaną dodawałam do tego jajko [...]
Bry flo:-) Sforcia weźmiesz pomidorki (umyjesz, pokroisz w kostkę, nie obieraj ze skórki,bo Cię nie chcę zniechcęcać ), poddusisz je, możesz dodać koncentratu, dodaj oliwy, do tego sól, pieprz i papryka, jak ma być chilli no to chilli , jak trochę przestygnie zmiksuj blenderem i jest :D
Cześć Sforcia :-D To chyba mnie zastąpisz bo ja zmarzłam, jestem senna i zaraz się pod kocyk walnę.... Idź idź :-)) };-) Ale ja tak tylko z doskoku dziś, bo pracuje pilnie :-))