Zdecydowanie za dużo nabiału pochodzącego z twarogu, w dodatku wybierasz formy wysoko przetworzone jogo/chudy. Bułki to puste kalorie, tak zwane zapychacze. Margaryna jak Domer wcześniej wspomniał zdecydowanie do wyeliminowania, wybieraj prawdziwe masło (82% tłuszczu mlecznego). Licząc wartość energetyczną wpisuj produkty surowe. Dieta również [...]
Zalezy co to bylo te "wiele innych rzeczy". Jesli spozywales produkty przetworzone albo duzo cukru to nie ma co sie dziwic ze fat poszedl zamiast miesni. Oprocz tego plan treningowy mogl byc kiepski. Za slaby przyrost rowniez odpowiedzialna mogla byc licha regeneracja
zle... po pierwsze: za krootko posiedziales w dzial eodzywianie zeby ulozyc sobie diete...czytaj i sie ucz bo bez tego nie zajarzysz o co chodzi w zywieniu ! po droogie: wywalaj produkty przetworzone...chleb, serki waniliowe dzemy...zupy tez nie licz jako posilek... po trzecie: jesli nie bedziesz mial dopracowanej diety nici z tego zeby [...]
Nie ma 'złego' i dobrego jedzenia. Chodzi bardziej o produktu przetworzone i bardziej naturalne. Owoce nie są złe ale w pewnych momentach dnia (rano, po treningu) i oczywiście nie dla wszystkich, to zależy od indywidualnego przypadku. To nadal naturalne produkty, beztłuszczowe itd. jest wiele plusów ale i minusów, dlatego chcąc zredukować lepiej [...]
Zasady zywieniowe sa zawsze takie same. Spozywasz produkty jak najmniej przetworzone, bez wzgledu na IG a kwasy tluszczowe dostarczasz w zalezanych proporcjach a nie tylko nasycone czy nienasycone.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
bialko 2g na 1kg masy ciala, tluszcze okolo 1-1,2 i reszta wegli do bilansu jedzenie ma byc jak najmniej przetworzone, roznego rodzaju popularne dania z sosami, i innymi dodatkami na bazie cukru musisz wywalic. produkty maczne tylko z wysokiego przemialu, nabial glownie ser twarogowy wszzelkiego rodzaju jogurty owocowe, soki, napoje kolorowe [...]
jeść produkty jak najmniej przetworzone rezygnacja z białego pieczywa,słodyczy jeść co ok. 3 godziny a co jeść - ryż brązowy,kasze,makaron durum/ mięso,ryby, ser biały, jajka/ migdały orzechy/ warzywa to tak w skrócie
Ogranicz proch i zadbaj o jedzenie. Zdaj sobie sprawę, że zarówno białko w prochu, czy gainer to produkty wysoko przetworzone, które należałoby ograniczyć, a nie kretyńsko sypać 3 razy dziennie. W celach regeneracyjnych zadbaj o odpowiedni bilans i odpoczywaj.
Tortilla, jak tortilla w zasadzie duża większość ma taki sam skład. Ten jeden produkt w skali całej diety nie będzie zbyt istotny. Jest to średniej jakości źródło węglowodanów, podobnie jak i płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, naleśniki, pierogi, czy wafle ryżowe/kukurydziane. Wszystkie te produkty są w mniejszym lub większym stopniu [...]
Wszystko zależy od tego jak bardzo będzie włączał w swoją dietę produkty przetworzone. Ogólnie im mniej i rzadziej, tym lepiej. Okazyjnie nie zaszkodzi.
Jesz rególarnie?? i staraj sie jeśc w produkty nie przetworzone ,trzymaj dodatkową ilośc kalorii jak pisze King,czy to z węgli i dodatkowo tłuszcze.Jeśli masz problem z taka ilosci jedzenia to dodatkowo kalorie uzyskuj z odżywek,MASS XXL
produkty mało przetworzone, węglowodany o niskim IG a tłuszcze głównie oliwa z oliwek L. przecz. artykułów 3 - widać jak przeczytałaś wszsytkie artykuły Zmieniony przez - satanistov w dniu 2008-11-03 14:31:24
W ciele dorosłego człowieka występuje około 6 miligramów chromu. Chrom uczestniczy w metabolizmie glukozy. Razem z insuliną wpływa na zwiększenie wykorzystania glukozy przez tkanki zmniejszając oporność błon komórkowych na przenikanie glukozy do wnętrza komórek. Intensywność tego procesu ma wpływ na możliwości energetyczne organizmu, reguluje [...]
jaki cel takiego odzywiania? wywalal bym chleb pszenny,platki kukurydzine, dzem, szynke itp. i zamienil je na produkty bardziej wartosciowe, nie przetworzone jak np.- platki owsiane, pieczywo pelnoziarniste/razowe, swieze owoce itd
produkty im bliższe naturze tym mniej przetworzone = zdrowsze z indeksem glikemicznym jest roznie, moze on byc wyzszy dla pojedynczego skladnika, ale po skomponowaniu calego posilku inne skladniki mogą obnizyc ig pozdr
Z tego co kojarzę, sól kuchenna czyli substancja składająca się minimum w 95% z chlorku sodu, zawiera ok. 38% sodu (40% sodu elementarnego w chlorku sodu). Stąd, w 5g (łyżeczka stołowa) soli mamy 1900mg sodu. Zgodnie z oficjalnymi RDI, dzienne spożycie sodu powinno wynosić ok. 2300mg. A więc otrzymujemy ok. 6g soli kuchennej dziennie. Tylko... sód [...]
Poza tym, co napisałem na temat zalecanych źródeł składników odżywczych warto również poczytać na temat podstaw diety zbilansowanej oraz regularnie odwiedzać dział kuchnia sfd oraz kuchnia potreningu.pl. Poniżej wklejam przydatne linki: https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html [...]