czy chodzi tu o wegle z pieczywa, czy np. gajnera, wegle to wegle a one powoduja podniesienie insuliny, wiadomo ze baardziej chodzi tu o cukry rafinowane np. plemion z Nowej Gwinei i obszarow Amazonii nie dotyczy ten problem. A u rdzennych mieszkancow Alaski tradzik pojawil sie dopiero wraz ze zmiana pozywiennnnia, do ktorego wkroczyly produkty [...]
Nie zrozumiałeś mnie. :) Wiem o tym, że fruktoza to cukier prosty, monosacharyd który występuje zarówno w owocach, sokach owocowych, miodzie i.t.d Po prostu wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik [...]
1. Laktoza a wplyw na grubosc skory? Nie wiem czy moze to miec jakis wplyw. Jest to cukier totez jedynie co to moze powodowac zwiekszona retencje wody podskórnej i wieksze zatluszczenie. Moj organizm odrazu sie zalewa po mleku. 2. Ser zolty jak i inne produkty mleczne przetworzone zawieraja powowicznie rozlozona laktoze. 3. BCAA ok ale w duzych [...]
Jeżeli chodzi o posiłki w twojej diecie to faktycznie wyglądają one okej I tutaj nie ma się czego czepiać że jest na przykład produkty przetworzone. Co do zmian w sylwetce dwa tygodnie to jest naprawdę bardzo krótki okres czasu aby wyciągnąć tak daleko idące wnioski. Oczywiście początki są trudne i tutaj organizm będzie reagował różnie na [...]
Jak dla mnie to strasznie kombinujesz żeby te produkty mieć gotowe czyli kupne(łosoś wędzony, jogurty, chleb, twaróg, ser, tuńczyk z puchy, mleko), podejrzewam, że nie chce Ci się gotować za dużo i kombinujesz żeby było jak najprościej. Niestety nie tędy droga. Wszystko to jest przetworzone i stanowić może jedynie dodatek do diety a nie bazę.
duzo czytaj i ucz się bo tylko wtedy poznasz jaki trening i jaka dieta jest dla Ciebie najlepsza. w dziale dieta odżywianie na pewno znajdziesz info na temat ilości spożywanych kalorii oraz poszczególnych składników odżywczych. Nie licz na gotowe plany bo nie sprawdza się to u wszystkich, nikt nie wie jakie masz środki do przeznaczenia na diete, [...]
W ogólnej perspektywie wyniki kształtowania sylwetki uzależnione będą od ilości kalorii w naszej diecie i składników odżywczych. Mimo wszystko warto zwrócić uwagę na jakość spożywanych produktów i kompozycję składników odżywczych w posiłkach. Tworzenie posiłków że źródła węglowodanów i tłuszczów jest słabym rozwiązaniem. Jako osoba początkująca [...]
Nawiązując jeszcze do zalecanych źródeł składników odżywczych w dobrze zbilansowanej diecie (białka, tłuszcze, węglowodany) warto poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach przedstawionych poniżej: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
Rozumiem i tak też zrobie zamienię je na inne produkty bardziej naturalne i mniej przetworzone. Poza tym wydaje Ci się ze ta dieta jest wporzadku i ma sens? Dzięki za odpowiedź ;)
Jak najbardziej niewielką część naszej diety mogą stanowić produkty gorsze pod względem jakości, czy przetworzone, takie jak fastfood, lody, przekąski, czy alkohol. Wszystko zależy od tego na ile i jak często sobie na takie odstępstwa pozwolisz. Jeżeli będzie to tak jak wspomniałeś dwa razy w tygodniu, a reszta diety dopięta jest na ostatni guzik, [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego, bo z Twojego opisu trybu życia już wynika ze masz za mało kalorii http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, Wywal produkty przetworzone jak kiełbasa śląska , gotowe sosy itd http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. [...]
Nie spotkałem się z tym, żeby ktoś pisał i cukrach prostych w mące pszennej. Jest ona po prostu bardziej przetworzona, a w zdrowej diety dominować powinny produkty jak najmniej przetworzone. Nie oznacza to jednak, że pieczywo pszenne, czy mąkę pszenną należy całkowicie wyelimnować z diety. Ważny jest jej ogół i to jak wygląda cała nasza dieta. [...]
Jak chcesz fajną pupe to na siłownie idz, tam zbudujesz ją jak nigdzie ;d Do budowy mięsni potrzebna jest nadwyżka, więc będziesz musiała nieco przytyc, ale poziom tłuszczu cały czas mozesz kontrolowac wiec sie nie obawiaj. I nie bój sie "wysokiej" wagi, mięśnie ważą ok 5x wiecej niż tłuszcz, więc waga nie jest żadnym wyznacznikiem. Ile razy [...]
Czesc Moje sugestie - zwieksz ilosc warzyw - zmniejsz ilosc pieczywa (jesli je spozywasz to niech to bedzie pieczywo razowe) - staraj sie spoywac produkty jak najmniej przetworzone - dodaj do diety orzechy woloskie/tluste ryby/olej lniany, oliwe z oliwek w odpowiednich proporcjach W razie jakichkolwiek watpliwosci pytaj
Przecierz Koniu Ci juz podpowiedzial, ze nie obedzie sie bez wyliczenia zapotrzebowania i rozlozenia skladnikow. Nie chce byc nudny, ale musisz zainwestowac kilka popoludni i poczytac linki podwieszone w tym dziale. Sciagnij tez dziennik posilkow Vitalmaxa ! Na dziendobry moge tylko podpowiedziec, ze celuj w produkty malo przetworzone, unikaj [...]
Ryż zimny ma mniejsze ig, natomiast gorący większe. Każy produkt węglowodanowy w postaci gorącej będzie łatwiej dostępny dla enzymów rozkładających cukry. Jest to związane z tym, że w obecności wody wiązania w produktach bogatych w skrobie są rozrywane (żelatynizacja). Dlatego np. po gotowaniu ryż się tak bardzo klei a jak schłodzimy go wodą i [...]