Czesć artykuł ten zamiesciłem już w dziale trójbój ale mało osób zaglada tam przez co duzo na tym traca . Trening ten jest naprawde skuteczny dał mi w miesiac około 10 kg a startowałem z ciezarem 130 . po około 6 tygodniach udało mi sie wycisnąc 140. Za około miesiac szykuje sie po raz drugi na ten trening. Opisze ile mi ponownie dał rezultatów
oto on
trening stosowany cięzar liczba seri liczba powt .
1............73% ...............10 .........5
2 ...........78% ...............10 .........4
3 ...........82% ...............10 .........3
4 ...........78% ...............10 .........5
5 ...........82% ...............10 .........4
6 ...........87% ...............10 .........3
7 ...........82% ...............10 .........5
8 ...........87% ...............10 .........4
9 ...........92% ...............10 .........3
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej Charlesa Poliguina
Metoda tego niemieckiego trenera obejmuje tylko jedno ćwiczenie , jest nim oczywiscie wyciskanie sztangi na ławce poziomej .Ćwiczenie to wykonujemy na każdym treningu przez okres około 6 tygodni , a trenujemy co 3-6 dni .Przerwy między seriami ograniczamy do 1 minuty. W przypadku, gdy była to zbyt krótka przerwa, można ją przedłuzyć maksimum do 1,5 minuty.Po zakończeniu treningu ta metodą należy przejsć na inną.
oto on
trening stosowany cięzar liczba seri liczba powt .
1............73% ...............10 .........5
2 ...........78% ...............10 .........4
3 ...........82% ...............10 .........3
4 ...........78% ...............10 .........5
5 ...........82% ...............10 .........4
6 ...........87% ...............10 .........3
7 ...........82% ...............10 .........5
8 ...........87% ...............10 .........4
9 ...........92% ...............10 .........3
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej Charlesa Poliguina
Metoda tego niemieckiego trenera obejmuje tylko jedno ćwiczenie , jest nim oczywiscie wyciskanie sztangi na ławce poziomej .Ćwiczenie to wykonujemy na każdym treningu przez okres około 6 tygodni , a trenujemy co 3-6 dni .Przerwy między seriami ograniczamy do 1 minuty. W przypadku, gdy była to zbyt krótka przerwa, można ją przedłuzyć maksimum do 1,5 minuty.Po zakończeniu treningu ta metodą należy przejsć na inną.