Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Składniki:
-280g batata w skórce
-100g banana
-20g ciemnego kakao
-20g wheya czekoladowego
-20g mielonych migdałów
-10g mąki kokosowej
-20g czekolady 85%
Karmel:
-50g daktyli suszonych
-20g wheya o smaku słonego karmelu lub inny
-sól
Wykonanie:
Z daktyli wyjąć pestki, porwać na kawałki, zalać wodą i odstawić na przynajmniej całą noc. Odlać wodę, dodać whey, szczyptę lub dwie soli i zblendować na gładką masę.
Batata ''upiec'' w mikrofali. Wstawić na ok 6minut, przewrócić w połowie "pieczenia". Następnie przekroić na pół i wyjąć łyżką ze skórki. Czekoladę rozpuscić -
najszybciej wrzucić do kubeczka, zalać 2 łyżkami wody i podgrzać w mikrofali. Batata zblendować z bananem, wheyem, kakao, migdałami, rozpuszczoną czekoladą i mąką kokosową.
Wylać do małej formy - u mnie prostokątne, ceramiczne naczynie. Na wierzch wylać masę karmelową. Wstawić do lodówki na całą noc lub do zamrażarki i wyjąć ok 30min przed podaniem.
Makro dla całosci (6 kawałków)
963,0 kcal B:48,9 g W:132,9 g T:26,2 g
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 11/07/2017 16:25:04
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
-100g fileta z pstrąga ze skórką
-150g groszku (u mnie mrożony)
-10g masła klarowanego
-kilka listków swiezej mięty (7-8 małych)
-sól, pieprz
- opcjonalnie : zielone chilli
Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba powoli ''doszła'' w srodku.
Zblendować 3/4 porcji groszku. Rozgrzać masło klarowane w mały garnuszku i wrzucić groszek - puree i pozostałą częsć. Doprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną miętę i smażyć na wolnym ogniu przez 4-5 minut. Dodać chilli jesli używamy. W trakcie smażenia dodać kilka łyżek wody, żeby puree nie było zbyt gęste.
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 12/07/2017 10:46:15
Zmieniony przez - missInvincible w dniu 12/07/2017 10:47:14
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- ...
- 159