SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239722

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Gdzie byliście ? Tylko nie mów że w Chorwacji bo mi serce pęknie z zazdrości

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Chorwacja

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie chcę się wtrANcać, ale miałaś nie mówić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Buuuuuuuuuuu wiedziałam po tych rybkach ;-(

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
wybaczcie! ale ryby były przepyszne! grillowana dorada mi najbardziej smakowała... jedyne ''ale'' miałam do steka z tuńczyka, bo był zbyt wysmażony jak na mój gust, żabnica mnie mega zaskoczyła! wygląd tej ryby mnie przeraża ale jest bardzo smaczna , w ogóle konsystencją bardziej przypomina kurczaka czy królika niż rybę. mogłabym mieć taką dietę na co dzień

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Salted caramel brownie bez pieczenia

Składniki:
-280g batata w skórce
-100g banana
-20g ciemnego kakao
-20g wheya czekoladowego
-20g mielonych migdałów
-10g mąki kokosowej
-20g czekolady 85%

Karmel:
-50g daktyli suszonych
-20g wheya o smaku słonego karmelu lub inny
-sól

Wykonanie:

Z daktyli wyjąć pestki, porwać na kawałki, zalać wodą i odstawić na przynajmniej całą noc. Odlać wodę, dodać whey, szczyptę lub dwie soli i zblendować na gładką masę.
Batata ''upiec'' w mikrofali. Wstawić na ok 6minut, przewrócić w połowie "pieczenia". Następnie przekroić na pół i wyjąć łyżką ze skórki. Czekoladę rozpuscić -
najszybciej wrzucić do kubeczka, zalać 2 łyżkami wody i podgrzać w mikrofali. Batata zblendować z bananem, wheyem, kakao, migdałami, rozpuszczoną czekoladą i mąką kokosową.
Wylać do małej formy - u mnie prostokątne, ceramiczne naczynie. Na wierzch wylać masę karmelową. Wstawić do lodówki na całą noc lub do zamrażarki i wyjąć ok 30min przed podaniem.

Makro dla całosci (6 kawałków)
963,0 kcal B:48,9 g W:132,9 g T:26,2 g











Zmieniony przez - missInvincible w dniu 11/07/2017 16:25:04
3

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Mnie w Chorwacji najbardziej uwiodły ośmiornice i kalmary , tego też zajadałam najwięcej Dorada też super !

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
też się nastawiałam na owoce morza ale w końcu skończyło się na krewetkach i kilogramach ryb ale krewety jakies takie słodkie były, cos mi ostatnio nie za bardzo pasują
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Filet z pstrąga z miętowym groszkiem

-100g fileta z pstrąga ze skórką
-150g groszku (u mnie mrożony)
-10g masła klarowanego
-kilka listków swiezej mięty (7-8 małych)
-sól, pieprz
- opcjonalnie : zielone chilli

Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba powoli ''doszła'' w srodku.
Zblendować 3/4 porcji groszku. Rozgrzać masło klarowane w mały garnuszku i wrzucić groszek - puree i pozostałą częsć. Doprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną miętę i smażyć na wolnym ogniu przez 4-5 minut. Dodać chilli jesli używamy. W trakcie smażenia dodać kilka łyżek wody, żeby puree nie było zbyt gęste.











Zmieniony przez - missInvincible w dniu 12/07/2017 10:46:15

Zmieniony przez - missInvincible w dniu 12/07/2017 10:47:14
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Mi ostatnio też krewetki nie wchodzą, w dupach się poprzewracało

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium