Składniki:
- 60g płatków jaglanych
- 50g WPC o smaku ciasteczkowym
- 15g oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- odrobina wody
Z tej ilości składników wyszło mi 8 gofrów.
Wykonanie:
1. Oddzielamy białka od żółtek jaj i ubijamy (białka) na piane.
2. Resztę składników mieszamy razem, dodajemy odrobinę wody i blendujemy wszystko razem (wody nie dużo, po prostu tyle żeby nie blendować takiego suszu )
3. Do zblendowanych składników dodajemy ubite białka - mieszamy.
4. Porządnie rozgrzewamy gofrownice
5. Łyżką / chochlą wylewamy masę na rozgrzaną gofrownice
6. Pieczemy około 3-4 min. ( już każdy sam oceni czy gofry są upieczone)
GOTOWE!
Podane BWT jest dla całej masy (8 gofrów) bez uwzględnienia późniejszych dodatków
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."