Można zabrać do plecaka i zjeść "w drodze".
Składniki na 2 sztuki:
2 jaja
50 g mielonych migdałów (albo na oko - tyle, by zagęścić jajka do konsystencji gęstej śmietany)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tłuszczu. np. oleju kokosowego (można nie dodawać a posmarować gofrownicę)
Do tego to co chcemy do smaku - na słodko np. odżywka (u mnie ciasteczkowa), słodzik, wiórki kokosowe, sezam; na słono zioła, ulubione przyprawy.
Wykonanie:
Składniki zmiksować, wylać na nagrzaną gofrownicę, zapiec, zjeść.
Wsio
Podawać z czym kto chce.
Na zdjęciu z odżywką czekoladową zmiksowaną na gęsto z mlekiem.
Wartości w wersji na zdjęciu (gofry + sos białkowy):
Przepis wg filonki. Dziękuję
Pierwszy rok: http://www.sfd.pl/DT/shrimp2_/_redukcja/_podsumowanie_6m_s.81,_rok_s.189-t695381-s189.html#post2
Drugi rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok2_/_podsumowanie_s._157_-t835141-s157.html#post2
Przemiana: http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_SHRIMP2-t953222.html
Redukcja: http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta,_czyli_startując_od_pulpeta_;__-t956939.html
Trzeci rok: http://www.sfd.pl/DT_/_shrimp2_/_rok3-t917908.html