...
Napisał(a)
płatki owsiane zalewasz gorącą wodą, czekasz aż nią przejdą - nadmiar wody odlewasz do zlewu. do płatków dodajesz 2 jajka, płątki (z tym jajkiem) mają się kleić, to nie ma być tak że płatki mają pływać. Jak 2 jajka za mało dodajesz 3. Jak chcesz wiecej jajek dać to musisz (analogicznie) dać więcej owsianki. Mieszasz, dodajesz rodzynki (czy co tam chcesz) wylewasz porcjami na rozgrzaną patelnie, smażysz na małym ogniu tak aby spód się zrumienił, przewracasz na drugą strone i ciach na talerz. Placki nie powinny być zbyt grube, możesz je zawsze lekko rozsmarować łyżeczką.
...
Napisał(a)
Robie tak jak piszesz, tylko ze moje platki pływaja w tych 2 jajkach, czyli za mało płatków ?? bo nie mam wagi i ciagle na oko robie, czyli płatki z jajkie maja sie kleic, ze jak lyzka nabiore i odwroce to ma sie tak ciagnac??
...
Napisał(a)
nie, nie jest możliwe żeby się ciągnęło.. ma być gęsto (ale bez przesady). Daj na 1,5 szklanki płatków owsianych górskich (zalanych wcześniej wodą i odsączonych z niej) 2-3 jaja, możesz dodać rodzynki itp (wedle uznania)
Chociaż ja swego czasu na 1 szklankę dawałem 4 jaja i też wychodziły dosyć normalnie.
Zmieniony przez - sparks93 w dniu 2013-03-08 20:11:17
Chociaż ja swego czasu na 1 szklankę dawałem 4 jaja i też wychodziły dosyć normalnie.
Zmieniony przez - sparks93 w dniu 2013-03-08 20:11:17
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
10 bialek 1 zoltko jakies 90 ows zmielonej i 110 maki zytniej 2000 cynamon 20 whey dla smaku i to chyba wszystko tylko najpierw ubija sie bialka na sztywno a potem dodaje reszte bo inaczej to klops a nie placki :)
...
Napisał(a)
robiłem z podstawowego przepisu z pierwszej strony tylko bez mleka. Dorzuciłem suszoną żurawinę i miarę WPC. Pyszka i dobrze syte.
flag nor fail
Poprzedni temat
Sałatka a'la Gyros
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
Następny temat
Surówka
Polecane artykuły