SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Placuszki owsiane

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 273753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2531 Wiek 111 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12950
płatki owsiane zalewasz gorącą wodą, czekasz aż nią przejdą - nadmiar wody odlewasz do zlewu. do płatków dodajesz 2 jajka, płątki (z tym jajkiem) mają się kleić, to nie ma być tak że płatki mają pływać. Jak 2 jajka za mało dodajesz 3. Jak chcesz wiecej jajek dać to musisz (analogicznie) dać więcej owsianki. Mieszasz, dodajesz rodzynki (czy co tam chcesz) wylewasz porcjami na rozgrzaną patelnie, smażysz na małym ogniu tak aby spód się zrumienił, przewracasz na drugą strone i ciach na talerz. Placki nie powinny być zbyt grube, możesz je zawsze lekko rozsmarować łyżeczką.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 291 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3700
Robie tak jak piszesz, tylko ze moje platki pływaja w tych 2 jajkach, czyli za mało płatków ?? bo nie mam wagi i ciagle na oko robie, czyli płatki z jajkie maja sie kleic, ze jak lyzka nabiore i odwroce to ma sie tak ciagnac??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2531 Wiek 111 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12950
nie, nie jest możliwe żeby się ciągnęło.. ma być gęsto (ale bez przesady). Daj na 1,5 szklanki płatków owsianych górskich (zalanych wcześniej wodą i odsączonych z niej) 2-3 jaja, możesz dodać rodzynki itp (wedle uznania)
Chociaż ja swego czasu na 1 szklankę dawałem 4 jaja i też wychodziły dosyć normalnie.

Zmieniony przez - sparks93 w dniu 2013-03-08 20:11:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 291 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3700
za 5 minut sprobuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 686
czym grubszy tym lepszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 291 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3700
MEGA DZIEKI :D :D idealne, problem w jajkach :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 291 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3700
ILS podaj ile czego dales :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2531 Wiek 111 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12950
ILS
czym grubszy tym lepszy




ładnie to wygląda :>
jw. daj ilość składników
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 686
10 bialek 1 zoltko jakies 90 ows zmielonej i 110 maki zytniej 2000 cynamon 20 whey dla smaku i to chyba wszystko tylko najpierw ubija sie bialka na sztywno a potem dodaje reszte bo inaczej to klops a nie placki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 42 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3152
robiłem z podstawowego przepisu z pierwszej strony tylko bez mleka. Dorzuciłem suszoną żurawinę i miarę WPC. Pyszka i dobrze syte.

flag nor fail

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka a'la Gyros

Następny temat

Surówka

WHEY premium