Szacuny
139
Napisanych postów
6265
Wiek
41 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
34223
Hmm nie wiem czy tu poruszać ten temat bo WODYN może być zły że robi sie smietnik w temacie jego idola:)
_______________________________________________________________
Jak zjem na raz wiecej niz 2 to zaczynam odczuwać tzw cegłę w żołądku. Czyli takie zapchanie w brzuchu.
Nie mam później przez długi czas miejsca na kolejne posilki.
Do jajek zawsze dodaje pekinska\ostatnio zielonego ogorka.
Wiem stad ze probowalem jesc w poludnie 2 gotowane i na kolacje tez 2 gotowane i byl problem.
Teraz proboje jesc na kolacje 1 smazone na masle.
Narazie niby ok.
tak mysle ze to moze przez to ze juz dlugo nie jem miesa i moj organizm przestal wytwarzac duze ilosci sokow trawiennych? A jajka podobnie jak mieso dosyc trudno sie trawi.
Szacuny
0
Napisanych postów
60
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1032
"Ja zjadam masło i 50 jaj tygodniowo. Badałem cholesterol i mam w normie. W odchudzaniu gdzieś wisiał zeskanowany lipidogram i glukoza.
Wodyn zjada 4x więcej ode mnie :D "
A ja myślałem, że moja paletka jaj to sporo
Wodyn to chyba w ogóle jest kosmitą
Na poważnie 200 jaj na tydzień?
To by wychodził wafel na dzień
Szacuny
11
Napisanych postów
158
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5194
Krawat- HCL moze w Twoim przypadku byc na rzeczy. Jako wege nie produkujesz takiej ilosci kwasu solnego. Ja tez jestem wege. Mialam okazje zrobic test, ktorego za zadaniem jest wyrownac HCL. Bedzie o tym art.
Szacuny
4
Napisanych postów
94
Wiek
37 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
695
Jeśli chodzi o masło to sprawa nie jest taka prosta wg mnie. To co jemy nigdy nie będzie zdrowe jeśli samo nie jadło "zdrowo". Jak już jeść masło to takie, które pochodzi od krów karmionych trawą. Jako ludzie "nowocześni" mamy zbyt dużo źródeł O6. Tłuszcz ze zwierząt, które były karmione paszą zaburza właśnie tą równowagę. Wtedy trzeba jeść więcej oleju rybiego itd. W Polsce bardzo ciężko jest znaleźć mięso karmione trawą natomiast jeśli chodzi o masło z grassfed cows, w każdym real'u, auchan lub innym hiper/super markecie można znaleźć KERRYGOLD. To masło pochodzi właśnie od tych "lepszych" krów.
Szacuny
17
Napisanych postów
1643
Wiek
32 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16475
A jakie są proporcje kwasów tłuszczowych w takim maśle z kostki? Nie żadne chemiczne gówna typowo do smarowania, tylko zwyczajne masło. Bo tam raczej nie ma 100% kwasów nasyconych, tak z ciekawości się pytam