witajcie towarzysze i koledzy po sztandze! mam problem który doprowadza mnie do najgorszych myśli, do tego aby skończyc z tym pięknym sprotem jakim jest KULTURYSTYKA. cwicze juz ok 36miesięcy, robie partie każdą za wyjątkiem pleców 2x w tyg! no i problem jest taki ze kilka centymetrów temu....było jak w bajce szło do przodu cm po centymetrze, no i od jakis 1roku jest bujanka, raz jest tyle cm na łapie przykładowo raz nieco mniej, chciasłem sie przerzucic na 1x w tyg kazdą partie bop robie aktualnie 2x w tyg., ale mysle ze 1x partia w tyg to stanowczoi za mało!!wykonuje po 10 seriina partie 2x w tyg! myslałem zeby robic raz po np 20serii. nie jestem jakimś laikiem wielkim i wiem ze niemoge pobyc na treningu "10godzin za 5 treningów i nieiść przez 5 dni:)" ale wiem ze jak robie 10serii na partie to owszem pompa wielka, miesien zruchany, czuc ból:)regeneracja, ale wystarcza mi 3-4 dni i juz czuje max. siły, wiec czy 1x wtyg partia po np. tylko 12serii chociazby na klate to dużo?tio jest nic. prosze doradxccie mi cos , pytam tych doświadczonych, oglądałem juz sporo filmów z kulturystami to jak patrze to oni wykonują np. na klate 20serii, owszem nie porównuje sie do nich ale sam fakt wzorowania sie na naujlepszych.a powiem i to ze waze ok 95kg 183cm wzrostu na łapie 43,5cm, niby niejest źle ale jak kur......a mam cwiczyc i daje z siebie wszystko a tu mi np. spada, albo z 8 miechów temu miałem takie wyniki jak teraz , poszło lepiej i znowu jest gorzej!a niepowiem zebym nieprzestrzegał dobrego snu i dietki, prosze o pomoc, chciałbym aby było tak ze sie cwiczy i tylko rośnie nawet bardzo wolno ale nie spada a tylko i dzie do przodu:)chociaz nawet stoi dłużej:)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Każda partia osobno czy Push Pull Legs
- Trening na rzeźbe - 1 czy 2 w tygodniu?
- plan trenigowy: partia 2 razy w tygodniu czy 1 raz.Oto jest pytanie????????
- TRENING NA MASĘ: partia 2 razy w tygodniu I-wszy tyd.+ partia raz w tyg. II-tydzień
- 2x w tygodniu partia miesni
- Każda partia 1x w tygodniu, a klata x2
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak często zmieniasz plany treingowe?? Jakieś suplementy bierzesz ?? Dieta dobrze opracowana?? Za mało czasu na regeneracje. Ćwicz każdą grupe raz w tygodniu. Jeśli chodzi o pytanie dotyczące klatki to mozesz nawet na jednym treningu zrobic 14 serii. Przyczyn twoich słabych efektów moze być wiele ale narazie spróbuj zmienić trening i dać mięśnią więcej czasu na regeneracje
...
Napisał(a)
no ale ja czuje ze po ty ch 3-4 dniach zalezy bo to jest przemienne, czuje pełnie sił.
wtorek- kalta i triceps
czwartek- plecy barki
sobota-klata i triceps ,
niedziela - barki biceps i przedramie
jak se pomysle ze tylko ten raz! robie klate i po 4dniach czuje pełnie sił i mam jeszcze czekać!te 3 dni , razem 7 azeby zowu cwiczyc ta klata, kanał!;( dieta mam dobrą!odpoczynek też!
wtorek- kalta i triceps
czwartek- plecy barki
sobota-klata i triceps ,
niedziela - barki biceps i przedramie
jak se pomysle ze tylko ten raz! robie klate i po 4dniach czuje pełnie sił i mam jeszcze czekać!te 3 dni , razem 7 azeby zowu cwiczyc ta klata, kanał!;( dieta mam dobrą!odpoczynek też!
...
Napisał(a)
jak spada to albo zla dieta albo sie przetrenowywujesz.
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
no ja tez cwicze 2x ale sila idzie i masa tez ale moze nie za szybko ale idzie
lewy pas, gaz i plyne...
...
Napisał(a)
A robisz sobie tydzien przerwy od czasu do czasu?????
Ze nie odczuwasz to nic nie znaczy . Wazne ze nie rosnie!
-
-wtorek- klata (1 cw na plaskiej), bary i triceps po 5-8powt, lydki 5*15powt
-
-czwartek: plecy, biceps po 12-15powt , prostowanie+uginanie nog 3*30powt NA ZMIANE BEZ PRZERWY
-
-sobota: klata, bary, triceps PO 12-15POWT, lydki 5*30powt
-niedziela : biceps, plecy po 5-8powt , prostowanie+uginanie nog 5*15powt NA ZMIANE BEZ PRZERWY
MIESNIEN KTORY NIE ROSNIE MA DOSTAC TYDZIEN PRZERWY I ZMIENIONE PIERWSZE CWICZENIE PO POWROCIE.
Pozdr.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-11 13:31:16
Ze nie odczuwasz to nic nie znaczy . Wazne ze nie rosnie!
-
-wtorek- klata (1 cw na plaskiej), bary i triceps po 5-8powt, lydki 5*15powt
-
-czwartek: plecy, biceps po 12-15powt , prostowanie+uginanie nog 3*30powt NA ZMIANE BEZ PRZERWY
-
-sobota: klata, bary, triceps PO 12-15POWT, lydki 5*30powt
-niedziela : biceps, plecy po 5-8powt , prostowanie+uginanie nog 5*15powt NA ZMIANE BEZ PRZERWY
MIESNIEN KTORY NIE ROSNIE MA DOSTAC TYDZIEN PRZERWY I ZMIENIONE PIERWSZE CWICZENIE PO POWROCIE.
Pozdr.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-11 13:31:16
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
wodyn co to ma byc za plan?powtórzeniaok ale ile serii?ty taki plan stosujesz czy mi polecasz, napisz jasniej , dzieki
...
Napisał(a)
Dalem Tobie wolna reke..
Przyladowo:
***klata po 12-15powt:
-sztangielki skos chwytem neutralnym 3s
-krzyzowane linej wyciagow 3s
-wyciskanie lezac 3s
***klata po 5-8powt
-wyciskanie lezac z mostkowaniem 5 serii
-nic wiecej na klate, pozniej bary i tric
No i tydzien przerwy jak sie pojawi zastoj!
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-12 00:15:03
Przyladowo:
***klata po 12-15powt:
-sztangielki skos chwytem neutralnym 3s
-krzyzowane linej wyciagow 3s
-wyciskanie lezac 3s
***klata po 5-8powt
-wyciskanie lezac z mostkowaniem 5 serii
-nic wiecej na klate, pozniej bary i tric
No i tydzien przerwy jak sie pojawi zastoj!
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-12 00:15:03
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
...
Napisał(a)
Rob przerwy tygodnie, tak jak napisal WODYN.
Wodyn - moglbys zajrzec do mojego tematu? Chcialbym uslyszec pare slow krytyki na temat mojego treningu...
Wodyn - moglbys zajrzec do mojego tematu? Chcialbym uslyszec pare slow krytyki na temat mojego treningu...
Poczatkujacy...Pawel jestem.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!