Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czesc jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak sie poruszac. Chcialabym zeby ktos mi pomogl zdrowo sie odchudzic. Czy tempo 1-1,5 kg tygodniowo jest zdrowe? Bo o takim myslalam...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Teraz juz dobrze. Mam za soba najgorszy tydzien - a mianowicie same warzywa. I ryz. Ciekawe, czy mam juz skosne oczy, albo krolicze uszy.
Ale jest dobrze. Moge juz prawie normalnie jesc, tzn bez makaronow, ziemniakow i masla. Z pieczywa tylko 2 kromki dziennie i to razowca z soja - moj ulubiony. A najbardziej lubie dzien tzw "podkrecania metabolizmu" - moge sobie wtedy slodycz jakas zjesc, albo bulke z maslem, albo cos innego extra. Czekam na ten dzien caly tydzien i to mobilizuje mnie do walki ze soba. Czasem jest naprawde ciezko. Ale naprawde bardzo schudlam i to widac.
Szacuny
7
Napisanych postów
273
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3517
http://www.exrx.net/Calculators/CalRequire.html zobacz ten link, to taki kalkulatorek za pomoca ktorego obliczysz swoje zapotrzebowanie na kalorie. a zeby schudnac 1 kg potrzeba deficytu okolo 7000 kalorii. Moze powiem ci jak ja robie. Mi tam wyszlo zapotrzebowanie 2200, dieta 1500 kalorii da deficyt okolo 700, a reszta zajma sie aeroby, tzn w moim przypadku rowerek (http://www.bieganie.pl/zdrowie/kalkulatory/ukalorie.html). Wychodzi -1000 kalorii dziennie, czyli 1 kg na tydzien
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Aktywnosc prawie zerowa - wieczorem pol godziny na rowerku stacjonarnym, (silownia i inne odpadaja - moge cwiczyc tylko w domu bo mam malutkie dziecko) Odzywiam sie tym co wpadnie mi do reki i wtedy kiedy mi wpadnie - 10 godzin jestem w pracy, potem dziecko, wieczorem rowerek.
Wiem wiem - to najgorsze co moge robic. Ale wlasnie dlatego prosze o pomoc.
Dziekuje tym ktorzy odpowiedzieli
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
O matko boska jaki profil?
Ja ledwo sie poruszam na tym forum jako ze jestem tu drugi dzien dopiero.
W pracy roznie - raz tak a raz tak.
Na pewno nie jest mozliwe zebym jadla 3 lub 5 malych posilkow w pracy. Moge zjesc obiadek jakis, to wszystko.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
No to wypelnilam. Mam nadzieje ze dobrze. Weszlam rowniez na link do kalkulatora, ale jakies dziwne rzeczy mi tam wychodza. Cos za duzo tych kalorii moj organizm potrzebuje. Wydaje mi sie ze teraz jem duzo mniej ale moze cos pokrecilam...