Witam :D (a teraz czas na finishim

)
Widze ze musze sie ustosunkowacv do kilku wypowiedzi :)
Lucek oczywiscie ze mozesz mnie zbanowac, ba nawet bede sie z tego cieszyl
(wiesz dlaczego, jezeli znasz moje motto internetowe :DDDDDD )
Jednak nie pozbedziesz sie mnie z forum, poniewaz siedze w caffejkach internetowych, a nicka moge zmieniac w nieskonczonosc( jedynie mozesz kasowac moje wypowiedzi :P)
Po za tym nie zalezy mi az tak na forum, jak ci sie chyba wydaje...
Panie Ambroziak byc moze troszke przesadzilem(przepraszam), ale nie moge przejsc biernie obok niescislych informacji i roznych przekrecen :)
Widze ze pan juz sam sie w tym wszystkim gubi wiec troche Ci pomoge i to uporzadkuje.Oto maly cytacik z tego artykulu:
"
Cytrynian kreatyny jest znacznie łatwiej wchłaniany od monohydratu, większa ilość kreatyny ulega przemianie do aktywnej fosfokreatyny, a znacznie mniejsza do nieaktywnej kreatyniny. NIE CIAGNIE WODY - TO DODATKOWA ZALETA. Monohydrat działa w zasadzie, tylko podawany po treningu... Cytrynian i pirogronian - o każdej porze!"
Z tej wypowiedzi latwo wywnioskowac ze deezawuuje pan monohydrat, a takze wode co potwierdze ponizszym cytatem :)
"Jednak wzrost retencji wody nie prowadzi do wzrostu bilansu azotowego - gromadzenia białek. Gdyby było tak, jak mówisz, nie potrzeba by było metanbolu, czy nawet dozwolonych anabolików - wystarczyłoby kilka szklanek dobrze osolonej wody!"
Co do chlorku potasu, to niestety nie wiem w jaki sposob oddzialywuje,
ale wiem ze dodatkowa suplementacja potasem nie zwiekszy uwodnienia komorek
Witaminy i mineraly sa potrzebne do poprawnego (czyt. normalnego) funkcjonowania organizmu i nie maja wlasciwosci wspomagajacych w sporcie.
Oczywiscie nigdy nie chcialem zostac krytykiem suplementacyjnym (jak wszystkim trenujacym zalezy mi na dobrych suplementach), ale sam pan mnie do tego sprowokowal.
Sprowokowal mnie pan tym, iz odpowiadal pan na moje pytania krotko, wybiorczo(co mnie najbardziej razilo) i malo wyczerpujaco, jednym slowem tak na "odwal sie". :DDDD
Teraz jednak gdy troszke zaczolem mieszac, te odpowiedzi sa troszke dluzsze i bardziej wyczerpujace :PPP
Byc moze pan jest swiecie przekonany o tym, ze dany suplement jest super i bedzie prawdziwym hitem.
Jednak nieraz juz sie tak zdarzalo (nie tylko w kulturystyce), ze to co mialo dzialac w teori, zawodzilo w praktyce.
Niemniej miejmy nadzieje, iz nowa kolekcja olimpu bedzie dzialala rewelacyjnie i wtedy wszyscy beda zadowoleni :) (fatality :PPP)
hehe