Napoje typu cola kiedyś były uznawane za dobro luksusowe. Wiem, iż obecnie to brzmi śmiesznie, ale kiedyś dostępność produktów „z zachodu” była u nas znikoma. Tak samo kiedyś posiadanie telefonu komórkowego było wyznacznikiem statusu, a teraz z „komórkami” widzi się kilkulatków. Sprzedaż napojów gazowanych i słodzonych pokazuje, iż ludzie [...]
[...] a zminimalizowano szkodliwość alkoholu czy cukru. Jeśli ktoś mówi, że cukier nie jest ważny dla chorób serca, to chyba nie ma pojęcia o skali konsumpcji sacharozy oraz syropu glukozowo-fruktozowego i ich wpływie na stan zdrowia społeczeństwa. Oczywiście badania w rodzaju: „Relationship between Added Sugars Consumption and Chronic Disease [...]
[...] DC. Jest to bezpieczna substancja słodząca, 400-600 razy bardziej słodka niż cukier. Pozyskiwana w wyniku syntezy flawonoidów z owoców cytrusowych. Skład: woda, cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy, dwutlenek węgla, kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: acesulfam K, aspartam, neohesperydyna DC, regulator kwasowości (cytryniany sodu), [...]
Sporów na temat używania słodzików przez dorosłych jest wiele. Kilka z nich budzi kontrowersje równie mocne, co sam cukier. Ale jak się ma sprawa z dziećmi? Chcąc chronić nasze pociechy, wybieramy dla nich jak najlepsze produkty jakościowo, dlatego przyjrzyjmy się najbardziej popularnym słodzikom. Poniższe zestawienie pozwoli wybrać nam odpowiedni [...]
W Internecie zwykle masz do czynienia ze skrajnościami. Niestety w życiu zjawiska niezwykle rzadko mają charakter zero-jedynkowy, bez odcieni szarości, bez zróżnicowania i bez przyjęcia pewnej skali. To znaczy, nie można definitywnie określić, iż cukier jest trucizną, bez podania, w jakiej ilości jest codziennie zjadany, bez określenia czy dana [...]
Nadal ludzie wolą wierzyć w najbardziej absurdalne teorie niż bazować na sprawdzonej wiedzy, popartej, badaniami naukowymi. Co najgorsze, zwykle „rewelacji” dowiaduję się przy okazji uczestnictwa w różnego rodzaju zawodach sportowych (biegowych czy pływackich) – a sportowcy powinni być bardziej świadomi od ogółu społeczeństwa, jeśli chodzi o [...]
Większość osób z nadwagą skarży się na nadmiar tłuszczu właśnie w okolicach brzucha. Tłuszcz ten może być czynnikiem determinującym rozwój wielu chorób, w tym chorób serca czy cukrzycy typu 2. Często jest to bardzo oporne miejsce, jeśli chodzi o redukcję. Wielu osób mających za sobą cykl odchudzania, z pewnością zauważyło, że jest to jedna z [...]
[...] szukać tych urojonych. A czy słodziki tuczą?! Tordoff i wsp. (5) i wsp. zaobserwowali, że mężczyźni i kobiety (BMI nieco ponad 25) spożywający napoje słodzone HFCS, czyli syropem glukozowo-fruktozowym (1150 g napoju dziennie, 1 litr wody, 133 g syropu glukozowo-fruktozowego, 533 kcal - stanowiło to 20% całkowitej dostarczanej energii) [...]
[...] kcal. Czy tyle wystarczy, aby przytyć? Pączki twarogowe Na 6 porcji: ser twarogowy półtłusty – 250 g mąka owsiana/ mąka orkiszowa – 100 g dżem owocowy – 60 g jajko kurze syrop klonowy – 50 g proszek do pieczenia – 3 g czas przygotowania: 30 minut. Przepis: Blendujemy twaróg, jajko i syrop klonowy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę oraz proszek [...]
[...] słodkich naleśników. Formowane są w znacznie mniejsze okręgi niż nasze tradycyjne naleśniki i w restauracjach podaje się je jeden na drugim, często z dodatkiem cukru pudru, syropu klonowego oraz masła. Do wykonania ciasta na naleśniki amerykańskie wystarczą cztery produkty, czyli: mleko (najlepiej, żeby było letnie), jajka, mąka, środek [...]
Wiele osób zastanawia się, co może pić podczas redukcji. Wszędzie tylko ta woda, woda, woda... No i my też powiemy, że przede wszystkim woda, ale nie samą wodą człowiek żyje... Dobre nawodnienie organizmu to podstawa jego prawidłowego funkcjonowania. Nawet lekkie odwodnienie ma istotny wpływ na naszą sprawność i ogólną formę sportową. Dobre [...]
Cześć, czy opłaca sie cukry proste zamienić na np syropy zero? Bo mam takie dni ze ciągnie mnie strasznie do słodkiego i wtedy zazwyczaj jem np tosty na słodko właśnie korzystając z syropow zero i do tego białko z szejkera i jest mega slodkie lub płatki owsiane z mlekiem i również dodaje syrop zero. Czy to dobre rozwiązanie bo nie powiem jeden [...]
Witam, dzisiaj z rana w padło mi do głowy że zrobie małe zestawienie firm , cen i smaków syropów zero kalorii. Jest trochę tego, wiem że nie każdemu się chce szukać, przeszukiwać internet żeby znaleźć jak najbardziej ekonomiczny produkt względem ceny vs pojemność i smak. Oczywiście syropy zero kalorii są bardzo dobrym produktem dla osób na diecie [...]
/SFD/Images/2015/10/16/d3d392bb34cc40aba72ad2b75404db84.jpg Opis - Super smaczny syrop – nie utyjesz - Zero cukru i tłuszczu! - Doskonały do deserów, naleśników i owsianek Produkt MYSYRUP to syropy o smaku naturalnym o zerowej zawartości tłuszczu i cukru. Świetnie nadają się do różnych pokarmów, takich jaki owsianka, naleśniki i jogurty. Możesz [...]
[...] zrobić bez) śmietana 33%less fat w sprayu z Lidla kilka malin, truskawek, jagód Białko miksujemy z białkami jaj, błonnikiem. Gofrownice psikamy pamem i wylewamy ciasto. Na gotowe gofry dajemy bitą śmietanę light, syrop i owoce. Jeden gofr w moim przypadku ma 9g białka, 3g ww i 3g t Smacznego /SFD/2016/8/13/fe02b27f0106451985ed590dfb4740f4.jpg
[...] żywnościowych oferowanych na szerokim rynku spożywczym. Głównym kryterium wyboru, zazwyczaj jest to, aby produkt posiadał najniższy dodatek cukru, czy też substancji jak syrop glukozowo-fruktozowy, których to w słodyczach nie brakuje. Cukier niestety nie tylko nie sprzyja budowaniu sportowej formy, ale i jest dodatkiem antyodzywczym [...]
Witam. W czwartek bylem u lekarza z podejrzeniami i przeziebienie i grype. Pani Doktor mnie przebadala, nie stwierdzajac na co jestem chory i przepisala tradycyjne lekarstwa na grype(Amotaks,Syrop Stodal,tabl. do ssania Sebidin Plus i do tego oczywiscie Calcium C)...Pytala sie mnie jakie mam objawy to powiedzialem, ze nie mam zadnej goraczki, [...]
[...] Składniki: - 300 g batata ze skórką -dodatki: 100 g czereśni, 50 g banana, 20 g whey'a, 50 g jogurtu, 10 g masła z nerkowców, syrop waniliowy zero AN, szczypta soli Batata wkładamy w całości do mikrofalówki na 7-8 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości batata/jego średnicy. W połowie pieczenia [...]