[...] zazwyczaj jesz, żeby nie być ociężałym? Czy np. jogurt wystarczy? Albo banan? Albo jedno i drugie? A może lepiej jakiś koktajl z białkiem i owocami? Odpadają u mnie wszelkie owsianki i płatki... nie smakują mi... }:-( Zazwyczaj robię jajecznicę z 2 jaj i 70 gr chleba żytniego, albo kabanosy z kurczaka na szybko, albo cokolwiek co mam w lodowce i [...]
[...] musze być na diecie niskowęglowodanowej? Kocham węgle, raczej te zdrowe, po słodycze sięgam rzadko, ale czy po 13 mogę spokojnie jeść w moim limicie kcal grahamki, owsianki, makaron razowy itp? To nie limit kalorii, ale indywidualny zakres ilości węgli decyduje o stabilizacji wagi. Można to określić metodami Atkinsa ** Jak to [...]
[...] gdyż jest zwykle mocno przetworzone. Jeżeli chcemy zjeść owsiankę można do niej dołożyć odżywkę białkową. Jeśli natomiast chcemy uniknąć odżywkę można zjeść porcję owsianki i do tego ugotowane jaja z warzywami. Inną opcją jest usmażenie omleta na bazie jaj i płatków lub mąki. - pieczywo w diecie jeśli jest razowe, z dobrej jakościowo [...]
[...] musze być na diecie niskowęglowodanowej? Kocham węgle, raczej te zdrowe, po słodycze sięgam rzadko, ale czy po 13 mogę spokojnie jeść w moim limicie kcal grahamki, owsianki, makaron razowy itp? To nie limit kalorii, ale indywidualny zakres ilości węgli decyduje o stabilizacji wagi. Można to określić metodami Atkinsa 4) Teraz kwestia [...]
[...] musze być na diecie niskowęglowodanowej? Kocham węgle, raczej te zdrowe, po słodycze sięgam rzadko, ale czy po 13 mogę spokojnie jeść w moim limicie kcal grahamki, owsianki, makaron razowy itp? 4) Teraz kwestia kawki. Co wy na to: Rano o 5.00 (tak wstaje:/) kawka, o 6.30 lunch, w szkole kawki, cola light, a po szkole obiad? Może być? Bo [...]
[...] po prostu takie same posiłki na cały weekend. 1. Owsianka z wpc 2. Pierś z kurczaka, surówka z marchwi 3. Jabłko, wpc, banan 4. Chleb żytni, jajecznica Mąż mi rano owsianki pożałował- nie chciał wierzyć, że zjem tyle co on :P I, że tyle jem na redukcji. I potem byłam głodna :D :D Zrobiłam trening przy teściowej :P Pilates core na [...]
[...] tosty, wafle ryżowe lub omlety/naleśniki smarowane masłem orzechowym i obkładanie plasterkami banana. Masła orzechowe mogą stanowić również idealny dodatek do jaglanki lub owsianki. Masło orzechowe świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast (najlepiej takich, które nie wymagają pieczenia) oraz lodów, a także wszelkiego rodzaju kremów. Gdy [...]
[...] do podumania - przemysł mięsny upodobał sobie dodawanie różnego rodzaju koncentratów i izolatów (serwatkowych czy sojowych) białek do swoich wyrobów (przemysł mleczarski niejednokrotnie stosuje dodatek koncentratów białek mleka do swoich wyrobów Czy nie przypomina to sytuacji dodawania kilku gramów białka serwatkowego do porannej owsianki?...
[...] byc bo w tym wieku sie rosnie i tyle. A dla tych co nie urosli tyle ile chcieli to nie zrzucajcie winy na to ze w wieku 12 lat nosiliscie zle majtki albo nie zjedliscie owsianki na sniadanie, to wam nie "odebralo" 10 cm:) b2iw napiales ze Ale ile to ma plusów, kobiety uważają takich wielkoludów za niezłe ciacha. Chyba nigdy nie [...]
[...] (z tym jajkiem) mają się kleić, to nie ma być tak że płatki mają pływać. Jak 2 jajka za mało dodajesz 3. Jak chcesz wiecej jajek dać to musisz (analogicznie) dać więcej owsianki. Mieszasz, dodajesz rodzynki (czy co tam chcesz) wylewasz porcjami na rozgrzaną patelnie, smażysz na małym ogniu tak aby spód się zrumienił, przewracasz na drugą [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dużo lepiej urozmaicić dietę w inne źródła białka i węglowodanów takie jak ryż, kasza, płatki jaglane, odżywka białkowa czy mięso. Jeżeli jednak koniecznie chcesz [...]
[...] 1.owsianka, mleko – brak pełnowartościowego źródła białka i tłuszczu. Warto dodać tutaj np. orzechy (migdały, włoskie, brazylijskie, pestki dyni) i odżywkę białkową lub obok owsianki zjeść dodatkowo jajecznicę czy ugotowane jaja.. 2.chleb razowy, mozzarella – jeśli chleb nie jest podstawą diety to raz na jakiś czas może się pojawiać. Warto ten [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]
[...] tosty, wafle ryżowe lub omlety/naleśniki smarowane masłem orzechowym i obkładanie plasterkami banana. Masła orzechowe mogą stanowić również idealny dodatek do jaglanki lub owsianki. Masło orzechowe świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast (najlepiej takich, które nie wymagają pieczenia) oraz lodów, a także wszelkiego rodzaju kremów. Gdy [...]
[...] nr 4 będzie moja kolacja. Serek ten 7 zbóż będzie miał 250g,a nie 320g. Kolejna rzecz dodam jakieś warzywa do posiłku nr 4. Jak teraz? Owsianke będę robił z mlekiem. 50 g owsianki do blendera następnie miksuje to mleko 250g podgrzewam w mikrofali wlewam do blendera dalej miksuje i pije to sobie. Jak to wygląda teraz? Myślę że już trochę [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]
[...] cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dodatkowo, coraz więcej osób cierpi na choroby takie jak celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe. Owies co prawda nie zawiera glutenu, jednakże zawiera frakcje [...]