SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białka i weglowodany ilosci dla kobiet

  • Niniejszy poradnik ma charakter rozbudowanego, kompleksowego kompendium wiedzy na temat białka. Proteiny zostały w nim omówione w bardzo szerokim kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70135 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Cukrzyca jest plagą XXI wieku i nic nie wskazuje, by sytuacja miała się poprawić, bo większość ludzi nie dba o zdrowie, nie trenuje i nie odżywia się właściwie. Te osoby sięgają po szkodliwe dla glikemii produkty, które w konsekwencji powodują nadmierną eksploatację trzustki (np. słodzone napoje, ciastka i wyroby cukiernicze). Według różnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2974 Data: 2021-05-24 16:24:39
  • [...] w tłuszcz lub bogate w białko, w losowej kolejności. Posiłek wysokowęglowodanowy zawierał 56.4% węglowodanów, wysokotłuszczowy 56.5% tłuszczu, a wysokoproteinowy 51.4% białka. Gdy podawano tłuszcz, proporcje wynosiły 1:1:1 dla kwasów tłuszczowych nasyconych, wielonienasyconych oraz jednonienasyconych. Mierzono ilość glukozy we krwi, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13981 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • [...] musisz zjeść posiłek w biegu, na szybko lub masz tak duże zapotrzebowanie na białko, że ciężko ci je pozyskać z jedzenia. Odżywka białkowa nie powinna być głównym źródłem białka, powinna je uzupełniać. Jej zaletą z pewnością są walory smakowe, łatwość przygotowania oraz możliwość zabrania ze sobą w każde miejsce. Kiedy z niej korzystać? w dni, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26269 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Przykład tezy: „Duża porcja protein nie działa. Każdemu wystarczy 20 g”. Fakt czy mit: „Duża ilość protein tuczy”? Fakt czy mit: „Podawanie białka nie ma sensu, bo należy stosować dietę”? Fakt czy mit: „Białko serwatkowe jest bezwartościowe”? Fakt czy mit: „Białko serwatkowe jest szkodliwe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7177 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • [...] hiperlipidemii, nadciśnienia, cukrzycy lub palenia papierosów. Jeden z czynników pomijanych w ocenie to stan zapalny do oceny jego aktywności można używać oznaczania np. białka C-reaktywnego. Wiele przemawia za udziałem tego białka w rozwoju miażdżycy” konsumpcja cholesterolu w pokarmie nie musi mieć odniesienia do stężenia cholesterolu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2323 Data: 2019-07-18 09:11:55
  • Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1405 Data: 2023-08-04 11:56:31
  • [...] w skoku wzwyż (−3.4 ± 9.1%), Konwencjonalne diety niskokaloryczne są ogólnie dietami niskotłuszczowymi i większość  charakteryzuje następujący skład makroskładników: 20% białka, 50% węglowodanów, 30% tłuszczów. Szczególny nacisk kładzie się na zmniejszenie spożycia tłuszczów nasyconych (pochodzenia zwierzęcego) i zwiększenie spożycia pokarmów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3959 Data: 2020-04-08 11:42:20
  • [...] zabił dziesiątki osób), środki, które mogą doprowadzić do hospitalizacji z powodu zaburzeń pracy serca (np. beta-mimetyki). Podsumowanie Podawanie węglowodanów i/lub białka ma wpływ na wyrzut insuliny, co może silnie stłumić lipolizę. Z kolei wpływ na utlenianie WKT zależy już bardziej od czasu, w jakim podajemy węglowodany (w czasie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7972 Data: 2019-04-28 15:22:50
  • Jest kilka powodów, dla których proces odchudzania u kobiet może różnić się od redukcji masy ciała u mężczyzn. Niezwykle ważnym aspektem jest choćby funkcjonowanie układu hormonalnego, który w przypadku płci żeńskiej bywa trudny do „opanowania”, jeśli pojawią się tam jakieś nieprawidłowości.  Forskolina, pochodząca z pokrzywy indyjskiej, zwiększa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 611 Data: 2023-06-17 11:10:37
  • Bardzo często wracają pytania nie tylko dotyczące budowania masy mięśniowej (nagle każdy młody człowiek chce być kulturystą), ale też odchudzania/redukcji tkanki tłuszczowej. Wiele osób nie chce samodzielnie rozwiązywać problemów, wolą skorzystać z porady fachowca. Problem polega na tym, iż często od takiego "fachowca" zamiast indywidualnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 716 Data: 2023-06-15 20:48:20
  • [...] efekt jojo Dlatego diety 1200 kcal wywołują negatywne skutki Diety białkowe nie są odpowiednie dla sportowców Ludzie często nie zdają sobie sprawy, iż znaczenie ma rodzaj białka, rodzaj tłuszczów i rodzaj węglowodanów. Nic z tego! Nie warto czytać. Lepiej stosować gotowe rozwiązanie. Dukan ma tym silniejsze przebicie, iż otyłych kobiet jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13168 Data: 2018-08-21 15:00:23
  • Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19643 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • [...] ale jest kluczowym makroskładnikiem w kontekście syntezy hormonów, neuroprzekaźników czy funkcjonowania układu odpornościowego. Bierze ono nieustannie udział w tzw. obrocie białka w organizmie, dlatego jego poziom jest niezwykle istotny niezależnie czy jest się osobą aktywną, czy też nie. Głównym źródłem protein w diecie na masę zazwyczaj jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3668 Data: 2023-01-16 08:00:18
  • Aktualizacja 03.01.2023 Odżywka białkowa jest obowiązkową pozycją w diecie sportowca. Jej zadaniem jest przede wszystkim dostarczyć wysokiej jakości protein, które posłużą na cele budulcowe, regeneracyjne i odżywcze.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 34678 Data: 2019-07-30 08:56:14
  • [...] 60 g, węglowodany około 202 g. Oczywiście nie ma potrzeby sztywnego trzymania się tych liczb i warto założyć sobie, że oscylujemy z kaloriami na poziomie 1750-1850 kcal, a białka dostarczamy w wartości 100-120 g, tłuszcze 55-65 g, węglowodany 180-220 g. Jak mógłby wyglądać taki jadłospis?  Dzień I Śniadanie  Owsianka z odżywką proteinową i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2732 Data: 2021-06-03 06:38:55
  • Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1034 Data: 2023-12-29 10:53:46
  • Wydaje się, że na temat odchudzania powiedziano już wszystko i każdy, kto choć trochę interesuje się tym zagadnieniem, wie, jak to zrobić zdrowo i skutecznie. Niestety na drodze staje wiele przeszkód, naszych słabości i pokus. Mimo że potrafimy ocenić sytuacje, to pokusa łatwej i "szybszej" drogi niejednokrotnie wyprowadza nas na manowce. Czego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12692 Data: 2018-05-25 08:19:27
  • [...] sprawność u osób w starszym wieku Jedną z konsekwencji starzenia się jest stopniowe osłabienie mięśni, a co za tym idzie spadek sprawności. Spożywanie większej ilości białka jest jednym z najlepszych sposobów zmniejszenia osłabienia mięśni związanego z wiekiem i zapobiegania sarkopenii (choroba polegająca na spadku masy mięśniowej i siły [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5117 Data: 2020-04-19 18:43:51
  • [...] brak owoców, warzyw, zdrowych tłuszczów, stanowiły tylko wierzchołek góry lodowej. Są też osoby, które za wszelką cenę wykluczają z diety całe grupy produktów, np. białka pochodzenia zwierzęcego (w tym mleko, mięso, białka serwatkowe), zboża czy nabiał. Problem w tym, iż często pozbywanie się glutenu czy mięsa nie ma żadnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1933 Data: 2021-06-09 11:57:19