SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TEST STANOFUSION by ProSatan

temat działu:

Hi Tec Nutrition & Peak Performance

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20726

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 3288 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22932
Poniedziałek 20.06 (dziesiąty dzień treningowy na cyklu)


Rozpoczął się mój ostatni tydzień miesięcznego cyklu na masę. Z założenia jest to tydzień lekki, roztrenowanie, nie oznacza to, że się obijam, wręcz przeciwnie. Jeszcze większą uwagę zwracam na dietę i odpoczynek.
Waga poszła zadawalająco do góry, na razie nie będę podawał liczb, zrobię to w podsumowaniu na koniec tygodnia, prawdopodobnie w niedzielę. Również po sylwetce widzę i czuję wzrost.


Dieta



Ściśle według planu:
I Owsianka 60g, gainer 60, odżywka białkowa 25g, 5g wiórka kokosowe, 10g rodzynki
II Morszczuk 150g, Ryż brązowy 150g, pomidor
III taki sam jak wyżej
IV Pierś z kury 120g, kasza jęczmienna 100g, 5g oliwa
V Pierś z kury 150g, kasza jęczmienna 150g, papryka, oliwa
VI - 150g sera białego, oliwa z oliwek



Morszczuk z ryżem brązowym, druga porcja na wadze:









Posiłek potreningowy:





Wygląda niewinnie, a ciężko było to w siebie zmieścić.





STANOFUSION

To już czwarty tydzień i dziesiąty trening ze Stanofusion, a ja nadal czuję świetnie jego działanie. Mrowienie co prawda nie jest już tak silne, czasem nieodczuwalne, ale pobudzenie i pompa ciągle na tym samym poziomie.





Suplementacja:
Po przebudzeniu: 25g Anabolic Protein i 60g Gainera do posiłku, 1 kaps. Omega, 2 kaps Vitamin A-Z
Przed treningiem: porcja STANOFUSION 30g
Po treningu: 7g BCAA, 2g Tauryny
Przed snem: 3kaps. ZMA, Omega, 5g BCAA






Trening
12 powtórzeń w głównych seriach, spore zejście z obciążeń, nieco krótsze przerwy między seriami

Dzień 1 Barki, Plecy


Barki
Wyciskanie sztangi za głową 4x12 - jak na filmiku, 45kg
Podciąganie sztangi do brody 3x12 - zdjąłem 10kg w stosunku do ostatniego treningu
Unoszenia sztangielek na boki 3x12 - jak ostatnio
Unoszenia sztangielek młotkowo przed twarz 3x12 - jak ostatnio

Plecy
Podciąganie szeroko na drążku szeroko do karku 3x MAX (powtórzeń kolejno wyszło jakoś 12, 10, 8, przy czym oczywiście 2,3 ostatnie ruchy w seriach krótkie)
Wiosłowanie sztangą w opadzie 3x12 - wykonywałem z obciążeniem 45kg
Martwy ciąg 3x10 - tutaj 85kg dynamicznie
Ściąganie drążka wyciągu wąsko 2x12 - zrobiłem lekko

Trening na tym etapie musiałem już zakończyć, gdyż zamykali siłownię ;D




Wyciskanie sztangi za głową





Na większych obciążeniach mój ruch jest wolniejszy i nieco krótszy





Podciąganie do karku





Do oporu pierwsza seria, jednak po treningu barków byłem już odrobinę zbity



Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.



Zmieniony przez - ProSatan w dniu 2011-06-28 11:24:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
dobry trening

jedzenie ważysz po przygotowaniu?;>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 675 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18108
Podciąganie eleganckie ;P

The Sky Is The Limit!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 3288 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22932
Ważę i przed i po.
Jak mam po ugotowaniu z 2ch worków ryżu określić ile to będzie 150g, muszę liczyć z proporcji. Ryż zawsze zaciąga inna ilość wody.
Po przygotowaniu jeden worek (100g) waży 220g, to biorę wtedy 330g ugotowanego, które odpowiada 150g suchego ryżu.
Podobna sprawa z makaronem, tym bardziej jeśli gotuję na kilka posiłków, lub nie tylko dla siebie.

Zmieniony przez - ProSatan w dniu 2011-06-28 12:26:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 12532 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 33175
tesz tak robie jak Ty z ryzem i waze go za kazdym razem bo jedgo waga moze byc rozna czasami sie bedziej rozgotuje czasami nie i sa roznice
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
ja zawsze wszystko przez obróbka termiczna warze

ale takie sposób jak wy macie panowie tez spoko, bedzie trzeba z niego skorzystac w przyszłosci
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 3288 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22932
Jeśli później jjesz wszystko co zważyłeś przed obróbką cieplną, no to nie trzeba się bawić w proporcje. Wiadomo jednak, że dokładna dieta często wymaga odejścia od stałego schematu 100g ryżu na posiłek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4 Napisanych postów 2187 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9227
Podciąganie elegancko - to mi się podoba
A ja Jeżeli mam worek ryżu lub kaszy to po prostu dzielę go na pół lub więcej porcji i składam sobie tyle ile potrzeba, jedynie makaron ważę przed ugotowaniem ale po - nigdy. dzielę go jak ryż

Get fit...
Be fit...
Stay fit!

www.zostanfit.pl
www.my-gym.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 12532 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 33175
dokladnie prosatan czasami nie da sie tak latwo z tym obejsc trzeba sie bawic w "aptekarza" i byc dokladnym liczyc wazyc przed i po ... no niestety dobrze ze to nie przez caly rok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 290 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4370
masa cos poszla juz :D?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TEST STANOFUSION by MARIAN 17

Następny temat

XIN1313 - STONOFUSION TEST

WHEY premium