Waga : nie mam zielonego pojęcia
Wzrost : 163
Obwód w biuście(1) : 89
Obwód pod biustem : 72
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 71
Obwód na wysokości pępka : 76
Obwód bioder (3): 98
Obwód uda w najszerszym miejscu: 55
Obwód łydki : 32
W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch
W którym miejscu najszybciej chudniesz : brzuch
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: ćwiczenia siłowe 4x w tyg, basen jako aeroby (2-3x w tyg po 1km)
Co lubisz jeść na śniadanie: jajka, płatki owsiane, owoc
Co lubisz jeść na obiad : mięcho
Co jako przekąskę : masło orzechowe PRIMAVIKA
Co jako deser : rodzynki, żurawina suszona (o wieele za dużo)
Ograniczenia żywieniowe : żadnych
Stan zdrowia: brak schorzeń
czy regularnie miesiączkujesz: od września nie biorę hormonów, do tej pory nie miałam miesiączki - mam nadzieję, że się pojawi
czy bierzesz tabletki hormonalne: nie
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: basen, żelastwo
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : żadnych - zastanawiam się nad spalaczem
Stosowane wcześniej diety : oczywiście głodówki - w wieku 15lat ważyłam 40kg - jedną nogą w anoreksji - małam nieopisaną sieczkę w głowie. Późniejsze lata to okres głodowej diety i kompulsów, wieczny kompleks wyglądu. Dopiero to forum zrewolucjonizowało całą moją wiedzę na temat żywienia i zdrowego stylu życia.
Tak wyglądałam prowadząc męczący głodówkowy styl życia (nie jeść po 16, dwa posiłki dziennie):

Podobałam się sobie, ale to było zbyt męczące fizycznie i psychicznie, nie mówiąc o wiecznym jojo.
Słabości: alkohol (bez piwa) i papierosy
Przykładowe miski:

przyprawy: duużo cynamonu, pieprz cayenne, imbir, sól
napoje: woda, kawa 3x dziennie, zielona herbata
Przykładowy trening, różne ćwiczenia na podane partie w tej kolejności:
wiosłowanie sztangielkami (plecy) - seria rozgrzewkowa+3x12 9kg/9,5kg/11kg
wyciskanie sztangielek (klatka) - sr+3x12 9kg/9,5kg/11kg
arnoldki (barki) - sr+3x12 6kg
wyciskanie sztangą (bicek) - sr+3x12 max15kg
pompki na poręczach (tricek) 3x12
przysiad - sr+3x12 max40kg
Pierwszy miesiąc poświęciłam na opanowanie techniki, aktualnie jestem gotowa zapieyydalać na poważnie. Niestety teraz mam etap błądzenia i chyba przetrenowania mięśni grzbietu - czuję megapalenie przy wykonywaniu ćwiczeń na plecy, więc skupiłam się na nogach. Tak jak pisałam od 1,5mies prawie codziennie jestem na siłce i pytanie z mojej strony brzmi - ile powinna trwać regeneracja i czy warto ją już teraz przeprowadzić.
Aeroby zaniedbałam przez palenie fajek, intensywnie pływam - niestety słyszałam skrajne opinie co do pływania stosowanego jako aeroby (że ciało się wychładza ergo nie spala tłuszczu...).
Mój największy problem: obecnie rozkład treningowy, dokładny rozkład BTW, którego miałabym się trzymać (często zdarza mi się przekraczać 150g nabiału). Nie będę narzekać na wieczny brak czasu, bo jak wiadomo - im więcej zajęć, tym lepsza organizacja i dyscyplina. Tak czy inaczej ćwiczyć mogę tylko późnym wieczorem.
Cel: Spalić to g***no.
Fotki (niedługo wrzucę całą sylwetkę):

Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2012-10-20 18:11:45
Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2012-10-20 18:14:35
Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2012-10-20 18:16:25
Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2012-10-20 18:17:36
Zmieniony przez - Smoothie w dniu 2012-10-20 18:23:26
http://www.sfd.pl/DT/DŻ_Smoothie__jeść,_spalać,_zahipnotyzować_-t893478-s9.html#post2
fot. strona 1, 3, nowe 9 i 10