SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zawartość witaminy e w

  • JEDZ CO CHCESZ I SPALAJ TŁUSZCZ

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przyrostu tkanki tłuszczowej. Zatem najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest dieta, która zaspokoi głód oraz zapewni odpowiednią ilość składników odżywczych z naciskiem na zawartość protein. W ten sposób będziesz mógł jeść to , co lubisz i tyle, ile potrzebujesz . Pamiętaj jednak, ze jeść należy tylko wtedy, gdy naprawdę odczuwa się głód , a [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 17473 Data: 2002-06-25 09:12:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Test - VITALMAX by StaRa_EkiPa pods.str 21

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] domieszek słabiej przyswajalnych białek roślinnych, co powoduje, że wchłanialność odżywki jest znacznie wyższa niż podobnych produktów zawierających białka roślinne. Wysoka zawartość białka oraz dodatek substancji działających anabolicznie ( m.in. kreatyny, l-glutaminy, tauryny i aminokwasów rozgałęzionych) powoduje, że Gainer 2 jest najlepszą [...]

    Odpowiedzi: 378 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-17 23:03:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nadwaga , Odchudzanie, Tycie, co jak i dlaczego.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] herbaty (cukier to "puste kalorie"). Zwiększone spożycie warzyw i owoców Świeże warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych. Ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego i wody oraz minimalną zawartość tłuszczu ich wartość kaloryczna jest niższa w porównaniu do innych produktów. Produkty pochodzenia roślinnego [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-04-22 15:34:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] uważam ze mam organizm wygłodzony na kreatyne i powienien być kosmos, produkt kozacki składowo smakowo nie musi być rewelacji. ---------- SPOSÓB UŻYCIA: 1 porcję (65g) - zawartość saszetki rozpuścić w 350 ml wody. Spożywać 2 razy dziennie między posiłkami i przed treningiem. HadesSquad: DT : 2,5 porcji: 0,5 porcji po przebudzeniu, 1 porcja [...]

    Odpowiedzi: 705 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-18 13:57:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja PYŁKIEM KWIATOWYM

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] i nadmierna miękkość paznokci, pęknięcia w kątach ust. 6.Hiperlipidemia i miażdżyca. Pyłek pszczeli obniża poziom lipidów we krwi, skraca czas fibrynolizy, zmniejsza zawartość fibrynogenu oraz zmniejsza agregację płytek krwi u ludzi. 7.Działa ochronnie i odtruwająco na komórki wątroby. Chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem toksyn [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 4289 Data: 2006-01-22 02:18:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Porównanie białek

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] i tłuszczu powodują ze jest to idealne białko w fazie przygotowania do zawodów jak i w dietach: Low-Carb, Low Fat i No-Carb. Dwa rodzaje białek maja bardzo wysoka zawartość białka (86,8% bei Anabolic Protein Fusion i 90,3% bei Anabolic Protein Professional). Taka zawartość białka świadczy o jakości tego produktu, białka, które [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3436 Data: 2010-07-31 09:45:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w rejonie Elbrusu. Tutaj intensywnie pracujemy nad wytrzymałością siłową atletów. Potem tygodniowy odpoczynek, a potem trenujemy nad szybkością i samą walką. Oczywiście zawartość treningu mocno zależy od rywala. Czy uważasz Fedora za najlepszego wojownika spośród tych, których wychowałeś ? Co powoduje, że jest najlepszy na świecie ? [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 5079 Data: 2007-03-16 17:02:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przygotowanie do budowy masy mięśniowej by PilkaPN

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] turystyczna jazda na rowerze czy gra w piłkę z przyjaciółmi mogą być) -zdrowo się odżywiać -ograniczyć (do dawki 0,5g etanolu na kg ciała na tydzień – dla większości osób zawartość jednego piwa) lub zrezygnować całkowicie z picia alkoholu -co trzy miesiące robić sobie tygodniową przerwę od cięższych aktywności fizycznych (niektóre plany, np. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 528 Data: 2013-09-20 22:53:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ** NAJBARDZIEJ OPŁACALNE SUPLE **

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] - 30 : http://www.sfd.pl/sklep/Vitalmax_CFM_Gainer_30-opis3686.html Również bdb gainer w stosunku cena/jakosc/ilosc. Różne wersje odpowiednio 10, 20 i 30 to % zawartość białka. 7. Spalacze a) OLIMP THERMO STIM http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_THERMO_STIM-opis1209.html http://www.sfd.pl/Olimp_Thermo_Stim-t509669.html Dobry spalacz na [...]

    Odpowiedzi: 97 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-24 13:40:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola cynku w organiźmie !

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] duża podaż cynku w diecie hamuje wchłanianie w jelitach. Na przyswajalność cynku ma także wpływ wielkość wydzielania soku trzustkowego, czas pasażu jelitowego pokarmu oraz zawartość fitynianów w diecie. Związki fitynowe obniżają przyswajalność cynku prawdopodobnie poprzez zmniejszenie rozpuszczalności jego związków, w wyniku czego zostaje [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-08-07 08:46:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co o tym sądzicie?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witajcie! Ostatnio natknąłem się w necie na takie coś- w związku z czym proszę oceńcie to ... Zalecane jest aby do takiej kuracji odpowiednio się przygotować oto kilka punktów wprowadzających : 1) zanim zaczniesz kuracje zakup sobie wszystkie produkty, które będą Ci niezbędne w diecie. 2) Jeśli dawno nie ćwiczyłeś zacznij od tygodniowej [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1573 Data: 2010-05-31 19:02:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak chronić witaminy?

    Temat
    Dietetyka ogólna

    [...] temperaturze (smalec,oleje). O przydatności tłuszczów i olejów do smażenia decyduje głównie skład kwasów tłuszczowych. Szczególnie niepożądana w tym przypadku jest wysoka zawartość kwasów wielonienasyconych, które podczas procesu smażenia ulegają bardzo niekorzystnym przemianom. Dlatego spośród olejów roślinnych najbardziej przydatne w kuchni [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4442 Data: 2010-09-07 22:54:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] O co tutaj chodzi? Cyżby Conte był kimś w rodzaju współczesnego Merlina z magiczną pigułką? "Reprezentujemy nową tendencją w dziedzinie odżywiania w sporcie: zbadać zawartość soli mineralnych danej osoby i dokładnie dopasować ich uzupełnienie do poziomu optymalnej równowagi" wyjaśnia Conte. "To duży postęp w profesjonalnej medycynie: [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 7651 Data: 2003-01-19 12:10:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapraszam do milej lektury witaminy od A do Z:)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Siema wszystkim pisze ten artykul bo czesto sa pytania o witaminy jakie brac i na co sa dobrewiec postaram sie przyblizyc mniej wiecej jak witaminy dzialaja.Niewazne czy mnie pojedziecie za ten artykul czy nie pisze go bo moze sie komus przyda A wiec do normalnego rozwoju potrzebne sa nam poza weglowodanami,bialkami,tluszczami i skaldnikami [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7656 Data: 2004-04-07 01:06:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tluszczu to oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych najlepiej stosować na surowo, bez ogrzewania. Nie należu używać ich do smażenia ze względu zawartość w nich dużej liczy podwójnych wiązń, do których przyłącza się tlen powodując powstanie wodoronadtelnków. Im więcej wiązań podwojnych zawiera kwas tłuszczowy tym [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-12-15 21:38:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witaminy naturalne, a syntetyczne

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Syntetyczne witaminy "To strata pieniędzy" - twierdzi prof. Rory Collins z Uniwersytetu Oksfordzkiego, szef zespołu, który przez pięć lat badał 20 tys. osób w wieku od 40 do 80 roku życia, faszerujących się preparatami witaminowymi. Sztuczne witaminy to zwykle krystaliczna nieorganiczna substancja obca dla organizmu. Wchłania się ona do organizmu [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 4655 Data: 2008-10-23 23:08:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kilka słów o minerałach!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] większości diet stwierdza się, że dość trudno utrzymać w żywieniu zalecane proporcje (1:2) fosforu do wapnia, ze względu na zbyt wysoką - jak na wymagania tej proporcji - zawartość Magnez Magnez należy do składników budulcowych kości, co stanowi jego główną funkcję w organizmie. Uczestniczy w przekazywaniu bodźców nerwowych oraz wpływa na [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 11198 Data: 2007-01-09 22:26:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • odżywki , kilka istitnych uwag

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] pewne kłopoty żołądkowe . Dopiero po moim pytaniu wychodzi na jaw , że mixa zastępującego duży posiłek liczącego np. 70.g węglowodanów i 30.g białka ( zawartość 1 torebki gotowanego ryżu i solidnej porcji fileta z kurzej piersi ) chłopak wypija w kilka sekund , niemalże wlewając sobie cała zawartość do [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 6843 Data: 2005-12-08 18:58:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Orzechy i ich cenne właściwości

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jest mocny przeciwutleniaczem, przeciwdziała zakrzepom, wpływa na wydolność mięśni, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wzroku). Migdały mają też sporo błonnika (niska jego zawartość w diecie skutkować może zaparciom oraz problemami ze strony układu trawiennego). Migdałom nie brakuje też sporej zawartości potasu ( między innymi jest niezbędny do [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 4621 Data: 2016-10-13 14:55:58 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • NADWAGA I OTYLOSC

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] herbaty (cukier to "puste kalorie"). Zwiększone spożycie warzyw i owoców Świeże warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych. Ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego i wody oraz minimalną zawartość tłuszczu ich wartość kaloryczna jest niższa w porównaniu do innych produktów. Produkty pochodzenia roślinnego [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 5027 Data: 2004-11-10 13:40:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)