SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zawartość tłuszczu

  • pij mleko a bedziesz...

    Temat
    Iron Horse Series

    [...] mlekowego. Odpowiadają one nie tylko za dobrze funkcjonujące jelita ale stan zdrowia całego organizmu. Podstawową też różnicą między mlekiem kobiecym a krowim jest duża zawartość białka - kazeiny w tym drugim. Mleko krowie dostając się do żołądka człowieka, pod wpływem kwasów żołądkowych ścina się tworząc coś co przypomina twaróg. Kazeina [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 15596 Data: 2009-01-13 06:24:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zerowym poziomem tłuszczu oraz laktozy, co czyni to białko idealnym do stosowania przez sportowców. Innym kluczowym elementem dla skutecznego działania białka jest zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Izolat białka serwatki posiada najwyższą zawartość aminokwasów BCAA spośród wszystkich białek, a dodatkowo zawartość tych [...]

    Odpowiedzi: 145 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-14 19:50:43 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • [...] wieloletnich obserwacji bardzo ważne działanie regulujące czynność tarczycy mają pierwiastki śladowe i przewód pokarmowy. Pierwiastki te to przede wszystkim: Wapń - jego zawartość w organizmie u osób z niedoczynnością tarczycy wzrasta w wyniku zwolnienia przemian metabolicznych; zmniejsza się pula wapnia wymiennego oraz wydalanie z moczem i [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-22 03:28:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (beta), które są odpowiedzialne za reakcję mięśni na te suplementy. Kupując substancje termogenne wybieraj preparaty zawierające standaryzowane wyciągi i określające zawartość każdego ze składników. Używając wiarygodnych produktów ze sprawdzonych, pewnych Źródeł, z podaną specyfikacją można monitorować i kontrolować ich spożycie i [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 6442 Data: 2005-05-01 18:44:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] będzie kwestią czasu, a ogólne powiększenie masy mięśniowej to ledwie jedna z możliwości W dyscyplinach sprinterskich pożądane mogą być manipulacje genetyczne zwiększające zawartość włókien szybkich w mięśniach. Z kolei dla maratończyka najważniejsze będzie poprawienie wytrzymałości. Mięśnie będą prawdopodobnie pierwszą tkanką ulepszoną dzięki [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-06-14 21:55:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dla początkujących - układanie diety

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] więcej niż 6 do 1. W diecie współczesnej jest on dużo zawyżony co powoduje wiele problemów zdrowotnych. Dlatego należy wybierać takie oleje/produkty, które mają zwiększoną zawartość kwasów n-3 w diecie. Jakie tłuszcze wybierać można przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/t989348.html Swoim klientom polecam zawsze zakup tranu firmy mollers, wypada [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 938 Data: 2014-02-08 15:31:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mity w odżywianiu.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] badania naukowe analizując diety 38 policjantów. Demling odkrył, że, chociaż policjanci mieli zaniżoną podaż bilansu kalorycznego, to przez ostatnie pięć lat zyskali dużą zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie. Skoro wszystko co musieli robić by stracić tkankę tłuszczową to zachować ujemny bilans kaloryczny, to przecież efekt zyskali [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-07-25 20:36:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • izomery trans kwasów tłuszczowych

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] utratę masy tłuszczowej aż o 75% po 8 tygodniach . Kwas wakcenowy jest przez niektórych badaczy uważany za najważniejszy izomer pozycyjny trans w tłuszczu mlekowym. Jego zawartość w mleku krowim latem podczas żywienia pastwiskowego może sięgać 7%, zimą spada do poziomu ok. 1,5 – 2%. Kwas wakcenowy (C18:1 trans-11), jako element integralny [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1700 Data: 2015-03-08 22:35:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] fizycznej, to pewna i prosta droga do otyłości i do innych schorzeń z nią związanych. Tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu LDL Podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w surowicy krwi świadczy o nieprawidłowym [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 23:25:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola tłuszczy - art by szoho

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] fizycznej, to pewna i prosta droga do otyłości i do innych schorzeń z nią związanych. Tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu LDL Podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w surowicy krwi świadczy o nieprawidłowym [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-13 15:55:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [art] Mleko Biały morderca?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego i ludzkiego wynosi odpowiednio 118 i 33 mg / 100 g mleka. Duża zawartość hormonu wzrostu oraz wapnia w mleku krowim może naruszyć stosunek wapnia i fosforu w organizmie ludzkim. Jeżeli równowaga ta zostanie zachwiana, w ustach pojawia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4664 Data: 2008-12-07 23:13:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] nadającą mu piekące właściwości. Występuje ona w ilości od 0 do 1,5%. Wartość pieprzu określa się w tzw. jednostkach gorąca. Generalnie im ostrzejszy pieprz tym większa zawartość kapsaicyny. Inne składniki pieprzu to wit. C i E oraz karotenoidy. cayenne a odchudzanie: pieprz cayenne to jedna z najlepszych i najpopularniejszych roślin o [...]

    Odpowiedzi: 1621 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-11-05 23:53:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BIAŁKA - przewodnik

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] Izolat białka serwatkowego, mimo że zaliczany do produktów mlecznych, zawiera maksymalnie 1% laktozy, a spotykane są typy nie zawierające tego cukru w ogóle. Tak niska zawartość tego węglowodanu nie powoduje alergii na mleko. KAZEINA Pozostałe 80% białka w mleku to kazeina, a jej zawartość w mleku waha się najczęściej od 2,3 do 2,6%. [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 17391 Data: 2008-11-02 16:45:52 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Redukcja

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] rozkładana w układzie trawiennym, a znajdujący się tam suplement pod postacią proszku zostaje szybko wchłonięty. Najtańszą formą podania są tabletki. Ze względu na zawartość substancji zbrylających, wchłanianie jest znacznie wolniejsze niż w wypadku płynu czy kapsułek, dlatego też w wypadku tabletek należy to uwzględnić i odpowiednio [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3558 Data: 2006-07-24 12:08:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mity o zdrowym jedzeniu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w cytrynie. Mit o zdrowym szpinaku pochodzi jeszcze sprzed wojny. Wykazano wtedy, że warzywo to jest wyjątkowo zasobne w żelazo. W tamtych czasach badano jedynie chemiczną zawartość, natomiast nie potrafiono zbadać wchłanialności. Dzisiaj dzięki metodzie izotopowej wiemy, że po zjedzeniu szpinaku żelazo w nim zawarte wchłania się zaledwie w [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3393 Data: 2009-11-19 21:19:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] przedłużyć ich wchłonięcie w układzie trawiennym. Na przyswajanie witamin z naturalnego pożywienia ma też wpływ wiele czynników: od składu posiłków,(jaka jest procentowa zawartość białka do węglowodanów i tłuszczu, jaka jest ilość błonnika zawartego w węglowodanach), poprzez rodzaj obróbki kulinarnej(smażenie, pieczenie, gotowanie - [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-03-01 19:15:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EWOLUCJA MULTI-STAKÓW „CREATESTON" CZYLI REWOLUCJA W PO-TRENINGOWEJ SUPLEMENTACJI Krokiem milowym w suplementacji diety sportowców było zrozumienie ogromnej potrzeby stworzenia idealnych warunków hormonalnych i dostarczenia optymalnej ilości składników pokarmowych w okresie po-treningowym w celu zintensyfikowania przyrostów masy mięśniowej i [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2400 Data: 2010-06-08 10:54:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mity o zdrowym jedzeniu2

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w cytrynie. Mit o zdrowym szpinaku pochodzi jeszcze sprzed wojny. Wykazano wtedy, że warzywo to jest wyjątkowo zasobne w żelazo. W tamtych czasach badano jedynie chemiczną zawartość, natomiast nie potrafiono zbadać wchłanialności. Dzisiaj dzięki metodzie izotopowej wiemy, że po zjedzeniu szpinaku żelazo w nim zawarte wchłania się zaledwie w [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2258 Data: 2009-11-19 21:19:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prawda i mity o BV

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] serwatka składa się w około 6 procent z ciał stałych, ma niezbyt apetyczny zielonkawy kolor i wygląda jak i smakuje obrzydliwie. Łatwo psuje się, gdyż ma wysoką zawartość laktozy (cukru mlecznego), który jest ulubionym pokarmem bakterii. Zatem zasadniczo serwatka nie wydawała się oferować mleczarniom zbyt wiele. Z tego powodu [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2533 Data: 2009-03-19 10:40:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Otrzymuje się ją w wyniku obróbki skrobi w wodnej zawiesinie pod chlorynem sodu w temp 40C w ph 9. W tych warunkach następuje ci sieniowa depolimeryzacja skrobi( maksymalna zawartość chloru 5,5%) E1404. Żelatyna - jest otrzymywana z kolagenu w wyniku jego chemicznej hydrolizy. Im silniejsza jest hydroliza tym większą wydajność żelatyny lecz [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-23 15:04:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)