[...] w wyszukiwarce, ale odpowiedzi nie znalazłem. Jakie skutki może przyniesc spozycie zbyt duzej ilosci białka ? Wiadoma rzecz, że jesli chcemy zbudowac mase, to konkretna ilosc bialka jest potrzebna. Ale jesli przesadzamy, to czasem nie uzyskamy odwrotnego efektu ?? Czym jest zakwaszenie organizmu na skutek spozycia zbyt duzej ilosci białka ?
[...] szukam sposobu na przystosowanie organizmu do ciągłego wysiłku - zbyt szybko się męczę, mięśnie bolą po odrobinie ćwiczeń, szczególnie większe partie. Chyba chodzi o zakwaszenie :? Jakie porady, by wejść w wyższe obroty?? Jakieś "magiczne" składniki diety, cokolwiek co zredukuje zmęczenie... :P Czekam na porady ekspertów, zrobienie formy [...]
[...] na 5 miesiącu stosowaniu Izoteku 20mg. Przez właśnie kurację izotretynoiną musiałem odłożyć moją przygodę z siłownią na czas odstawienia leku. Powodem były skutki uboczne (zakwaszenie stawów) przez pierwsze dwa miesiacę aż tak tego nie odczuwałem, lecz teraz wystarczy głupie kręcenie w warsztacie przy motorze a czuje że moje mięsnie dostają [...]
[...] cały dzień. Zacząłem bawić się w wykluczanie produktów i tak przestałem jeść owies/makarony itp. Gazy się zmniejszyły ale jednak dalej były, wyczytałem że przyczyną może być zakwaszenie organizmu. Zamówiłem proszek zasadowy i zacząłem stosować płaską łyżeczkę codziennie rano. I o dziwo to pomogło. Teraz gdy mam chyba organizm w równowadze kwasowo [...]
[...] nogi, rece, trochę grzbiet i klatka. Potrzebuje cwiczyc w taki sposob zeby zwiekszyc wytrzymalosc tych miesni bez przyrostu masy, utrzymac je w lepszej kondycji, sprawic by zakwaszenie przychodzilo pozniej i bylo lepiej tolerowane a ruch wciaz efektywny. Prosilbym o pomoc przy ulozeniu treningu 2x w tygodniu tych wszystkich parti miesni. z gory [...]
[...] organizmu” pisze i mówi się wiele. Rzadko niestety rozgłaszane informacje mają rzetelne uzasadnienie. W praktyce z jednej strony można spotkać się ze stwierdzeniem, że zakwaszenie organizmu jest nieosiągalne przy udziale praktyk żywieniowych, z drugiej – nie milkną przestrogi wedle których współczesna żywność zakwasza, a kwasica [...]
[...] się i swędzenie skóry co spowodowało problemy z zaśnięciem, zastanawiałem się dlaczego tak się dzieje i chyba znalazłem powód http://www.spartan7.pl/dieta/artykuy/259-zakwaszenie-przebialczenie-organizmu Moja dotychczasowa dieta to: 7:00 1 bułka zwykła 4 plasterki polędwicy jogurt naturalny 400g 10:25 1 [...]
[...] sie na wypowiedz pewnej pani co o niej sądzicie?Czy jest to prawda? Do 18, a nawet do 20 roku życia odżywki białkowe są zabronione. Przyczyn jest wiele. Najważniejsza to zakwaszenie organizmu. Oznacza to, że na poziomie komórkowym żadna reakcja enzymatyczna nie będzie prawidłowo przebiegała ze względu na nieodpowiednie pH. Oznacza to brak [...]
Witam Panowie, Mój problem objawił się blisko miesiąc temu mianowicie zakwaszenie organizmu. Cały czas męczące zgagi. Jako powód wykluczam dietę, bądź "złe nawyki żywieniowe" . Nie piję napojów gazowanych, jem mięsa troszkę w większych ilościach ale bez żadnego rodzaju panierek, na oliwce, brak ostrych przypraw, mąka pszenna w diecie nie [...]
[...] organizmie procesy anaboliczne i wzmaga syntezę białek mięśniowych oraz chroni Twoje mięśnie przed rozpadem spowodowanym intensywnym treningiem. Ponadto kreatyna zmniejsza zakwaszenie mięśni powstałe podczas treningu. Doskonałe zaopatrzenie wszystkich komórek w wodę w połączeniu z pobudzeniem organizmu do tworzenia białek mięśniowych wspomaga [...]
[...] o WPC80 ostrowii) i czy nie wpłynął one negatywnie na mój organizm? Do 18, a nawet do 20 roku życia odżywki białkowe są zabronione. Przyczyn jest wiele. Najważniejsza to zakwaszenie organizmu. Oznacza to, że na poziomie komórkowym żadna reakcja enzymatyczna nie będzie prawidłowo przebiegała ze względu na nieodpowiednie pH. Oznacza to brak [...]
[...] strukturalną integralność białek, co zapewnia, że produkt końcowy zachowuje swoją naturalną strukturę tak jak w mleku. Białka kazeinowe są wrażliwe na pH, co powoduje ich zakwaszenie w kwaśnym środowisku żołądka. Zdolność białek do tworzenia żelu w żołądku spowalnia szybkość trawienia, co pozwala wydłużyć uwalnianie aminokwasów. To sprawia, że [...]
[...] intensywnych i długotrwałych wysiłków fizycznych. Składnik ten jest głównym prekursorem karnozyny – naturalnej substancji o działaniu buforującym. BETA-ALANINA 700 ogranicza zakwaszenie włókien mięśniowych, co przekłada się na wzrost ich eksplozywnej siły i wydolności w trakcie ćwiczeń oraz przyspiesza pełną regenerację potreningową organizmu. [...]
[...] to sie wzielo. PRzeziebilam sie i poszlam do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzialam tez o tych bolach i zademonstrowalam jak mi kosci pykaja. Powiedziala, ze to jakies zakwaszenie cy cos stawow, od wirusa drog oddechowych...(???) i przypisala mi profenid 50 mg. Biore to trzeci dzien, troche pomaga, ale nie bardzo. Oprocz tego kupilam sobie [...]
[...] wiec lepszy low niz nic... Wegle rozumiem ze musze pakowac all po treningu a potem same posilki BT? W DNT, all wegle na noc? tluszcze w wiekszosci nasycone wiadomo bo te sa najlepsze, warzyw jem malo i mozliwe zakwaszenie ale ucze sie je jesc. Tluszcz oby sie palil jak powalony + przydaloby sie wyleczyc tą insulinoopornosc i odblokowac glukagon.
[...] "wiatry", delikatnie mówiąc śmierdzące . Nie stosowałem nigdy warzyw jako elementów alkalizujących (szczegolnie przy takim typie odżywiania jak prowadzimy) także podejrzewam zakwaszenie organizmu na co antidotum ma być kuracja odkwaszająca. Może jednak przyczyna leży w przygotowaniu posiłków? Dajmy na to płatki owsiane. Przykladowo do 100ml mleka [...]
[...] zdrowego żywienia, na licznych forach internetowych, podczas debat i dyskusji dietetyków, a nierzadko także przez prelegentów spotkań naukowych. W oparciu o „szkodliwe zakwaszenie” powstało mnóstwo teorii i niepokojących spekulacji dotyczących skutków nagromadzenia kwasów w organizmie. Jako że kwas od najmłodszych lat kojarzy nam się z [...]