Tylko, że jeśli mleko otworzy i przeleje do butelki to ono i tak ma większe szanse na zakwaszenie niż UHT. Więc to bez różnicy czy zrobić od razu czy nie. Ja mam inny sposób. Robię rano w domu mikserem z mlekiem zimnym z lodówki. Potem w pracy znowu wkładam do lodówki i tak sobie z niej popijam. Nic się nie kwasi.
"skutki uboczne... hmmm zakwaszenie organizmu przy braku wysilku ;) " "cięższa praca nerek" no panowie bez przesady, u kobiety nie prowadzącej sportowego trybu życia, w diecie są śladowe ilości białka pewno, parę szejków nie zakwasi organizmu i nie obciąży nerek Zmieniony przez - Zielin w dniu 2016-06-19 10:26:46
Chudzina białko nie wywali z ketozy tylko węgle Nie zwiększałbym tak drastycznie ilości białka. 2.2 to już jest sporo fakt że trzeba sie chronić przed katabolizmem ale pamiętaj że na ckd nie jesz tak dużo warzyw i owoców więc dużo łatwiej o zakwaszenie organizmu
Nieszczególnie rozsądne podejście, ale rób jak uważasz. Zbadaj sobie pH, to zobaczysz, czy nadkwasota Cie nie dotyczy;-) Poza tym, warzywa to nie tylko zakwaszenie, bądź jego brak w organizmie;-)
Moze lepiej zrob Prosta- 4 serie z progresja(12 10 8 8) Skos, góra- 4 serie rowniez progresja Rozpietki skos dol- 3 serie, staly ciezar.(12 powtorzen) Mysle ze zmniejszenien ilosci serii powinno pomoc.A swoja droga to klatka i biceps to u mnie rowniez najbardziej podatne na zakwaszenie partie.
Coz Ci z samego bialka, jesli zaniedbasz wegle i tluszcze? Ewetualne zakwaszenie. Niestety na budowanie masy/redukcje, sklada sie nieco wiecej czynnikow niz bialko i musisz o tym wiedziec. Z drugiej strony, jego nadmiar przyspiesza metabolizm, co w wielu przypadkach rowniez wcale nie wplywa korzystnie na budowanie masy, dlatego imo doszlifuj [...]
nie, bez żadnych suplementów. Mi właśnie też się wydaje, że może to być zakwaszenie organizmu. Kolega jest na diecie białkowej+duzo wysiłku fizycznego i jak sam mówi trochę stresu. Jakieś propozycje? inne sugestie?
za mało węgli - osłabienie, rozdrażnienie, zła regeneracja, niespokojny sen za mało tłuszczy - problemy z zapotrzebowaniem na energię, utrata masy ciała, problemy z wit. A, D, E, K za dużo białka - obciążenie nerek, zakwaszenie organizmu za dużo węgli - zalanie
Może inaczej, po co? Co ma na celu taki udział białka w diecie? Bo ja ewentualnie obstawiałbym zakwaszenie%-) Nie kombinuj, tylko ułóż diete zbilansowaną;-)
To zależy od tego ile spożywasz białka. Im więcej biała tym większe zakwaszenie co równe jest większemu zapotrzebowaniu na warzywa. Ja rzucam sałatkę z marchwi, jabłka i połowy kapusty pekińskiej do jednej usmażonej piersi.
Juz to bylo :P Z bialkiem i agresja. Duze ilosci bialka powoduja zamulenie ze wzgledu na duze zakwaszenie organizmu. Zatem tak wysnute teorie sa niczym nie poparte. Agresja moze byc spowodowana wplywem otoczenia, grup spolecznych, badz burzy hormonalnej w okresie dojrzewania. Jest wiele czynnikow na to wplywajacych, jednakze bialko z pewnoscia nie [...]
[...] treningowo. Lepsza regeneracja (dyskusyjne), a glutamina sama w sobie pozwala szybciej usunąć nadmiar amoniaku z organizmu. Zauważyłem sam na sobie - glutamina przed treningiem sprawia że pot po aerobach nie jedzie amoniakiem. Na co się to praktycznie przekłada - nie wiem Mniejsze zakwaszenie? Dostałem puchę to sobie łykam po 20 gr dziennie