[...] * Podwieczorek: truskawki ze śmietaną (bez cukru) , 1 kefir lub jogurt z dodatkiem kiełków pszennych i natki pietruszki. * Kolacja: wątróbka smażona na oleju sojowym lub słonecznikowym z dodatkiem cebulki , 1 kawałek białego chleba, bukiet jarzyn , sok pomarańczowy . Pomiędzy posiłkami dowolna ilość [...]
[...] perliczki i gołębie. (należny pamiętać, że drób to nie tylko chude piersi, choć to po nie zazwyczaj sięgamy) mamy też udka i podudzia, do tego bardzo wartościowe podroby (wątróbka, serca, żołądki itd) Podroby mają wiele zalet, - niską cenę, wiele witamin w szczególności cynku i żelaza. Wątróbka zawiera też wiele witaminy b12 dzięki temu [...]
[...] o ocenę diety na masę 90kg W diecie nie uwzględniłem warzywa i owoce ale oczywiście warzywa są w każdym posiłku Produkty są warzone przed obróbką czyli pierś z kurczaka i wątróbka drobiowa mają 100g ,a wołowina ma 75g. A Stosuje to dietę 4 miesiące i nie wiem czy coś zmienić czy zostawić? Proszę o pomoc Poniedziałek Śniadanie: 5jaj Chleb [...]
[...] -http://www.sfd.pl/__TANIE_KUPOWANIE__-t984421.html Białka Teraz wymienię składniki w diecie na jakich można bazować. Źródła białka(B-T-W- na 100gram): -wątróbka wieprzowa (22-3,4-2) -wątróbka drobiowa(19-6-0) -wątróbka indycza(18-16-2) --- tłuste części zazwyczaj się usuwa także zmniejsza zawartość tłuszczu -serca [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
[...] jod, którego największe ilości występują w produktach pochodzenia morskiego, a także witaminy grupy B, oraz witamina E i C. Szczególnie cennym ich źródłem w pożywieniu są: wątróbka, zarodki pszenne, drożdże piwne, zbożowe przetwory pełnoziarniste, brązowy ryż, orzechy, rośliny strączkowe. Zwiększonemu wytwarzaniu hormonów tarczycy sprzyja także [...]
Siemanio znalazlem u siebie jakies opisy z laboratorium odnosnie pierwiastkow i metabolizmu. Napisze jakie produkty zawieraja jakie pierwiastki a kto bedzie chcial uzyskaxc wiecej info o nadmiarze lub niedoborze to niech pisze bo nie chce mi sie wszystkiego pisac bo troche tego jest. Wiem ze bylo to pewnie na sfd ale odswieze. WAPŃ : czekolada, [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
[...] upieczona w formie klopsów) - wołowina (gotowana, smażona na teflonie jako bitki lub zrazy,) - wołowina mielona (ugotowana lub upieczona w formie klopsów) - raz w tygodniu wątróbka drobiowa smażona na teflonie ryby - pieczone, gotowane, smażone bez panierki, ewentualnie w jajku, konserwowe: mintaj morszczuk sola panga dorsz grenadier raz w [...]
[...] dla ludzi z grupą krwi AB Mięso Niewielka porcja mięsa (50 g) dwa razy w tygodniu będzie idealna dla twojej grupy krwi. Wybieraj baraninę lub indyka. Nie zaszkodzi Ci też wątróbka, w przeciwieństwie do wołowiny, wieprzowiny i cielęciny. Ryby i owoce morza Ryby do swojej diety dobieraj bardzo starannie. Zielone światło mają potrawy z dorsza, [...]
[...] zmiany w psychice, ponieważ witamina ta jest konieczna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i obwodowego układu nerwowego. Główne źródła: orzechy ziemne, otręby pszenne, wątróbka, tłuste ryby, drób, suszone brzoskwinie. Dzienne zapotrzebowanie zapewni np. porcja wędzonego łososia Witamina B2 (ryboflawina) Reguluje funkcjonowanie błon [...]
[...] kadawerynę), do których zaliczyć możemy niektóre gatunki serów ( brie, camembert, cheddar, emmentaler, mozarella), ryby solone, wędzone i marynowane, wędliny (np. salami), wątróbka, a także piwo, wino czerwone, czekolada, przejrzałe owoce ( banany, awokado czy figi). Zawartość amin biogennych w danym produkcie może być uzależniona także od [...]
Hej! ;) Otóż zastanawiam się czy mój trener personalny dobrze dobrał mi dietę, ponieważ wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro ćwiczę już prawie dwa miesiące wraz ze spożywaniem diety, a waga wacha się między 83-4 kg i nic więcej nie idzie, a dodam, że jestem ciągle na masie. Trener mówi, że zachodzi u mnie ciągle rekompozycja. Fakt jest taki, [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
[...] podatność na choroby (czerwone mięso-wołowina, owoce morza, rośliny strączkowe) -miedź niewystarczająca ilość miedzi obniża ilość białych krwinek (ostrygi, homary, wątróbka) Ale to tylko nieliczne z niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania nie tylko układu odpornościowego, ale całego organizmu człowieka( do tego trzeba dołożyć gamę [...]