Wydolność. Wielu z użytkowników pyta głownie o tetno spoczynkowe, maksymalne i na podstawie tego obliczaja stopien wysilku jaki musza osiagnac w danym cwiczeniu. Mało jednak osób próbuje sprawdzić swoja wydolność. Zacznijmy jednak od tego co to jest wydolnośc. Według naukowców i badaczy wydolność jest to zdolność do wykonywania długotrwałego [...]
[...] białko z jajek, orzechy, soja, produkty wytwarzane z serwatki oraz niektóre warzywa. WĘGLOWODANY Są też niezbędne do pełnego wykorzystania białka przez organizm. Węglowodany to przede wszystkim energia do treningów. Istnieją trzy rodzaje węglowodanów. Pierwszy to węglowodany oczyszczane, głównie cukier i słodzące dodatki chemiczne - [...]
[...] z surowców pochodzenia roślinnego jednak zawartość w nich samej substancji jest tak niewielka że aż znikoma. Sceptycy mówią że te leki nie mogą działać, że to prawie sama woda i działa jedynie efekt placebo. Jednakże praktyka mówi co innego. Ta metoda jest powszechnie znana i wykorzystywana z powodzeniem na całym świecie od ponad dwóch [...]
W swietle ponizszego wywiadu z dr Ellisem, cala teoria bialkowo-weglowodanowa w budowaniu masy miesniowej jest bezuzyteczna. Co o tym sadzicie, szczegolnie Pan Szukała? Wrzucam dzięki uprzejmości Wirahy, który przetłumaczył ten wywiad i zamieścił onegdaj na forum Vortalu Bodyzone. Męczy cię już zastanawianie się, która dieta działa? Jest tyle [...]
AUTOR: Rion10 - 3 miejsce KURACJA ANTYPRZEZIĘBIENIOWA Przeziębienie, jak każdy zapewne nie raz doświadczył, to sytuacja co najmniej nieprzyjemna, ale do przezwyciężenia jeśli człowiek będzie przestrzegał niektórych zasad, a w przypadku zachorowanie podejmie odpowiednie kroki przeciwdziałając rozwojowi choroby. Czym jest przeziębienie? Jak [...]
[...] nowotworu. Retencja podskórnej wody jest ściśle związana z estrogenem, estrogen powoduje zachwianie gospodarki wodnej i elektrolitowej. Zatrzymuje się w organizmie woda,sól/soda, potas, efektem jest retencja w tkance podskórnej, skórze, komórkach mięśniowych i krwi. Zbędna retencja powoduje efekt twarzy „księżyca w pełni", możliwe [...]
[...] żywieniowe. Organizm musi być odżywiany wysoko jakościowym, budującym tkankę mięśniową białkiem w ilości większej od potrzeb, a także dostateczną ilością tłuszczów i węglowodanów dających energię. Sekret leży w zorganizowaniu zrównoważonej diety i to w białko jak i w kalorie. Innym czynnikiem często przeszkadzającym w postępach jest [...]
[...] W efekcie ulegają upośledzeniu podstawowe biochemiczne procesy życiowe: pod wpływem ucisku tkankom trudniej „oddychać", zachodzi nieprawidłowa przemiana białek, węglowodanów, tłuszczów i substancji mineralnych, wytwarza się zbyt mała ilość witamin. Alkohol (przez podrażnienie ośrodka sterującego krwioobiegiem (rozszerza naczynia [...]
Cała prawda o wodzie Zimna woda zdrowia doda. Święta racja! Nie mamy tylko pojęcia, która woda jest zdrowa. Lubię wodę. Piję jej dużo. Wolę gazowaną od niegazowanej, źródlaną od mineralnej. Tylko czy to dobrze? Jaką wodę warto pić? Sprawdzam badania marketingowe i okazuje się, że mój wybór pokrywa się z gustem większości Polaków. Najchętniej [...]
[...] komórek mięśniowych (gromadzenia się wody) nie należy jednak mylić ze zwiększonym gromadzeniem się wody przy braku równowagi sodu i potasu. Przy takim braku równowagi woda gromadzi się w podskórnej tkance tłuszczowej, przez co muskulatura "rozlewa się". Uwodnienie komórek mięśniowych to gromadzenie się wody bezpośrednio w jądrze komórki, [...]
[...] białka tym większy jest procent efektu termicznego. Zawartość błonnika (włókna pokarmowego). Z powodu charakteryzacji chemicznej błonnik, nie jest klasyfikowany do węglowodanów. Jakkolwiek by nie był podobny do nich, jest on zespołem substancji ścian komórkowych roślin nietrawionych i niewchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Dla [...]
[...] na kat uderzenia moze spowodowac wstrzas mozgu.Zpaewna kazdy z was na treningu dostal kiedys w to miejsce dosc mocno. Pamietacie ten efekt jakby wam sie nagle to miejsce woda napelniolo i czuliscie sie jak nadmuchana gabka? O to wlasnie hcodzi, tak dziala atak skierowany na zatoki. tchawica/jablko adama/tetnica Wyzej wymienione miesjce [...]
[...] to dobrze, że pijemy tak dużo wody źródlanej? (ekspert ds. żywienia dr Małgorzatę Kozłowską-Wojciechowską z Akademii Medycznej w Warszawie.) - Niedobrze, gdy jest to tylko woda źródlana. Woda tak jak pożywienie powinna dostarczać cennych składników odżywczych. Powinniśmy wycisnąć z niej, co się da - wapń, magnez, potas. Badania amerykańskie [...]
Tak sobie znalazłem na dysku taki artykuł, gdzieś z neta, w którym jest opisane od czego zależy przyrost naszej masy mięśniowej. Myśle że można się z nieg otroche dowiedzieć, sam się troche dowiedziałem, pomyślałem że może sięprzydać więc wklejam: "Czynniki determinujące wydolność fizyczną - Czynnik genetyczny - Potencjał [...]
[...] 3 porcję dziennie - rano po przebudzeniu, jedną godzinę przed treningiem (można zastosować jako osobny posiłek przedtreningowy), ok. 30 minut po treningu wraz z węglowodanami o wysokim indeksie glikemicznym. Dni nietreningowe: 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami Uwaga! Po użyciu opakowanie należy zawsze zamykać! dostępne [...]
[...] fizyczne. Pożywienie pełnowartościowe powinno zawierać wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Należą do nich: białko, składniki mineralne i woda - stanowiące materiał budulcowy. Potem węglowodany i tłuszcze będące źródłem energetycznym oraz inne składniki niezbędne do regulowania prawidłowej przemiany [...]
[...] oparte na ich koncentratach oraz izolatach. Koncentraty zawierają od 65% białek sojowych. Na pozostałe składają się : tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne, oraz węglowodany - stachioza i rafinoza. Niestety wspomniane węglowodany są częstą przyczyna wzdęć i gazów. Człowiek nie posiada enzymów w soku jelitowym dokonujących rozkładu [...]
Woda wewnątrz nas W naturze istnieje 135 rodzajów wody.W komórkach naszego organizmu woda znajduję się pod specjalną postacią , którą nazywamy "strukturowaną".Każdy inny płyn, który dostaje się do naszego orgaznimy musi być przetworzony i oczyszczony .Podczas tego procesu orgaznim traci znaczną ilość energi. WODA ,KTÓRĄ PIJEMY Woda którą pijemy, [...]
[...] oparte na ich koncentratach oraz izolatach. Koncentraty zawierają od 65% białek sojowych. Na pozostałe składają się : tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne, oraz węglowodany - stachioza i rafinoza. Niestety wspomniane węglowodany są częstą przyczyna wzdęć i gazów. Człowiek nie posiada enzymów w soku jelitowym dokonujących rozkładu [...]
[...] tabletki wystarczą, czy pasy zakładane na brzuch wysyłające impulsy do naszego ciała zniwelują nasz tłuszcz, czy płatki typu fitness i ostatnio reklamowana zdrowa, czysta woda mineralna wystarczą ? Do tego zbioru zdecydowanie należy dodać wszelkiego rodzaju ogólnodostępne gotowe diety dla mas. Jedynym ich założeniem jest bardzo mała ilość [...]