SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wieprzowina

  • [...] stanowi laktoza. Węglowodany są powszechnie dostępne i zwykle są tanie (wyjątek od reguły stanowią np. produkty pozbawione glutenu). Źródła protein takie, jak: wołowina, wieprzowina, indyk i kurczak są drogie, ale możesz niezwykle tanio kupić w sklepie parówki. Wspaniale! Tylko nie zastanawiałeś się, dlaczego parówki są tanie, a mięso jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11618 Data: 2018-09-08 11:02:05
  • Obecnie problemem nie jest dostęp do informacji, ale przesyt. Na dodatek większość publikowanych w sieci materiałów jest niskiej jakości, zawiera błędy lub mylne wskazania. Zanim zaczniesz na poważnie trenować, warto poświęcić chwilę na ustalenie dalszej drogi. Oto lista największych błędów popełnianych przez początkujących. Dotyczy to nie tylko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3528 Data: 2020-03-03 07:59:27
  • Mięso wzbudza wiele kontrowersji i słusznie. Od razu zaznaczę, że nie jestem zażartym przeciwnikiem mięsa, po prostu wątpliwości mają sami naukowcy. Artykuł mógłby mieć równie dobrze kilkadziesiąt stron, ale celowo skróciłem pewne zagadnienia, a osoby zainteresowane odsyłam do literatury oraz nowych badań. Czy są powody do paniki? Na zakończenie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10861 Data: 2018-03-03 11:07:13
  • [...] i ochrony zdrowia, niż w USA (ponad 327 mln w 2018 r.)! Najlepsze źródła protein Teoretycznie, doskonałym źródłem protein są czerwone mięsa, takie jak: wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Niestety mięso czerwone zawiera żelazo hemowe, którego konsumpcję powiązano z rakiem oraz chorobami układu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8205 Data: 2019-10-03 08:21:28
  • Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dostarczać sobie produktów, które zawierają kwasy tłuszczowe z każdej z wymienionych frakcji. Źródła białka: dobrej jakości kiełbasy, ze sprawdzonych źródeł, drób wołowina wieprzowina podroby cielęcina jagnięcina nabiał jaja odżywki białkowe (starać się jednak dostarczać białko z pożywienia) Źródła węglowodanów: warzywa, np.: brokuł, pomidor, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14955 Data: 2017-12-31 09:34:25
  • Prawdziwy facet nie je mięsa - czy Schwarzenegger ma rację?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dorian Yates odżegnał się od kulturystyki. W czasie „narkotycznej przygody” zrozumiał, iż musi się zająć jogą. Arnold zbulwersował się twierdzeniami, iż prawdziwy facet musi jeść mięso. Twierdził, iż to marketing i nic więcej. Podsumowanie Trudno ocenić, czy istnieją pokarmy kobiece i męskie. Badania w tej materii nie dają jednoznacznej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4236 Data: 2019-10-25 19:31:30
  • Najlepsza dieta od dietetyka - na jakie diety lepiej uważać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Możesz skorzystać z porad trenera, dietetyka i nadal nie osiągać rezultatów sylwetkowych, wzrostu siły, mocy czy masy mięśniowej. Dlaczego tak się dzieje? W poniższym tekście odniosę się do często spotykanych kwestii pojawiających się w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej.  Ze względów praktycznych na energię pochodzącą z protein trzeba patrzeć z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 566 Data: 2023-03-17 08:59:10
  • [...] Zazwyczaj sportowcy wykorzystują chudy drób, jako element bazowy diety. Jednak z powodzeniem powinniśmy wykorzystać białka zawarte w nieco bardziej tłustych mięsach, jak wieprzowina czy wołowina, co przełoży się dodatkowo na dostarczenie odpowiedniej ilości witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Z powodzeniem spożywajcie też jaja i nabiał, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11591 Data: 2018-08-29 12:13:43
  • Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną.  Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2773 Data: 2021-06-03 06:38:55
  • Produkty z yerba mate sprzedają się jak ciepłe bułeczki, sprzedaż w serwisach aukcyjnych jest liczona w setkach, ba, w tysiącach opakowań. Czy to możliwe, że napary z tej rośliny wcale nie są takie zdrowe? Cóż. Przyjrzymy się badaniom naukowym i wyciągnijmy z nich wnioski. Na początku potrzebne jest wprowadzenie do tematu nowotworów. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 784 Data: 2023-09-05 18:22:33
  • Jakie mięso mielone na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20476 Data: 2017-09-04 09:13:29
  • Kreatyna to zdecydowanie najpopularniejszy suplement wspomagania wysiłku fizycznego. Ponieważ swoją przygodę ze sportem często rozpoczynamy już w bardzo młodym wieku, stąd równie często pojawia się pytanie: od ilu lat można stosować kreatynę? Aby jednak w miarę precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie, należy najpierw przyjrzeć się bliżej samej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1377 Data: 2023-12-13 12:28:56
  • Kiedy brać białko?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki jest najważniejszy element diety osoby trenującej? Pytając aktywne osoby, uzyskamy jednoznaczną odpowiedź, że jest to białko. Białko w organizmie człowieka odpowiada za szereg funkcji metabolicznych, jednocześnie dbając o to, by po treningu sprawnie przebiegała regeneracja i by nasze mięśnie skutecznie się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11363 Data: 2018-09-02 15:01:08
  • [...] Źródła ołowiu: alkohol (np. sherry) – 21 μg/cm3 alkoholu, nabiał – ilości śladowe (np. mleko 0,004 mg/kg), mięso, ryby i drób – średnio 0.015 PPM (np. wieprzowina 0.05 mg/kg, wołowina 0.07 mg/kg, karp hodowlany 0.20 mg/kg), ziarna i produkty zbożowe 0.012 PPM (np. mąka pszenna 500 – 0.09 mg/kg, chleb pszenny 0.09 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3030 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • [...] kasze: gryczana i jęczmienna, ryż brązowy, fasola biała, pomidory, ryby (mintaje, dorsze, śledzie), mięso z piersi indyka, 5,00 -10,00 mg - polędwica sopocka, kurczaki, wieprzowina - schab, mięso z udźca indyka, ryby (łososie, makrele wędzone), zarodki pszenne, otręby pszenne, powyżej 10 mg - mięso i polędwica z piersi kurczaka, wątróbka z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7875 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • Wiele osób z dystansem podchodzi do białek, szczególnie koncentratów białka serwatkowego, protein z kazeiną czy białek jaja. Przerażenie budzi sama forma (proszek) oraz dostarczanie dużych ilości protein. Niektóre osoby sądzą, iż opakowania odżywek świadczą o tym, iż jest to coś „chemicznego”. Cóż, w dyskontach i małych sklepach spożywczych bez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3706 Data: 2017-09-07 09:52:05
  • Wykorzystanie suplementacji, której celem jest wsparcie procesów odchudzania, jest bez wątpienia działaniem dużo bardziej skutecznym niż trzymanie się samej diety. Jeżeli zależy nam na redukcji wagi, to nie tylko wykorzystanie odpowiednio zaplanowanego treningu i jadłospisu będzie warunkowało poprawę naszego wyglądu, ale i odpowiednie zastosowanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5995 Data: 2018-10-15 13:08:53
  • Dieta na masę dla początkującego mężczyzny 3000 kcal.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2186 Data: 2022-12-09 07:06:45
  • [...] produkty mleczne, produkty zbożowe (kasze: jaglana, manna, gryczana, jęczmienna, ryż biały, płatki kukurydziane, mąka pszenna, bułki pszenne, makaron czterojajeczny), mięso (wieprzowina, wołowina, cielęcina), mięso z ud kurczaka, mięso z indyka, wątroba wieprzowa, wątróbka kurczaka, warzywa (buraki, ziemniaki, cykoria, cebula, kalafior, fasolka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6846 Data: 2019-01-08 10:28:56
  • Dieta IIFYM - elastyczny przewodnik diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Coraz więcej osób testuje metodę odżywiania IIFYM, która staje się niezwykle popularna. Koncepcja tej diety polega na bardzo elastycznym i swobodnym podejściu do całości żywienia, być może ten aspekt wpłynął na to, iż coraz częściej zauważyć można, że metoda ta jest chętnie przeprowadzana i często polecana innym. Podsumowanie: dieta powinna być [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8385 Data: 2018-02-06 09:55:02