[...] przez telefon myśląc że są przeźroczyści . Obydwoje doszliśmy do wniosku że mamy dość suchych cycków z kurczaka mamy dośc więc zakupy głownie wieprz + ryby . Dodatkowo 2 steki po 260g . Wszystko poporcjowane (łosoś po ok. 300g , schab , łopatka, kark po ok 0,5kg paczka , Dorsz po ok 700g ) i do zamrażalnika. Z ryb zabraliśmy części [...]
Ja wołowinę przewaznie w lidlu steki z rostbefa lub antrykotu, na polędwicę się nie porywam, z biedronki nie polecam miałem ostatnio 2 razy i nie udało mi się tego zjeść.
[...] jej nie mają, bo sprzedaja w hurcie. W Warszawie można zamówić ją w dobrej cenie na pewnym bazarku Dwa dni wcześniej wyrażamy swoją wolę i pan z siekierą sprzedaje z uśmiechem na twarzy całą, piękną i świeżutką polędwicę. 2,3 razy w tygodniu można sobie zjeść 2 steki z tego zacnego mięska. Ech ... musze się przejechać do pana z siekierą
rostbef i polędwica to wołowina tylko z innej części krowy , steki robi się z wołowiny a a najlepsza jest to tego polędwica wolowa tylko jest droga bo tego mięsa w krowie jest zaledwie 3 % ja tam miele i smażę dopiero
jak kupuje paczkowany rostbef w kauflandzie, w lidlu też się podobno pojawiły, a supermarkecie też się dostanie, rostbef robię ok 10 min z jednej z z drugiej strony, nieraz są steki z udźca ale twarde. W kauflandzie też był paczkowany kilogramowy t-bone ale ponad 50 zł. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-01-08 14:35:27
Patelnia grillowa to patelnia jak każda, tyle, że wzroki robi - można używać bez przeszkód. Czyli z grillowaniem to ona za dużo nie ma wspólnego i potrawy na niej przyrządzane są tak samo niezdrowe jak na płaskiej patelni? Ale chyba kaloryczność jest trochę niższa, bo tłuszcz ocieka do rowków? Sałatki jak najbardziej - liczy sie dobór składników [...]
[...] że to optymalna ilość. Ani za często ani za rzadko, prawda? Bardzo chętnie jadłbym częściej bo bardzo lubię, ale tylko z rozsądku chcę to ograniczyć. Wołowinę, zwłaszcza steki, bardzo lubię i chyba faktycznie zaplanuję ją 1x w tygodniu. Czytałem, żeby czerwonego mięsa nie jeść częściej, zgodzisz się z tym? Fajnie by było żebyś rozłożył podaż [...]
[...] kupuje paczkowany rostbef w kauflandzie, w lidlu też się podobno pojawiły, a supermarkecie też się dostanie, rostbef robię ok 10 min z jednej z z drugiej strony, nieraz są steki z udźca ale twarde. W kauflandzie też był paczkowany kilogramowy t-bone ale ponad 50 zł. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-01-08 14:35:27 Tak, w Lidlu rowniez sa [...]
[...] - tuńczyk w puszce - śledzie - pstrąg filet - szprot z puszki Trudniej mięso zróżnicować, bo poza: - filetem z piersi indyka - chudą kiełbasą z indyka - polędwicą wołową (steki) póki co nie mam pomysłów. Kurczaka i wieprzowiny staram się unikać, chyba że już naprawdę zabraknie pomysłów. Roślin strączkowych jest przecież mnóstwo rodzajów. [...]
[...] i wszystko wymieszać. 5 minut przed podaniem wlać 2 łyżki octu winnego i wymieszać. Tuż przed podaniem wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać. Na końcu obsmażyć krótko 2 steki z polędwicy na maleńkiej ilości oliwy, na samym końcu posolić mięso. Kotlety mielone (bez bułki tartej) ze szpinakiem serowym Zmielić 200g mięsa i pół cebuli, dodać 1 [...]
[...] żywieniowych na wzrost masy. Jestem pewien, że Arnold Schwarzenegger i Franco Columbu byliby ubawieni słysząc o tym "ostatnim odkryciu", jako że przedstartowe steki jedzono dawno temu w latach siedemdziesiątych - na długo zanim naukowe badania wsparły to, co doświadczenie dawno udowodniło: dla uzyskania najlepszych efektów włącz [...]
ogólnie to mam wyj**ane srednio jem moze 1.5g białka na kg masy.jak sie jakos słabo czuje to dop******e tłuszczy.wegli nie licze ch** z nimi.moja dieta to głównie mocarella.steki.kebab ale taki fit k***a bo nie w bule tylko rollo%-)
sos sojowy.oliwa z oliwek,ząbek czosnku.wp***e piepszu świeżo zmielonego%-) piepszem op*****lamy steki.i wp***e do marytant na pare godzin.potem stejk na tależ.fhooy masełka i mniam mniam%-)