[...] standard: 2 szklanki mąki, 2 jaja, szczypta soli, pół szklanki mleka i wody mineralnej (na tyle, aby była w miarę płynna masa). Dodaję też około łyżkę oleju z oliwek, także patelnia jest sucha, tylko dobrze rozgrzana. Przeważnie pierwszy naleśnik jest próbny, kolejne wychodzą super. Heh, chyba dzisiaj sobie też zrobię, bo uwielbiam. Pozdro. [...]
i jak ta patelnia? u mnie nie ma tak dobrze bo by up poszedl z torbami. nie ma srodkow dopiero na poczatku roku i to trzeba sie zapisywac stac w kolejce z miesiac zeby kurs zrobili za friko.
dłużej? Stek to takie danie, które jest mokre w środku! Jak ktoś akurat lubi wysmażone, to polewa to różnymi sosami na bazie dobrych win. Aha, i patelnia na której ląduje stek ma być gorąca i przewodzić dobrze ciepło. Teflonowa to nieporozumienie
Witam, podzielę się swoimi wrażeniami z dzisiejszych wyczynów w kuchni :-P na wstępie ukłony w stronę autora, dzięki któremu owy " placek " na stałe zawita w mojej diecie, oczywiście z pewnymi modyfikacjami,głównie chodzi o walory smakowe oraz wartości odżywcze. Dzisiaj zrobiłem tak : 100g Płatki owsiane górskie 378kcal B:11,9, W:63, [...]
Zieloneczko, patelnia wygląda jak milion złotych ;-) jutro test, dziękuję Wykonanie mega solidne, ciężka, można śmiało bić domowników "-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-09-02 19:30:46
Igon, no popatrz,fakt. To czuj się zobowiązany Usmażyłam cukinię. Z prawie 2 gilogramów została jedna patelnia. A tak wygląda przed smażeniem. Zmieniony przez - Fela_72 w dniu 2011-06-20 16:42:08
[...] będę dalej drążył. Na zrzucie trening włącznie z rozgrzewką /SFD/2017/4/3/343c4a14109940889ec46af19de74198.jpg Miałem zamiar rano wrzucić zdjęcia jajecznicy na smalcu, ale że jadam prosto z patelni, bo leniwy jestem, a że patelnia nieestetyczna bo cygańska, to sobie te zdjęcia odpuściłem ;-D Zmieniony przez - _Szajba_ w dniu 2017-04-03 21:02:26
za późno zapytałeś bo za dużo zjadłem, ale 28 w punkcie kulminacyjnym by miał, ponieważ patelnia ma 30 cm. Grubość ciast na środku 3.5 cm http://www.editer.pl/fotka/1c5443596ae23d7bf2d53bcf4ef1b13f_1.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-07-08 16:38:04
zatem Misiek duży rośnij! Rzadko kiedy jem ( jak Grekar :-P ) prosto z patelni / rondla / garnka 8-) No co...patelnia smakuje najwyborniej...szczególnie jak jest jeszcze w liceum }:-( musisz spróbować w końcu mój kciuk Nie jedz kciuka! http://www.editer.pl/fotka/b63c44f29cfe119fbc89ecb0b098ea32_1.jpg Wychodzę
Gorąc się nie przedarł do warstwy mięśni ale już chłód to na pewno. Za to od gorąca mam teraz ładne wzorki na warstwie izolacyjnej ;-) Aż wstyd się przyznać co odwaliłem :-) Postawiłem sobie na indukcji pustą patelnie, włączyłem, żeby się rozgrzewała i wziąłem się za przygotowywanie filetów. Patelnia musiała być mokra od spodu bo woda pod nią [...]
[...] dużo tłuszczu a przy próbie ograniczania oleju przypalają się zamiast ładnie usmażyć (zupełnie jak uwielbiane przeze mnie placki ziemniaczane). ja smażę moje kotleciki praktycznie bez tłuszczu, patelnia ledwo smyrnięta i jest ok. Z piekarnika mogą wyjść suche. Spróbuj na małym ogniu, naprawdę nie mam problemu ze smażeniem, a żrę non stop.