miecho upieczone+ryż ugotowany/chleb razowy + warzywa + orzechy włoskie/laskowe migdały w pojemniku i gotowe albo kanapki z razowego i miecha w środku albo jaja ugotowane+ warzywa + orzechy jw/migdały Zmieniony przez - PK_Kaczor w dniu 2012-07-02 12:29:39
No właśnie... jakaś alternatywa? Orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pecan, brazylijskie, olej lniany. Z trochę większą ilością jednonienasyconych pestki z dyni, migdały. Dziś w sklepie znalazłem olej z orzechów włoskich. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Lub z olejem z pestek winogron?
Gdzie najlepiej przechowywać obrane orzechy włoskie, laskowe i migdały ? Czy jeśli trzymam je w lodówce to stracą jakieś wartości odżywcze ? Jeżeli dopiero co obrane i jeszcze świeże/mokre to w kartonie, albo papierowej torbie gdzieś przy kaloryferze żeby wyschły. Później to już nie ma znaczenia.
1. Jesli brakuje mi troche bialka do bilansu to lepszym zrodlem beda orzechy wloskie, laskowe czy mleko ? 2. Dobre sa moje posilki okolotreningowe ?: Godzine przed treningiem Ryba smazona (dorsz/sola/mintaj/morszczuk/miruna) + ryz bialy lub Cyc z kurczaka pieczony + ryz bialy ew. ziemniaki Bezposrednio po treningu 2 banany Ok. 40 - 50 min po [...]
[...] na tłuszcze mam 134g i mam pytanie co lepiej jeść więcej orzechów czy olejów ? czy mogę jeść więcej orzechów ? bo nie lubię oliwy...jak to powinno wyglądać ? i które orzechy są lepsze laskowe czy włoskie ? 2. Na czym smażycie np. rybę na oliwie czy na innym oleju ? 3. Z obliczeń mi wyszło że zapotrzebowanie na białko mam 114 czy to nie [...]
[...] nie ma zdrowych tłuszczy jedynie jakies tam 10g orzechów...jaja to głównie kw.tł nasycone aczkolwiej jednonienasycone też brakuje tutaj głównie jedno i wielonienasyconych (orzechy włoskie,migdały,laskowe,pestki dyni czy słonecznik) warto tez włączyć olej lniany 1-2łyżek wtedy możesz przyjąć jako suplementację i nie wliczać do bilansu,bo i tak [...]
[...] - czy dieta przy redukcji (2500kcal) wyglądająca tak: B150/W150/T150 to jest LC i jest to dobry pomysł na tą redukcję i późniejszą masę? - skąd brać tłuszcze? Masło, mięso, orzechy włoskie, migdały, laskowe, mozarella, żółty ser, oliwa z oliwek, olej lniany, jajka, mielone z łopatki z biedry, schab - to są dobre źródła tłuszczu? Ok, jest 3 [...]
takie skromne pytanko...nikt z nas nie lubi fatu :P ale zaleca się jeść orzechy, są bogate w białko ale zawierają np. laskowe (często polecane) od groma tłuszczu(65g/100g). Słyszałem też, że on tak nie szkodzi bo jest "zdrowy", ale nie jestem do końca pewien...więc jak to w końcu jest?
troche masz dla mnie za dużo tych niezdrowych tłuszczy, zwiększ ilość oliwy , dozuć tez olej lniany, więcej ryb śledz , makrele , orzechy włoskie , laskowe. I nie jedz tez codzienie wędzoenj ryby bo to tez nie za dobrze Pieczone mięso , karkowka , łopatka
[...] masy ciała max 140 sobie wrzuć, a jesli chodzi o kalorykę to jak liczyłeś, wyszło 3500kcal? Orzechy ziemne zamień na bardziej wartościowe, bo ziemne to bardziej strączki niż orzechy (więc włoskie, laskowe, nerkowce, brazylijskie) pierś pieczona to jakiś gotowiec? Bo lepiej wrzucić swoją pierś i ilosć oleju/masła jakiego się użyło, polecam olej [...]
[...] Oliwa ma za mało omega 3 w stosunku do innych kwasów wielonienasyconych, co działa zapalnie i wg. niektórych karcerogennie. Czy jest to niuans? Nie wydaje mi się. @Grisham- orzechy włoskie, migdały, laskowe (w tej kolejności), RYBY, całe jajka, chuda i średnio tłusta wołowina i wieprzowina, masło (najlepiej surowe), olej lniany, oliwa z oliwek, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Od ilu kcal zaczynałeś jak ta twoja dieta wygląda załóż jak możesz osobny temat wrzie potrzeby , produkty wysokotłuszczowe to : orzechy włoskie , laskowe , nerkowca , pestki słonecznika , plej laniany , oliwa z oliwek , oliwki , twaróg tłusty , tłuste mięsa i ryby .
[...] śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) tłuszcze ( oleje lniany rzępakowy zimnotłoczony , awokado , orzechy nerkowce, włoskie, laskowe , migdały ). Pamiętaj że tuńczyk to nie jest dobre źródło białko a także co do węglowodanów [...]