[...] nie byla powalajaca wiec specem w tej kwestii jeszcze dlugo nie bede moze ktos jeszcze wyczaruje jakies srodlo tluszczu, chcoiaz chyba za wiele nam nie pozostalo. wiem, ze orzechy brazylijskie dla urozmaicenia sa rowniez ok, a i laskowe nie zaszkodza, ale wazne, ze sa wloskie i migdaly. Koniu z tego co pamietal jadal np majonez z kwasami omega [...]
tak, kukurydziane są przetworzone, zastąp je owsianymi, dodaj orzechy wloskie/laskowe, rodzynki, morele itp i będzie smaczne musli witaminy, glukozamine mozesz do poislkow, kreatyne nie przed treningiem tylko po (chyba, ze to jakis no booster z kreatyną to porcja przed trenem, porcja po)
[...] jest git. Kilka pytan: // PO MOICH POPRAWACH JEST OK, CHOĆ OGÓLNIE WYDAJE MI SIĘ ŻE DUŻO JESZ, ALE TO DOBRZE, POWINIENEŚ JESZCZE WYLICZYĆ ILE MASZ KCAL - jakie to mają być orzechy? // WŁOSKIE/LASKOWE - ilu procentowe mleko? /// DO 2% jeżeli chodzi o drugi posiłek to patrzyłem w tabeli kalorycznej że szynka z indyka jest niezlym źródlem białka [...]
hej orzechy -najlepsze wloskie, laskowe tez ok na miejsce tych 50g kaszy mozesz pic/jesc(?) odzywke bialkowa, jednak na tym polu musza wypowiedziec sie inni mozesz tez obejsc sie bez odzwyki po prostu jedzac wiecej bialka z naturalnych zrodel Pzdr
[...] nie zauważyłeś? Dopisze jeszcze że te ważywa jakie podałem będą różne, sałata zielona będzie, jakaś kapusta pekińska, papryka itp. Zapomniałem jeszcze że z tłuszczy dodam orzechy włoskie, laskowe bo mam ich paredziesiąt kilo na strychu, do diety dojdzie jeszcze chrom, witaminy, i Sp80 jeszcze nie kupiłem, chce kupić bo jest dosyć tania ale czy [...]
[...] albo napompowany chemią, wysokoprzetworzony produkt, z którego chemia dosłownie wycieka po otwarciu opakowania. Teraz jeszcze przyjrzałem się temu jadłospisowi uważniej: 1. orzechy arachidowe zamień na migdały, laskowe/włoskie, 2. kreatynę bierze się rano i po treningu w dni treningowe, rano w nitereningowe, 3. w potreningowym brakuje białka, [...]
[...] jak go przyrządzasz? Na patelni, pieczesz, dusisz, gotujesz? Tak jak TomQ wyżej pisze, podbij białko do 180-200, węgle na ok. 100-120, tłuszcze 90, tak zmanipuluj, by ok. 2 tysiące kalorii było. Jako tłuszcze dodaj oliwę z oliwek do owych sałatek warzywnych, orzechy włoskie, laskowe, migdały do owsianki. Tłuszcz wywal z posiłku potreningowego.
Dieta nie wygląda zbyt ciekawie. Masz sporo produktów przetworzonych, jak drożdzówki, sosy na bazie cuków, białe pieczywo, ryż biały. Postaraj się bazować na lepszej jakości źródłach składników odżywczych. Orzechy ziemne wywal całkowicie i daj np włoskie, laskowe, nerkowce, pecan, brazylijskie, migdał, pestki z dyni, pestki moreli. Dodawaj do [...]
Olej lniany to stały element diety. Orzechy zmieniam - głównie wpadają włoskie, migdały, nerkowiec, laskowe Z olejem rzepakowym to jest tak, że potrzebuję jakiegoś tłuszczu do gotowania :/ Z białkiem ok. Zawsze starałem się minimum 2g/1kg masy ciała białek pochodzenia zwierzęcego. Mięsa też wpadają różne, ale zawsze we właściwej proporcji i [...]
[...] bedzie u Ciebie dzialo. tutaj masz jednak jakas baze od ktorej mozesz zaczac. co do tluszczy to 100-120g mysle ze bedzie ok. podbic mozesz oliwa z oliwek, orzechami (migdaly, orzechy wloskie i laskowe), tlustymi rybami. zamiast kupnej szynki zrob wlasna wedline, roboty nieduzo a czesto wychodzi taka sama cena albo taniej. ewentualnie jakies sery.
[...] to nie jedyny problem. Masz tu sporo nabiału, a ser topiony i czekolada to na stałe powinny stąd zniknąć. Pestki dyni i słonecznika lepiej zastąpić innym źródłem tłuszczu - orzechy włoskie lub laskowe będą bardziej wartościowe. Brokułów ani rzodkiewki nie wliczasz. Chleb orkiszowy to ze sklepu? Zorientuj się co jest w składzie bo chleby często [...]