Nie jest tak źle. Nie masz dużo tego tłuszczu wbrew pozorom. Myślę, że 2-3 miechy na dobrej dietce (niekoniecznie CKD, ale nawet normalnej, zbilansowanej niskowęglowodanowej, w której nie ma aż tak dużo wyrzeczeń) i kaloryfer będzie. Ogranicz węgle, najwięcej jedź ich w śniadaniu, potem już możliwie mniej (oczywiście w posiłku potreningowym [...]
Jak to jest z tymi tluszczami nienasyconymi? Tu http://www.sfd.pl/Podstawy_żywienia_w_sporcie-t818327.html jest napisane, ze bardziej potrzebne sa omega 3 i omega 6 (olej rzepakowy i olej slonecznikowy), a mniej omega 9 (oliwa z oliwek).
SKWALEN -to fascynujący związek, zawarty w mące i płatkach z nasion Amaranthusa który: a.ma wpływ na regulację syntezy cholesterolu, b.wspomaga usuwanie z organizmu człowieka trucizn pochodzenia przemysłowego, c.aktywizuje i przedłuża życie komórek, d.wspomaga usuwanie z organizmu człowieka trucizn pochodzenia przemysłowego, e.wzmacnia organizm i [...]
[...] w małej ilości, ale jeśli da się czymś zastąpić to chętnie bym skorzystała. orzechy? skoro mam też jeść więcej wapnia to może migdały? a może suplementacja tranem? chodzi o omega 9 Kwas oleinowy występuje przede wszystkim w oliwie z oliwek, migdałach, awokado, a także siemieniu lnianym. trening Faktycznie wydaje mi się mało intensywny. Zasapię [...]
[...] roślinnych należy od zawsze. Nasycone są dużo zdrowsze i nie powodują raka, jak na przykład uwielbiana oliwa z oliwej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasy_t%C5%82uszczowe_omega-9 "Odkryto, ze tłuszcze oleinowe (zawarte w oliwie z oliwek, oleju rzepakowym) i inne jednonienasycone (omega-9) sprzyjają rozwojowi raka(...)" O o-6, czy utwardzanych [...]
The Fitness Truth Phil Kaplan "If you've ever failed to achieve a fitness or weight loss result, it wasn't your fault! The massive deception infiltrating the fitness industry has forced millions of victims to waste money, time, and motivation on ineffective products and programs. Consumers need a single resource for truth. With that truth [...]
[...] w istocie swoimi ekwiwalentami nie są. Trudno bowiem uznać, że makrela zastępuje pierś z kurczaka (zwłaszcza w tej samej gramaturze), a olej z pestek winogorn (przewaga omega 6), zastąpuje oliwę z oliwek (przewaga omega 9). Pomijam już kwestię że zapis nic nie mówi o sposobie obróbki termicznej, czy przygotowywaniu posiłków, co w przypadku [...]
omega 3 olimpa zdecydowanie tak jak faftaq, wątpie aby omega 6 była potrzebna dodatkowa suplementacja omega 9 jest sporo w oliwe z oliwek, także jak masz w diecie to też będzie ok
" Skład 1 litra (1000 ml) oleju lnianego stanowią następujące NNKT: - kwas alfa-linolenowy(ALA) (omega-3) - ponad 500 ml - kwas linolowy(LA) (omega-6) - około 150 ml - kwas oleinowy(O) (omega-9) - około 170 ml oraz nasycone kwasy tłuszczowe - około 100 ml "
omega 6 - odgrywają równie ważną rolę, ale zazwyczaj jadamy ich za dużo w stosunku do spożycia omega 6. Kwasy omega 9 występują natomiast bardzo pospolicie w żywności
daniel97n - no jak nie jesteś pewien, to warto się najpierw dowiedzieć ;-) borac pod uwagę nasze zwyczaje żywieniowe i dostepnośc kwasów omega 3, omega 6 i omega 9 w żywności najczęsciej istnieje jedynie potrzeba suplementowania tych pierwszych ;-) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-02-01 16:07:30