[...] no..ja narazie bede biegal 3 razy w tygodniu.. ;P ***** ale z ta buda jest przypal musze zaczac jednak cos ciungnąć bo mnie wyebią ;P nie chce w chvj ale musze... jaki olej najlepiej sobie pier*dalnąć przed snem ?? rzepakowy niby najzdrowszy co ? ;P http://www.youtube.com/watch?v=pfsTKfUT-RQ kuuuur.. a ja sie cieszylem nieraz jak [...]
Nie oszukujmy się - używamy rożnych olejów i o ile nie przypalimy i nie przesadzamy z ilością nic nam nie grozi. Np olej kukurydziany ma składniki które poprawiają elastyczność skóry . Problem leży nie w samym oleju tylko w procesie rafinacji - wyciśnięty bez tego procesu jest ok. Jak Pandarcio lubi wynajdywać nieścisłości które nie do końca [...]
Nie oszukujmy się - używamy rożnych olejów i o ile nie przypalimy i nie przesadzamy z ilością nic nam nie grozi. Np olej kukurydziany ma składniki które poprawiają elastyczność skóry . Problem leży nie w samym oleju tylko w procesie rafinacji - wyciśnięty bez tego procesu jest ok. Jak Pandarcio lubi wynajdywać nieścisłości które nie do końca [...]
[...] jest niedożywienie i brak tłuszczów w diecie: ser jemy TŁUSTY (Biały, a oprócz tego żółty) spożywamy orzechy i oliwki, ew siemię lniane dodajemy masło/oliwę z oliwek/olej lniany/rzepakowy jemy ryby i tłuste mięsa Przed treningiem nie zapychaj sobie żołądka. Łatwo/szybkostrawne białki + "normalne" (...) węgle 3. Krok- trening: patrz krok [...]
[...] tłoczony na zimno, to może być. Tu masz trochę informacji na ten temat: http://www.sfd.pl/Oliwa_Z_Oliwek_vs._Olej_Rzepakowy-t329385.html http://www.sfd.pl/Oliwa_z_oliwek_v_olej_rzepakowy_co_o_tym_s%C4%85dzicie_-t304045.html Ogólnie w olejach jako źródle tłuszczy należy zwrócić uwagę na kwasy tłuszczowe. Olej lniany jest źródłem kwasów [...]
a ja zajadam ryż z jogurtem a zaraz po tym pieczywo z jajkami ugotowanymi u nas olej lniany dostaniesz tylko na targu jak ktos na wsi robi nie jest tani ale wiesz co masz a nie jakis rzepakowy rafinowany
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A właśnie, na czym mam to usmażyć? Mam masło, margarynę, rzepakowy tłoczony na zimno, olej kokosowy. Wiem, że kokosowy najlepszy będzie, ale muszę go oszczędzać, coś innego przejdzie :-D?
No zeby wegle p******ic jest kilka powodow duzo osob tluszczu od nich lapie, ciezej zjesc ilosc odpowiednia kcal na nich itd. Olej ryzowy pierwsze slysze. Ja raz na jakis czas przelkne rzepakowy tez.
[...] wielkiej wagi pod kątem spalania tkanki tłuszczowej. Może być fajnym dodatkiem, natomiast z pewnością nie będzie to czynnik determinujący. Co do powyższego - smażenie na oleju rzepakowym, czy oliwie z oliwek to raczej słaby pomysł. Więc dyskusja tutaj pomiędzy tym tłoczonym na zimno, a rafinowanym jest raczej zbędna, bo na jedno wyjdzie w [...]
nie ma ze łyżka oliwy bedzie ok. wszystko zalezy od bilansu kcal!! z tłuszczy polecam oliwe,olej lniany,orzechy,pestki słonecznika,dyniz,siemie lniane,sezam,olej jak juz to rzepakowy o obnizonej zawartosci kwasu erukowego poczytaj to rozjasni ci troche http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-15 [...]
Arachidowy, sezamowy, z pestek winogron, czasem spotyka się bardzo rzadkie i jasne soki - są na bazie samego oleinianu etylu. Pewnie i na innych olejach się robi, w zasadzie na kujawskim też byłoby dobrze (kujawski to chyba rzepakowy) - grunt, żeby olej był rafinowany, a kujawski to właśnie olej rafinowany.
A kto tu mowi o smazeniu?:) Ja pije lyche po kazdym posilku. Do smazenia sie nie nadaje. Juz lepiej na smalcu tak jak mowisz ale jak dla mnie najlepszy jest normalny rzepakowy olej.
Dokładnie jak wyżej. Sezamowy ma kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, mnie osobiście bardzo nie smakuje, jak chcesz wybrać jakiś olej to polecam kokosowy, olej MCT, lniany, rzepakowy nierafinowany. Tutaj znajdziesz więcej przykładów z czego czerpać tłuszcze [...]
Że tak. Jak do polania to Rzepakowy. Nawet oliwa lepsza niż słonecznikowy. Jak do zapicia (uzupełnienie fatu) to jeszcze lepiej olej rybi. Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-08-17 23:08:30
Orzechy juz rozlupane?? To taki porzadny kawalek z paczki wazy 1-2g. Ja bym nie stosowal orzechow jako zrodlo tluszczy. Oliwe z oliwek jako 50% tluszczy, 25% olej lniany/konopny reszta z miesa i jest ok. Jest duzo olei dobrych np. rzepakowy ma lekko orzechowy posmak. Lepiej polac nimi warzywa niz wpychac orzechy w siebie. PS waga kuchenna to [...]