SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

milk

  • Trening na czczo - fakty i mity

    Artykuł
    Pogromcy Mitów

    [...] 2012 May 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22561973 Lee YS1, Ha MS, Lee YJ “The effects of various intensities and durations of exercise with and without glucose in milk ingestion on postexercise oxygen consumption”. J Sports Med Phys Fitness. 1999 Dec;39(4):341-7 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10726436 Paoli A, Marcolin G, Zonin F, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13707 Data: 2018-05-21 08:48:23
  • Glikogen, fruktoza - jak to jest?

    Artykuł
    Pogromcy Mitów

    [...] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15570142 Hartman JW1, Tang JE, Wilkinson SB, Tarnopolsky MA, Lawrence RL, Fullerton AV, Phillips SM. “Consumption of fat-free fluid milk after resistance exercise promotes greater lean mass accretion than does consumption of soy or carbohydrate in young, novice, male weightlifters.” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2896 Data: 2019-03-13 09:50:36
  • Początek roku dla wielu osób to okres realizacji postanowień noworocznych. Wiele z nich dotyczy wprowadzenia zmian w stylu życia, a szczególnie w sposobie żywienia. Zazwyczaj obiecujemy sobie, że nasza dieta stanie się zdrowsza, bogatsza w warzywa i owoce oraz jednocześnie ograniczeniu ulegną wszystkie niezdrowe przekąski, oraz słodycze. Czy jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2706 Data: 2022-01-09 07:10:05
  • Które mleko powoduje alergie?

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4524299/ 2. Sun Jianqin, Xu Leiming, Xia LuEmail author, Gregory W. Yelland, Jiayi Ni and Andrew J. Clarke „Effects of milk containing only A2 beta casein versus milk containing both A1 and A2 beta casein proteins on gastrointestinal physiology, symptoms of discomfort, and cognitive behavior [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1196 Data: 2018-11-01 12:25:14
  • Czy mięso jest dobrym źródłem witaminy D?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 1995. p. 345–349. Mattila PH, Piironen VI, UusiRauva EJ, Koivistoinen PE. Contents of cholecalciferol, ergocalciferol, and their 25- hydroxylated metabolites in milk products and raw meat and liver as determined by HPLC. J Agric Food Chem. 1995;43:2394–9 Mattila PH, Vakonen E, Valaja J. Effect of different vitamin D supplementations [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2030 Data: 2019-08-30 20:01:11
  • Czy zachodnie diety powodują raka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    IGF-1 nie jest “złe”, ani “dobre”. Takie kryteria nie mają sensu w odniesieniu do medycyny, biochemii czy farmakologii. Najlepsze na świecie lekarstwa często mogą wyrządzić spustoszenie w organizmie, a w nadmiarze zabija nawet woda. W nadmiarze insulina potrafi zabić bardzo szybko, ale jej niedobór powoduje „śmierć na raty” (glukoza w nadmiarze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1066 Data: 2019-05-12 07:24:37
  • [...] Ray. Wystarczy poszukać pod hasłem bodybuilding death face („twarz śmierci w kulturystyce”). Badania naukowe: Eugenia Romo Ventura i in. Association of dietary intake of milk and dairy products with blood concentrations of insulin-like growth factor 1 (IGF-1) in Bavarian adults https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31089868/ James Meixiong i in. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 919 Data: 2023-03-26 21:22:00
  • [...] Feld Growth hormone, the insulin-like growth factor system, and the kidney https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8897021/ Xizhong Zhang, Anton C. Beynen Lowering effect of dietary milk-whey protein v. casein on plasma and liver cholesterol concentrations in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6593 Data: 2021-03-09 19:29:35
  • [...] 16.Hartman JW1, Tang JE, Wilkinson SB, Tarnopolsky MA, Lawrence RL, Fullerton AV, Phillips SM. “Consumption of fat-free fluid milk after resistance exercise promotes greater lean mass accretion than does consumption of soy or carbohydrate in young, novice, male weightlifters.” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14906 Data: 2018-03-11 11:44:40
  • [...] Gheorge Airinei Catherine Luengo Sophie Daré Robert Benamouzig Hélène Fouillet Jacques Fauquant Daniel Tomé “Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11045 Data: 2018-11-29 21:29:37
  • [...] (UDCA) - jest silnie hydrofilnym i prawie nietoksycznym kwasem żółciowym, sylimaryna - to ekstrakt z Silybum marianum (znanego, jako ostropest plamisty) lub milk thistle (oset mleczny). Zawiera on 5 flawonolignanów (silybinę, izosilybinę, silykrystinę, izosilykrystinę oraz dihydroksysilybinę silydianiny) oraz flawonoid [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17111 Data: 2018-11-24 13:16:39
  • [...] z których wynika, aby unikać mleka i produktów mlecznych”. Oczywiście, że istnieją. Wystarczy wpisać w google scholar lub w wyszukiwarce połączonej z bazą danych pubmed: „milk consumption IGF-1 fat” (bez cudzysłowu) i trafimy na opracowania w rodzaju: „Milk–the promoter of chronic Western diseases” („Mleko, sprawca przewlekłych chorób w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1851 Data: 2022-08-23 10:44:17
  • [...] Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2065 Data: 2022-01-31 13:22:15
  • [...] latach jego stan się poprawił, a gruczolaki zmniejszyły się. Sylimaryna - charakterystyka Sylimaryna to ekstrakt z Silybum marianum (znanego jako ostropest plamisty) lub milk thistle (oset mleczny). Zawiera on 5 flawonolignanów (silybinę, izosilybinę, silykrystinę, izosilykrystinę oraz dihydroksysilybinę silydianiny) oraz flawonoid [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16821 Data: 2017-06-29 08:25:36
  • Mleko i nabiał: czy jest dla nich miejsce w zdrowej diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Na występowanie chorób przewlekłych, takich jak: choroba wieńcowa, cukrzyca, nowotwory (w tym różne odmiany raka), nadciśnienie, otyłość, otępienie i choroby alergiczne, które trapią społeczeństwa zachodnie, znaczny wpływ mają nawyki żywieniowe. O mleku i produktach mlecznych naukowcy nie mają zbyt dobrego zdania. Niektórzy uważają, iż mleko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3376 Data: 2020-07-01 18:24:06
  • [...] Mazo, and Flair José Carrilho “Lactose intolerance: diagnosis, genetic, and clinical factors” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3401057/#!po=9.01639 “Partial chemical and functional characterization of milk whey products obtained by different processes” http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000100009

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1836 Data: 2020-05-25 12:32:08
  • Czy mleko i produkty mleczne powodują raka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] „Milk and lactose intakes and ovarian cancer risk in the Swedish Mammography Cohort” https://academic.oup.com/ajcn/article/80/5/1353/4690442 Susanna C. Larsson i in. „Milk, milk products and lactose intake and ovarian cancer risk: A meta‐analysis of epidemiological studies”  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ijc.21305 Curtis [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2699 Data: 2020-11-05 08:49:33
  • [...] Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2565 Data: 2021-02-26 09:12:15
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] requirements and muscle mass/strength changes during intensive training in novice bodybuilders”http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1400008/ Consumption of fluid skim milk promotes greater muscle protein accretion after resistance exercise than does consumption of an isonitrogenous and isoenergetic soy-protein beverage. Norton LE, Wilson [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7219 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • Mleko, testosteron i płodność. Czy mleko jest zdrowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mleczne mają też wpływ na kancerogenezę (nadmierne stymulują insulinę oraz IGF-1). Referencje: Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5527 Data: 2019-11-09 16:31:38