SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

milk

  • Nowy smak NUTLOVE MILK CHOCOLATE

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Fani czekolad często narzekają na ich względnie wysoką kaloryczność, która to kreowana jest przez znaczny dodatek cukru. Oczywiście istnieją czekolady bez dodatku sacharozy, jednak z reguły są to czekolady tak gorzkie, że nie każdemu smakują. Rozwiązaniem na tego typu rozterki dietetyczne są produkty dosładzane substancjami słodzącymi naturalnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 988 Data: 2022-05-11 11:48:29
  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] efekty przynosi czysta glukoza. Źródło: M. C. Gannon, F. Q. Nuttall, P. A. Krezowski, C. J. Billington, S. Parker „The serum insulin and plasma glucose responses to milk and fruit products in Type 2 (non-insulin-dependent) diabetic patients” Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15475 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Co się dzieje w organizmie po wypiciu coli?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Accessed 2014 July 24. Kristensen, M., M. Jensen, J. Kudsk, et al. 2005. Short-term effects on bone turnover of replacing milk with colas beverages: a 10-day interventional study in young men. Osteoporos Int. 16: 1803–1808 Hossein Agha Aghili,1 Seyed Mohammad Hoseini, Soghra Yassaei, Seyed [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6449 Data: 2019-08-05 08:57:22
  • [...] requirements and muscle mass/strength changes during intensive training in novice bodybuilders” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1400008/ Consumption of fluid skim milk promotes greater muscle protein accretion after resistance exercise than does consumption of an isonitrogenous and isoenergetic soy-protein beverage. Norton LE, Wilson [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5580 Data: 2019-11-02 08:47:49
  • [...] Blanchard C1. “A history into genetic and epigenetic evolution of food tolerance: how humanity rapidly evolved by drinking milk and eating wheat”. U.S. ARMY MEDICAL DEPARTMENT CENTER AND SCHOOL FORT SAM HOUSTON, TEXAS 78234-6100 “PARASITOLOGY I” Mieczysław Chorąży “Gen strukturalny – ewolucja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13214 Data: 2018-01-22 19:00:03
  • [...] różnego rodzaju węglowodanów. Źródło: M. C. Gannon, F. Q. Nuttall, P. A. Krezowski, C. J. Billington, S. Parker „The serum insulin and plasma glucose responses to milk and fruit products in Type 2 (non-insulin-dependent) diabetic patients” Jak widać sok pomarańczowy jest równie niekorzystny, jak picie wody słodzonej cukrem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14714 Data: 2019-03-20 07:23:55
  • [...] Léonil Gheorge Airinei Catherine Luengo Sophie Daré Robert Benamouzig Hélène Fouillet Jacques Fauquant „Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement” W badaniach Magali Lacroix i wsp. rola [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6656 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • Największe mity dietetyczne: „Bestseller z Niemiec!”

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] różnego rodzaju węglowodanów. Źródło: M. C. Gannon, F. Q. Nuttall, P. A. Krezowski, C. J. Billington, S. Parker „The serum insulin and plasma glucose responses to milk and fruit products in Type 2 (non-insulin-dependent) diabetic patients” Jak widać sok pomarańczowy jest równie niekorzystny, jak picie wody słodzonej cukrem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1946 Data: 2019-04-05 08:19:13
  • Mleko, testosteron i płodność. Czy mleko jest zdrowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mleczne mają też wpływ na kancerogenezę (nadmierne stymulują insulinę oraz IGF-1). Referencje: Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5397 Data: 2019-11-09 16:31:38
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] requirements and muscle mass/strength changes during intensive training in novice bodybuilders”http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1400008/ Consumption of fluid skim milk promotes greater muscle protein accretion after resistance exercise than does consumption of an isonitrogenous and isoenergetic soy-protein beverage. Norton LE, Wilson [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7177 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • [...] Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2527 Data: 2021-02-26 09:12:15
  • Czy mleko i produkty mleczne powodują raka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] „Milk and lactose intakes and ovarian cancer risk in the Swedish Mammography Cohort” https://academic.oup.com/ajcn/article/80/5/1353/4690442 Susanna C. Larsson i in. „Milk, milk products and lactose intake and ovarian cancer risk: A meta‐analysis of epidemiological studies”  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ijc.21305 Curtis [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2636 Data: 2020-11-05 08:49:33
  • [...] Mazo, and Flair José Carrilho “Lactose intolerance: diagnosis, genetic, and clinical factors” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3401057/#!po=9.01639 “Partial chemical and functional characterization of milk whey products obtained by different processes” http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000100009

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1815 Data: 2020-05-25 12:32:08
  • Mleko i nabiał: czy jest dla nich miejsce w zdrowej diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Na występowanie chorób przewlekłych, takich jak: choroba wieńcowa, cukrzyca, nowotwory (w tym różne odmiany raka), nadciśnienie, otyłość, otępienie i choroby alergiczne, które trapią społeczeństwa zachodnie, znaczny wpływ mają nawyki żywieniowe. O mleku i produktach mlecznych naukowcy nie mają zbyt dobrego zdania. Niektórzy uważają, iż mleko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3350 Data: 2020-07-01 18:24:06
  • [...] latach jego stan się poprawił, a gruczolaki zmniejszyły się. Sylimaryna - charakterystyka Sylimaryna to ekstrakt z Silybum marianum (znanego jako ostropest plamisty) lub milk thistle (oset mleczny). Zawiera on 5 flawonolignanów (silybinę, izosilybinę, silykrystinę, izosilykrystinę oraz dihydroksysilybinę silydianiny) oraz flawonoid [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16324 Data: 2017-06-29 08:25:36
  • [...] Maruyama K. „Exposure to exogenous estrogen through intake of commercial milk produced from pregnant cows.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976 Thomas A. Sellers, Ph.D.,1 Robert A. Vierkant, MAS.,2 Julie Djeu, Ph.D.,1 Esteban Celis, M.D., [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2031 Data: 2022-01-31 13:22:15
  • [...] z których wynika, aby unikać mleka i produktów mlecznych”. Oczywiście, że istnieją. Wystarczy wpisać w google scholar lub w wyszukiwarce połączonej z bazą danych pubmed: „milk consumption IGF-1 fat” (bez cudzysłowu) i trafimy na opracowania w rodzaju: „Milk–the promoter of chronic Western diseases” („Mleko, sprawca przewlekłych chorób w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1828 Data: 2022-08-23 10:44:17
  • [...] (UDCA) - jest silnie hydrofilnym i prawie nietoksycznym kwasem żółciowym, sylimaryna - to ekstrakt z Silybum marianum (znanego, jako ostropest plamisty) lub milk thistle (oset mleczny). Zawiera on 5 flawonolignanów (silybinę, izosilybinę, silykrystinę, izosilykrystinę oraz dihydroksysilybinę silydianiny) oraz flawonoid [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16288 Data: 2018-11-24 13:16:39
  • [...] Gheorge Airinei Catherine Luengo Sophie Daré Robert Benamouzig Hélène Fouillet Jacques Fauquant Daniel Tomé “Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10963 Data: 2018-11-29 21:29:37
  • [...] 16.Hartman JW1, Tang JE, Wilkinson SB, Tarnopolsky MA, Lawrence RL, Fullerton AV, Phillips SM. “Consumption of fat-free fluid milk after resistance exercise promotes greater lean mass accretion than does consumption of soy or carbohydrate in young, novice, male weightlifters.” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14811 Data: 2018-03-11 11:44:40