[...] potrwa to dłużej niż przewiduje to 4 posiłek posłuży za przed treningowy a po trenie tylko białko+trochę więcej carbo i 5 posiłek na noc. 4 Posiłek Przygotowałem już 150g makaron durum + 150g pierś z kurczaka + sos chrzanowy. Pierś podsmażamy na patelni, dodajemy jak się usmaży wody. Pod przykrywką dusimy z 5minut, dodajemy 2 łyżki mleka, [...]
http://i.imgur.com/EDg5Z3g.jpg Dzień bez większego polotu. Od samego rana nie mogłem się zebrać. Miałem zrobić cardio na czczo ale machnę pewnie wieczorem. Poza tym nic ciekawego się nie działo. Trening zrobiony tyle o ile! Jedyne pocieszenie jest takie, że bez bólu! Ale ewidentnie coś nie gra :-) Poszła już wewnętrzna i zewnętrzna analiza :D I [...]
DamiosL- mi najlepsze wychodzą z owsianej ale często robię mixy mąk lub dodaję owsiane/kasze manną więc ciężko powiedzieć tak jednoznacznie :-) Jeśli chodzi o spulchniacz to według mnie fasola (ja daję białą bo jest mniej wyczuwalna) Cukinia/marchew/burak to raczej dodatki co powodują że omlet jest miękki :-) Dużo robi też proszek do pieczenia (ja [...]
[...] z założenia, że skoro nie mam jakichś szczególnych powodów do wykluczania glutenu, to go będę wykorzystywać... Jeśli wyrób jest powiedzmy w 2/3 czy w połowie złożony z maki gryczanej, owsianej, to i tak jest nieźle pod względem wartości odżywczych, jest to sycące, ma błonnik i nie napędza tak apetytu, jak coś w 100% z białej mąki. A ja nie [...]
ZDAŁEM KVRWA USTNY POLAK!!! Trening to chyba dzisiaj będzie najlepszy w moim życiu, tak sie podjarałem %-)%-) Graty! Ja dzisiaj zdałem ustnego anglika, i taki mam humor, że nogi to rozpyerdole w drobny mak!%-) Ile %?
No i bardzo dobrze, poza tym bicepsem pewnie. Ja mak biceps ogółem słaby i myślę, że max 30kg w piętnastkach pójdzie, ale nawet u Ciebie chyba za dużo było. Pamiętaj, że progresji musi Ci starczyć do końca 6 treningu piętnastek. Ale nikt nie powiedział, że na tym musisz się zatrzymać i zacząć dziesiątki. Wielu wykorzystuje progresję i jeśli nadal [...]
Deca ultra wygląda obłędnie:) A, jeszcze w sprawie kłopotów z żołądkiem po żelach - czytam właśnie Richa Rolla - on przerzucił się na normalne jedzenie w trakcie długich zawodów, bez żeli, bez chemii. Być może łatwiej byłoby Ci realizować powyższe na ... szczypiorku i marchewkach - nie namawiam, bo to wielka zmiana, ale może chciałbyś kiedyś [...]
[...] HST tutaj rozpocząłem zaniżonymi ciężarami toteż wkraczając w szósty tydzień tego treningu czuję wciąż zapas na co najmniej następne dwa miesiące . W HST każy drugi tydzień makrocyklu dawał mi cholernie popalić bo trzeba było robić ciężary bliskie swoich maksów a w końcowym piątkowym treningu maksy x 3 . Tutaj powoli się rozpędzam i [...]
[...] podoba mi się nowa hala. Trenuję w Feniksie, na Łazienkowskiej, na przeciwko stadionu Legii. Pomimo roku przerwy, w ćwiczeniach na koordynację rozj**ałem wszystkich w drobny mak %-). To jednak inny rodzaj wysiłku i po treningu pojawiły się zakwasy w różnych miejscach. W sobotę zrobiłem FBW na podstawach: przysiady 5x10 (60kg) martwy ciąg 5x5 (80 [...]
Któraś z tych mąk nadaje się? http://www.e-piotripawel.pl/zakupypoznan/towar/maka-zytnia-razowa-bio-planet/231699/?kategoria=193&strona=2 http://www.e-piotripawel.pl/zakupypoznan/towar/maka-pszenna-razowa-bio/228417/?kategoria=193
Kuba byc moze jest tak jak mowisz, ale ja nie jestem pierwszy i nie ostatni, ktory tak robi. Konkretnie o te gofry sie rozchodzi, a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mak, rodzajow itp. itd. A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy [...]
[...] po 20 2.pieką łydki w ostatnich powtórzeniach,jednak bardziej dokucza to otwieranie dłoni 3.tak jak wyżej, dłonie nie dają rady,nie wiem tez jak z dokładaniem obciążenia,mak moge nakładac teraz po 23,7kg na jedną sztangielkę,nie posiadam więcej ciężaru,we wrześniu cos dokupie,i jak to mam nakładac,kazda seria po 20,7kg jak teraz i cwiczyc te [...]
[...] musimy jednak je wymienić, zbyt duży ból na lumbalizacji... W żołnierskim w ostatnich pow lekko pomagałem sobie nogami :-) Na razie stop z dokładaniem, doszedłem do swoich maksów, z czego jestem mega zadowolony :-)) Teraz dociągnąć do końca cyklu tym planem na tych ciężarach a później pewnie zmienimy metodę :-) Ogólnie muszę stwierdzić, że [...]
[...] do chleba tostowego, jak go bierzesz do rąk, to już wiesz, że to szajs %-) Na masie dawałem jeszcze ser do tostów, do chleba razowego i były genialne :-)) Robicie smaka na tą golonkę specjalnie hm... ?%-) Ktoś tu redukuje !! 8-) Robiłem te bułki jednak nie polecam z mąki gryczanej. Mąką jest za ciężka i bułki niestety w ogóle nie rosną [...]
No i bardzo dobrze, poza tym bicepsem pewnie. Ja mak biceps ogółem słaby i myślę, że max 30kg w piętnastkach pójdzie, ale nawet u Ciebie chyba za dużo było. Pamiętaj, że progresji musi Ci starczyć do końca 6 treningu piętnastek. Ale nikt nie powiedział, że na tym musisz się zatrzymać i zacząć dziesiątki. Wielu wykorzystuje progresję i jeśli nadal [...]
[...] zaczynamy od cwiczen zlozonych i konczymy na tych mniej zlozonych. Podziel sie wiedza, beda wdzieczna :-D A co do chleba to: Chleb pieke sama w domu na drozdzach. Mieszanka mak, pszenna razowa, zytnia razowa, troche oleju, czasami dodaje jakies ziarna jak mam ochote. Oryginalny przepis mam stad ale pobawilam sie troche proporcjami po kilku [...]
[...] - ale na pewno nie w okresie okolotreningowym! Daj rano jesli musisz,troche na kolacje. Chleb to slabo zro0dlo weglowodanow do tego jak pisal kolega wyzej - jest w 80% z maki pszennej - nie wazne czy pisze razowy,slonecznikowy czy wieloziarnisty jesli kupujesz w zwyklym sklepie - bedzie to zawsze mieszanka roznych mak - a pszenna bedzie tam [...]