[...] – jemy same lub z warzywami, najlepiej gotowanymi, i/lub z tłuszczem (oleje lub masło) Dopiero po 1.5 – 2 h lub jeszcze później jemy “CIĘŻKIE WĘGLOWODANY” - chleby, makarony, naleśniki, pierogi ( najlepiej z mąki orkiszowej lub orkiszowo-żytniej, nie zaklejajmy się glutenem z mąki pszennej!), ziemniaki - jemy z warzywami, najlepiej [...]
Dobra spadam nie będzie mnie kilka dni.Następne arty znowu będą ciekawe. Acha i EDIT KONKLUZJA moja jest taka bokserzy z lat 70,80 i 90 rozj.ebaliby w drobny mak dzisiejszą ciężką BEZ żadnej obróbki.Bo m.in boskerzy nawet z lat 70 ważą więcej i są bardziej atletyczni od wielu z lat 2000/2010...Ba bokserzy z lat 70 miażdżyli niektórych w 90 będąc [...]
wierzy, nie wierzyc... napisalem to jako ciekawostke bo w sumie wali mnie to z gory na dol, czy ktos zna dim mak czy nie, ja wiem jedno, w kazdej walce jest potrzebny lut szczescia. nawet ktos dobry moze nadziac sie na bombe i po mistrzowsku padnie jak sledz, Z DIM MAK LUB BEZ . tyle w temacie...
[...] do reszty skladnikow. Obfitujący w składniki odżywcze deser - nie tylko na Wiglię Czas przygotowania: 30 minut + 12 godzin moczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 1/2 kg maku 1/2 kg spejalnie oczyszczonej pszenicy "na kutię" 500 ml miodu po dużej garść rodzynek i migdałów przesmażona skórka z pomarańczy Sposób przyrządzania: Mak [...]
Najprawdziwsza prawda. Mamy tu dwie główne kebabownie: Mak Kwak oraz Bar Rab. Mak Kwak ma większe obroty i więcej klientów, bo sanepid znalazł niespodzianki w sosach tylko raz, a w Bar Rabie aż trzy razy. Statystyki przemawiają więc na korzyść tego pierwszego.
Ogólnie dieta wygląda "zdrowo", ale zrezygnuj z suszonych owoców (bardzo źle wpływają na wątrobę, są badania wskazujące na to, że fruktoza której jest nadmiar w suszonych owocach powoduje rozwój stłuszczenia wątroby, a następnie jej zwłóknienie). Jako panierkę unikaj mąk z orzechów bogatych w tłuszcze PUFA jak migdałowa, sezamowa (chyba, że wersje [...]
"PS. Tak na marginesie to masz ciekawą lokalizację sklepu. W okolicy jest chyba ponad 10 fast foodów, z tego 5 z kebabami. Zawsze się zastanawiałem, jakim cudem oni są w stanie wszyscy razem prosperować na tak niewielkim obszarze. Teraz rozumiem. W końcu od czasu do czasu musisz czymś zakąsić odżywkę białkową " Hard dobrze rzeczesz Plac [...]
[...] vs Ike,to byłoby coś. Ike miałby o wiele większe szanse niż Tua. To był przyszły mistrz świata. KONKLUZJA moja jest taka bokserzy z lat 70,80 i 90 rozj.ebaliby w drobny mak dzisiejszą ciężką BEZ żadnej obróbki.Bo m.in boskerzy nawet z lat 70 ważą więcej i są bardziej atletyczni od wielu z lat 70...Ba bokserzy z lat 70 miażdżyli niektórych w [...]
[...] diecie niedobory magnezu zazwyczaj nie występują. Największe ilości magnezu posiadają, kakao, orzechy, soja, niektóre owoce, kasze, nasiona roślin strączkowych, mak i pieczywo pełnoziarniste. Dane o ilościach magnezu w produktach spożywczych, pochodzące z różnych źródeł badawczych, w wielu wypadkach znacznie się różnią. [...]
Zreszta wszystko sie zmienia i karate takze. Niestety na gorsze i nieefektowne. Mistrz Asai znal techniki "dim mak". Moze obilo ci sie cos o uszy zwlaszcza po obejrzeniu krwawego sportu. Sam powiedzial przed smiercia ze nie znalazl przez cale zycie nikogo odpowiedniego aby mu przekazac wiedze. Dim mak to poprostu znajomosc punktow witalnych. [...]
Generalnie nasiona przechowuje się w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła i wahań wilgotności powietrza (tzn. tak, aby nie skraplała się się na nich rosa z powietrza, bo zapleśnieją). Ja mam ciepłe mieszkanie, więc np. mielone orzechy czy nawet całe trzymam szczelnie zamknięte w lodówce, żeby przedłużyć ich trwałość. Tylko lodówka jest [...]
11.12 środa Zaspałam... Zawsze wstaje przed 7, żeby ogarnąć wszystko zanim Młody wstanie. Tym razem wstałam 7.25 i wszystko w biegu, bo na 8 do przedszkola. Dobrze, że dziś miałam wolne, bo bym się do pracy nie wyrobiła. Najpierw ogarnianie domu, później krótka wizyta na siłce z przeszkodami ( w sumie 40 minut). Z siłki prosto do Lasku, [...]
Paszteciki wyglądają super, zrobiłabym ale nie wiem czy czas będzie. Ciasto francuskie kupuję, na Wielkanoc zrobiłam makowca w cieście francuskim i wyszedł super, teraz też chce zrobić. Wogóle mak uwielbiam, kutia i kluski z makiem obowiązkowo! Karpia może nie być... bo nie lubię. Ale świąt bez maku nie ma ;-)