Hyh, Lolitka, nawiaze jeszcze do tematu tkanki tluszczowej. Wiesz, kobiałki to powinny mieć jej troche ;-) A tak na serio - sam schudlem od poczatku marca 10 kilosów, i bez uszczerbku na zdrowiu, wiec moge sie troche podzielic doswiadczeniem. Warzywa i ziarno - to podstawa. Maja bardzo duzo korzystnych tematów, a jednoczesnie niewiele kalorii. [...]
[...] dietę zbilansowaną w której należałoby zwrócić szczególną uwagę aby pojawiły się takie produkty jak ryby, olej kokosowy, owoce, warzywa, produkty bogate w błonnik, algi czy kiełki te produkty mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. W niedoczynności tarczycy jak i insulinooporności dobrym rozwiązaniem jest wykluczenie glutenu oraz nabiału, [...]
[...] czerwona papryka, szpinak, brokuły, pomidor, morele, brzoskwinie. Podstawowym źródłem witaminy E są oleje roślinne (zwłaszcza olej słonecznikowy) i margaryny, a także kiełki, nasiona, orzechy, pełnoziarnisty chleb i płatki oraz awokado, brzoskwinie, brokuły. Należy zwrócić uwagę na zawartość w pożywieniu potasu, wapnia i magnezu. Za mała [...]
[...] człowiek. Jedynymi warzywami których powinniśmy unikać w nadmiarze są: kukurydza konserwowa: b/t/w - 2.9/1.2/19.7 daje to 102kcal (podobnie z kukurydzą z kolby) Soja, kiełki: b/t/w - 13.1/6.7/7 daje to 141 kcal Suche nasiona soi: b/t/w - 34.3/19.6/17 co równa się 382kcal, to już powinniśmy wliczyć do diety. Pamiętajmy jednak, że ilość [...]
co do diety to tak wyglada moje odzywianie w dni treningowe: I posilek - godz. 5:00, cos z wymienionych nizej: - muesli z jogurtem + owoc - muesli z mlekiem + kanapka - muesli z jogurtem + kanapka - muesli z mlekiem + owoc Dodatkowo rodzynki i/lub orzechy do muesli, do popicia szklanka mleka lub zielona czy czerwona herbata. Kanapka moze byc z [...]
heheh sam niemoge rozczytać przepraszam za takie bzróry wiecie jak się je śenie lnu i wogule czy to jest zdrowe i jakie kiełki są najleprze do jedzienia codzien.Tu terz się znajdzie jakiś byki dzienki za to że napisaliście że tak to napisałem a nie poprosto olaliście teraz musze szybko wyjsc
Głównym źródłem cynku jest żywność pochodzenia zwierzęcego - mięso, jaja, wątroba, ryby, ostrygi, lub roślinnego - nasiona dyni, słonecznika, otręby pszenne, kiełki pszenicy, a także cebula i czosnek. W organizmie cynk jest magazynowany w skórze, kościach i mięśniach. Po spożyciu zostaje wchłonięty w jelicie cienkim. Jego przyswajalność wynosi [...]
[...] pokarmowy człowieka pod względem budowy jak i fizjologi najbardziej zbliżony jest do świni czyli zwierzęcia wszystkożernego.Ciekaw też jestem jak rodzaj ludzki przeżył epoke lodowcową??? pewnie jedząc kiełki , korzenie i korę drzewną Zmieniony przez - Tankowiec w dniu 2006-11-21 10:46:43 Zmieniony przez - Tankowiec w dniu 2006-11-21 10:47:51
[...] poprawy odporności .Dieta wspomagająca naturalną odporność organizmu powinna być urozmaicona i uwzględniać pokarmy takie jak owoce, warzywa, ryby morskie, jaja, mięso, kiełki, orzechy oraz zieloną herbatę. Dzięki odpowiedniej podaży zawartych w tych produktach związków możliwe jest utrzymanie układu immunologicznego w szczytowej kondycji, [...]