Już od dłuższego czasu jogurty naturalne są zdecydowanie częściej wybierane przez konsumenta niż ich słodsi kuzyni – jogurty czy inne desery owocowe. Niestety należy też brać pod uwagę, że jogurty, jak wszystko inne, różnią się między sobą, a różnice bardzo często są olbrzymie. Należy też dodać, że sama obecność bakterii jogurtowych [...]
[...] magnez. Dlatego też nie zawsze całkowita rezygnacja z nabiału jest wskazana, ale też nie zawsze jest potrzebna. Warto nadmienić, iż produkty takie jak: maślanka, kefir czy jogurt, będące na bazie kwaśnego mleka, zawierają około 4% laktozy i są zdecydowanie lepiej tolerowane niż inne produkty zawierające cukier mleczny. Produkty fermentowane [...]
Nowy rok dla wielu osób to czas postanowień i zmian. Często wiele z nich dotyczy zdrowia, samopoczucia i co za tym idzie diety. Jednak wybór nowego modelu żywienia, bywa trudny, gdyż zalewają nas w radiu, telewizji, Internecie, czy nawet na mijanych przy ulicach bilbordach konkurujące informacje o dietach i cateringach dietetycznych. [...]
Wiele szczupłych kobiet marzy o zgrabnej i ponętnej sylwetce. Zazwyczaj pierwszą myślą, jaka przychodzi do głowy, która dotyczy metamorfozy, jest dieta odchudzająca, która ma sprawić, że nogi wysmukleją, brzuch będzie bardziej płaski, a ręce nie będą miały takiej wiotkiej skóry. Jednak czy jest to poprawne myślenie? Białko w diecie na masę [...]
[...] aby móc przestrzegać swoich założeń. Gotowa dieta i menu na 3 dni Dzień pierwszy Energia 2287 kcal. Białka 163 g Tłuszcze 69 g Węglowodany 275 g Śniadanie Płatki owsiane z jogurtem, odżywką białkową, orzechami i FRULOVE ALLNUTRITION WHEY PROTEIN 20 g Płatki owsiane 70 g Jogurt naturalny 2% tłuszczu 250 g Orzechy włoskie 12 g ALLNUTRITION [...]
Chociaż wydawać by się mogło, że cholesterol jest substancją dobrze przebadaną, to jednak cały czas spotkać się można z błędnymi informacjami głoszonymi przez osoby bez odpowiedniej edukacji w kierunku żywności, żywienia i zdrowia. Dobrym na to przykładem jest przekonanie o tym, że sama zawartość cholesterolu w diecie jest jedynym czynnikiem [...]
Utrzymanie odpowiedniej do swojego wzrostu masy ciała i odpowiedniej równowagi między masą mięśniową a ilością tkanki tłuszczowej jest kluczowe dla osób starszych dla zapewnienia sobie zdrowia i dobrego funkcjonowania organizmu. Zarówno jednak nadwaga, jak i niedowaga stanowią zagrożenie dla człowieka. W jednym z ostatnich badań przeprowadzonych [...]
Jogurty cieszą się ogromną popularnością, o czym świadczy chociażby ilość i szeroki wybór jogurtów, jakie znajdują się w sklepach. Nic dziwnego! Jogurt ma kremową konsystencję, dzięki czemu może stanowić alternatywę lub dodatek do deserów, świetnie komponuje się z płatkami, może stanowić również bazę do wszelkiego rodzaju sosów. Ile tak naprawdę [...]
[...] w wapń pomagają wzmocnić szkliwo i poprawiają ich wygląd. Nabiał jest także dobrym źródłem fosforu, minerału, który wzmacnia działanie wapnia. Pamiętaj jednak, by wybierać jogurty naturalne i unikać smakowych produktów pełnych cukru. Z biegiem czasu te dodane cukry zawarte w słodkich jogurtach mogą uszkadzać szkliwo zębów i sprawiać, że uśmiech [...]
Przetworzona żywność nie bez powodu ma złą reputację. Na każdym kroku sugeruje się, aby jej unikać na korzyść naturalnych i bardziej wartościowych produktów. Czy jednak wszystkie z nich są złe, czy może jednak da się wybrać mądrze i włączyć niektóre z nich do naszej zdrowej diety? Podsumowanie Możesz jeść niektóre przetworzone produkty, jeśli [...]
[...] wiąże się ze złym zdrowiem mózgu w późniejszych latach. Wprowadź drobne zmiany, choćby takie jak wymiana pieczywa białego na razowy, mleko tłuste na półtłuste, słodycze na jogurt naturalny z owocami itp. Odżywiaj swój mózg Niektóre pokarmy mogą chronić Twój mózg. Należą do nich owoce, warzywa, rośliny strączkowe, ryby i „dobre” tłuszcze, takie [...]
[...] – 20 g Koktajl wiśniowy z chia i WPC - 264 kcal, B24g T8g WW24 g Chia -10 g Mleko 1,5% -250 ml ALLNUTRITION Cherry in Jelly -40 g SFD WPC 80 -20 g Rollsy z tortilli z sosem jogurtowo-ketchupowym z szynką drobiową i rukolą - 342 kcal, B23 g T 9 g WW42 g Tortilla pełnoziarnista – 1 sztuka Szynka drobiowa 50 g Jogurt naturalny 50 g Ketchup 30 g [...]
[...] modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, witamina B6. Wartości odżywcze 100 g jogurtu dostarczy 77 kcal, w tym: 3,1 g białka 1,4 g tłuszczu (w tym 0,9 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 12,9 g węglowodanów (w tym 12 g cukrów) 0,1 g soli Wzbogacony o [...]
Zdrowa dieta kierowców zawodowych jest sporym wyzwaniem ze względu na specyfikę ich życia w trasie. Utrzymywanie zdrowej równowagi stanowi kluczowy element ich codzienności, choć zmagają się z ograniczoną dostępnością świeżych produktów, brakiem czasu na gotowanie i skromną przestrzenią do przygotowywania posiłków, nie wspominając o ograniczeniach [...]
Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.
Być może omijasz z daleka wszelkie ciasteczka i czekoladki i myślisz, że dzięki temu w Twojej diecie nie ma cukru. Oczywiście jest to dobry krok w stronę redukcji jego konsumpcji, ale prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że znajduje się on w wielu różnych, często nieoczywistych produktach spożywczych. W rzeczywistości możesz zjadać dużo [...]
Mam 17 lat waże 72 kg, przy wzroście 170 cm. Chodze na siłownie 4 razy w tygodniu od 2 miesięcy i postanowiłem zrzucić troche tłuszczu, czyli dieta redukcyjna to chyba będzie podstawa (+będą aeroby). Czytałem już wiele na temat sporządzania sobie diety i zawsze wydawało mi się że to jest jakaś czarna magia. Dzisiaj przysiadłem troche czasu [...]
[...] spożywania czy raczej sporadycznie i bazować na świeżych? Zbilansowane śniadanie- różne płatki(owsiane, jaglane, gryczane) + owoce + źródło tłuszczy(orzechy, nasiona)+ czy jogurt naturalny lub mleko jako źródło białka będzie ok? czy szukać jakiegoś innego? Nabiał jako źródło białka czy jogurt naturalny, twaróg, serki wiejskie, kefiry, mleko [...]
[...] ok.100g ewentualnie 100g sera białego Posiłek po treningowy:zazwyczaj to samo co przed treningiem Kolacja:Ser biały 100g+łyżeczka kakao+ 2/3 łyżeczki cukru+ jeśli mam jogurt naturalny 180g +mleko wszystko wymixowane blenderem i pite w formie szejka Tego się trzymam,to co jem pomiędzy tymi posiłkami czasami jest mniej lub bardziej [...]