[...] a jego skład aminokwasowy jest najbardziej spośród produktów roślinnych zbliżony do białka mięsa. Pod względem zawartości białka soja przewyższa swoich bliskich krewniaków - groch i fasolę. Suche ziarna soi są nieco bardziej kaloryczne od ziaren grochu czy fasoli: 100 g suchych ziaren soi dostarcza 385 kcal, a grochu i fasoli - 290 kcal. Jej dość [...]
[...] owoców ( 1-3 % ). Białka niepełnowartościowe mają mniejszą wartość biologiczną. do nich należą białka roślinne zawarte głównie w suchych nasionach roślin strączkowych, jak: groch, fasola, bóg, soczewica, (około 20 %) , w produktach zbożowyc jak: pieczowy zwłaszcza razowe, mąka i makarony, kasze ( 8- 13 % ). Oto przykłądy łączenia białka [...]
[...] kawa i herbata. Pieczywo:Wszelkie pieczywo swieze i wszelkie pieczywo razowe. Produkty zbozowe i przetwory maczne i straczkowe:Kasze grube, nie przetarte, kluski kladzione, groch, fasola, soja,bob,grube makarony. Mleko i jego plynne przetwory:Maslanka, serwatka, kefir, jogurt. Sery:Sery twarde, fermentowane. Jaja:Gotowane na twardo, jajecznica, [...]
Lista niektórych produktów, ich przybliżonych miar i ilości w gramach. 1 płaska łyżeczka = 5 ml; 1 płaska łyżka = 10 - 15 ml Nazwa produktu Miara Masa w g. Mleko i przetwory mleczne Mleko 1 szklanka (1/4 l) 200-250 Mleko w proszku 1 płaska łyżka 12--15 Śmietana 1 łyżka [...]
[...] gwałtownie, zeby skóra miała czas przyzwyczaić się do nowych warunków = JEDZ pożywienie z dużą ilością krzemu i witaminy E => chleb razowy, płatki owsiane, otręby, fasola, groch i warzywa korzeniowe + białko = tabletki antyandrogenne ( Diane ) a potem normalna antykoncepcja hormonalna => NIE RADZĘ :) = wkładki silikonowe => a fuuuuj, feeee :( [...]
[...] (kwas foliowy) Źródła: drożdże, wątroba, kiełki pszeniczne, kurczak, otręby pszenne, pełnoziarniste pieczywo, szpinak, żółtko jaja, szpinak, natka pietruszki, fasola biała, groch. Działanie: Uczestniczy w tworzeniu kwasów nukleinowych DNA i RNA, syntezie aminokwasów, puryn, pirymidyn, bierze udział w procesie podziału komórek. Współuczestniczy z [...]
[...] marchew, dynia, sałata, buraki, pietruszka, seler, brokuły, kalafior. Mogą być one gotowane lub podawane w postaci surówek lub sałatek. Nie jemy warzyw strączkowych (groch, bób, fasola), kapusty, rzodkiewki, ogórków. Dobrze tolerowane są niewielkie ilości fasolki szparagowej, groszku zielonego, kapusty kiszonej i kapusty włoskiej. Jako [...]
UWAGA !! prosze nie wpisywać sie dopóki nie doczytasz do końca postu!! Ostatnio zauważyłem że wiele osób pyta ile waży np. średnie jajko, banan, łyżka czegoś tam. Idea tego postu jest taka, żeby każdy wpisywał tutaj gramatury różnych produktów produktów. Uwaga!! I teraz prośba. Prosze wszystkich żeby nie wpisywali tutaj tekstów w stylu "świetny [...]
Witam. Zaczne od tego ze wkoncu jestem zmotywowany do systematycznych treningow, przestrzegania dietey, nawet fajek juz nie pale miesiac koniec z niezdrowym trybem zycia, koniec! Od miesiaca chodze na silownie pierwszys tydzien taki na rozruch bez konkretnego planu, kolejne 3 taki plan jaki przedstawie ponizej. 3 tygodnie takze jem mnie wiecej [...]
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
[...] przed ziemniaczkami to mit, jedzcie śmiało, ja jadłem 3 razy w tygodniu ) Kasza gryczana 3. Warzywa Wszystkie są dozwolone ale nie polecam jeść ciężkostrawnych jak np groch, fasola ..po prostu jeżeli jakieś warzywo Wam nie służy, eliminujemy je z diety, proste. Jemy najlepiej na surowo albo gotowane na parze. 4. Orzechy i nasiona Migdały [...]
Cholesterol to najbardziej nielubiany przez kardiologów i dietetyków składnik pożywienia. Ich zdaniem, cholesterol szkodzi na wszystko - osłabia serc, pogarsza wzrok, słuch, sprzyja chorobie Alzheimera, zagraża płodności a nawet … potencji! Na całym świecie lekarze biją na alarm, kardiochirurdzy zachęcają do badań, dietetyce do zmian [...]
[...] Opiera sie ono na produktach pochodzenia organicznego, nie spozywam miesa, za to jajka, mleko, sery itd jak najbardziej. Spozywam duzo roslin bobowatych, soja, bob, fasola, groch, ciecierzyca, soczewica, soja, tofu, warzywa, owoce, rosliny straczkowe CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? raczej utrzymuje wage. [...]
[...] gwałtownie, zeby skóra miała czas przyzwyczaić się do nowych warunków = JEDZ pożywienie z dużą ilością krzemu i witaminy E => chleb razowy, płatki owsiane, otręby, fasola, groch i warzywa korzeniowe + białko = tabletki antyandrogenne ( Diane ) a potem normalna antykoncepcja hormonalna => NIE RADZĘ :) = wkładki silikonowe => a fuuuuj, feeee :( [...]
[...] B:13,2 T: 10,6 W: 54,6 lacznie 369,4 kcal II posilek: -piers z kurczaka bez skory 80 g -szpinak gotowany 30 g -mieszanka 9 warzyw gotowana 90 g (marchew, brokuly, cebula, groch, kukurydza, fasolka szparagowa i takie tam) B: 19,9 T: 1,6 W: 5,0 kcal 115 III posiłek-przedtrenningowy -filet z pangi grillowany z przyprawa do ryb 150 g -ryz [...]
W dniach 01 - 07 czerwca 2010 roku w stolicy Rosji - Moskwie, w Poviednikach (Region Moskwa) odbędą się „XX Mistrzostwa Europy w Armwrestlingu". Swój udział zapowiedziało już prawie 400 zawodników z 20 europejskich krajów: Białoruś, Turcja, Ukraina, Polska, Azerbejdżan, Armenia, Szwecja, Litwa, Bułgaria, Słowacja, Rumunia, Łotwa, Finlandia, [...]