[...] słodzonych lub solonych -napojów gazowanych i alkoholowych 4.Sposoby przyrządzania: -zaleca się sposoby przyrządzania z niewielkim dodatkiem tłuszczu lub bez, jak duszenie, gotowanie na parze, pieczenie na ruszcie, pieczenie w folii lub w kuchence mikrofalowej, -warzywa na sałatki należy dobrze rozdrabiać, 5. Sposób przyrządzania posiłków: [...]
[...] Co do diety to nie jest to fanaberia - musze coś konkretnego zjeść przed treningiem bo inaczej wychodze po godzinie i padam na pysk. Siłke mam w pracy więc nie ma czasu na gotowanie :) A że w pracy zamówić moge albo pizze, makaron/zapiekanke albo chinola to wybór jest prosty. Pytanie tylko, co popijać na siłowni żeby było dużo siły. Treningi [...]
Jedzonko z ostatniego czasu, nieco mnie nie było bo jestem w dwupaku i czasu brakuje na gotowanie (zdrowe %-) ), ale jak tylko coś powpada, a mnie przypomni się cynkąć zdjęcie - to wrzucać będę, faza na ciacha domowej roboty ostatnio, ale bez zdjęć...niestety. 1. Chlebek z serem kozim, sałatka, herbata - gojnik i zblendowany banan z mlekiem [...]
[...] To zła wiadomość, a dobra była taka, że z pracy dziś wyszłam o 12.00, bo nastąpiła awaria wszystkich możliwych łącz i sprzętów potrzebnych mi do pracy :-) Był więc czas na gotowanie i kurowanie "widokowej" partii mojego ciała ;-) Zapodałam sobie wapno i tablety odczulające, które wyszperała mi dziś pani w aptece. Powiedziała, że powinno pomóc, [...]
[...] kreatywwny się robi, żeby zjeść coś co zaspokoi kubki smakowe, a jednocześnie nasyci i zmieści nam się w makro, za to im więcej jedzenia to jakoś tak spadają chęci na gotowanie i częściej pcha się cokolwiek byle dopełnić te kcal, tlyko z kolei u mnie wtedy jest taki problem, że zazwyczaj przez to "cokolwiek" za dużo wpada tych kalorii i [...]
[...] scaling. Polega to na usuwaniu zlogow z zebow poprzez wibracje ultradźwikow końcówki oraz poprzez tzw. kawitacje wody wywolana przez ultradzwieki. Kawitacja to inaczej zimne gotowanie wody; polega na wytworzeniu ogromnej ilosci malutkich banieczek prozniowych,ktore bombarduja zeby odrywajac tym samym plytke bakteryjna i kamien. Mam jeszcz etakie [...]
co to jest arabski rosołek? rosół ogólnie robi się poprzez długotrwałe gotowanie mięsa? otóż chodzi o to by jak najkrócej poddawać obróbce termicznej produkty które będziemy szamać
[...] się wynalazków ze sklepu to warto trochę popracować i cieszyć się smacznym i zdrowym jedzeniem. Jedna porcja (5kg gotowej kiełbasy) - aż tyle gdyż jest trochę roboty z przygotowaniem i dla kilograma nie opłaca się brudzić połowy kuchni. Składniki: 2kg wołowiny gulaszowej (moga być ścinki byle nie mocno tłuste) 2kg wieprzowiny (klasa I, szynka [...]
[...] wystarczy. Jeżeli chodzi o suplementcję, to dla osoby początkującej wystarczą podstawy. Będzie to witamina D3, omega 3 i odżywka białkowa, która zawsze może się przydać w sytuacji, gdy nie mamy czasu, ochoty na pieczenie, gotowanie, czy smażenie mięs lub ryb. Jak na tę chwilę nie ma potrzeby kupowania większej ilości różnego rodzaju suplementów.
Ale przecież zamaż sobie twarz żeby nie dało się poznać kto jest na fotce i nie ma problemu. Możesz pozostać anonimowy Nawet nie chodzi o twarz - po prostu zawsze miałem opory przed wrzucaniem swoich zdjęć do sieci - ale czas to zmienić oczywiście. Jeżeli chodzi o mnie (bo tak umilkłem, i nic się nie odzywam pewnie pomyśleliście, że [...]
[...] spotkałam się z opinią, że aby warzywa zachowały większość witamin, to trzeba je zalać wrzątkiem i potem gotować - że niby wtedy jakaś osłonka się tworzy i witaminy nie przenikają do wody. Przez x czasu uważałam, że najdrowsze jest gotowanie na parze, ale po tym co usłyszałam to już kompletnie zgłupiałam - prosze o rozwianie wątpliwości :))
Coś takiego już zleciłem ale Tadziu chyba zapomniał. Metoda i czas obróbki termicznej ma spore znaczenie. Krótki czas i forma taka jak gotowanie na parze pozwala zatrzymać wiele witamin ale to samo tyczy się też metali ciężkich i to już nie jest fajne. Będzie dokładny art w tym temacie. Przypomnę naszemu specjaliście.
[...] umiarkowanej aktywności (1-2 razy w tygodniu) wyliczył mi 2700kcal. Tefal jest ok, ale pamiętaj, że masz też inne sposoby przyrządzania mięsa i nie tylko. Duszenie, gotowanie, smażenie. Zgodzę się, Tefal jest jednak najlepszym rozwiązaniem ze względu na ogromną oszczędność czasu i mniejszą ilość tłuszczu :) Sokowirówki jak [...]
[...] siłowy. Na nim się skup. Jeśli waga nie ruszy - wtedy dodasz aktywności. Tefal jest ok, ale pamiętaj, że masz też inne sposoby przyrządzania mięsa i nie tylko. Duszenie, gotowanie, smażenie. Zgodzę się, Tefal jest jednak najlepszym rozwiązaniem ze względu na ogromną oszczędność czasu i mniejszą ilość tłuszczu :) Ale w diecie nie chodzi o [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] M.in. trzeba białko zmniejszyć do maks 150-160g, tłuszcze do 60-80g, podbić węgle, wymienić smażenie na gotowanie/duszenie (smażenie od czasu do czasu ok, ale nie codziennie po 4 razy..); wymiana pieczywa na razowe/graham; wywalenie tych sałatek i zamiana na własnoręcznie [...]