SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "fasola bia%C5%82ko". Wyświetlono wyniki dla:

fasola bia c5 jako

  • [...] soja, ale i tak warto ją włączyć do diety. Poza komosą ryżową i soją białko dla wegan może pochodzić także z innych źródeł roślinnych, takich jak soczewica, ciecierzyca, fasola, groch, orzechy, pestki, nasiona czy bób. Jeśli chodzi o suplementację, białko wegańskie z odżywki jest pozyskiwane głównie z soi, ryżu, grochu i konopi. Na rynku jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70135 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] poszczególne produkty: białko jaja kurzego 1,0 serwatka białkowa (białko mleka) 1,0 kazeina (białko mleka) 1,0 izolaty białka sojowego 1,0 wołowina 0,92 soja (nasiona) 0,91 fasola 0,68 groch 0,69 płatki owsiane 0,57 soczewica 0,52 orzechy arachidowe 0,52 ziarno pszenicy 0,40 gluten pszenicy 0,24 Poza tym białka roślinne nie mają często [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6658 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • Jak zwiększyć spożycie białka? 8 prostych wskazówek

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ok. 20 g dobrej jakości sycącego białka. Wykres: Ilość białka w wymienionych i innych produktach spożywczych. Jedz więcej roślin strączkowych Rośliny strączkowe, takie jak fasola czy soczewica, należą do bogatych źródeł białka. Są także wyjątkowo bogate w błonnik, który sprzyja uczuciu sytości. Szklanka gotowanej fasoli dostarcza ok. 14 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 740 Data: 2023-08-07 09:35:45
  • Substytuty mięsa - co warto wiedzieć?

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] wszystkie dostępne substytuty mięsa są zdrowe tylko dlatego, że są pochodzenia roślinnego. Przeczytaj listę składników i wybierz taki, który ma tę listę krótszą. Soczewica, fasola, produkty pełnoziarniste i nieprzetworzony tempeh są szanowanymi źródłami białka budującego mięśnie. Staraj się łączyć różne źródła białka, aby zapewnić sobie komplet [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1078 Data: 2021-10-12 08:38:04
  • Co ma duzo bialka? :)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] - ryby i owoce morza - jaja - produkty mleczne (z mleka krowiego, owczego, koziego) – sery, twarogi, jogurty, maślanki, kefiry, mleko zsiadłe, śmietana - rośliny strączkowe (fasola, ciecierzyca, groch, bób, soczewica), soja Dodatkowo w białko bogate są algi morskie jak np. spirulina i chlorella – jest to suchy proszek do spożywania bardziej jako [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-18 22:02:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • fasola konserwowa jako źródło białka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] czy tygodnia. Jedyne, kiedy można je w ten sposób zastosować, to w przypadku wegan. Jednak tutaj nie mamy dużego wyboru, więc tylko z tego względu. Pamiętać warto o tym, że fasola, jak i inne rośliny strączkowe zawierają składniki antyodżywcze, które mogą negatywnie wpłynąć np. na prace układu trawiennego. Tak więc fasolę, jak najbardziej w [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-04-07 15:57:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)