[...] skomplikowany, ale bardzo smaczny deser i praktycznie bez ww. :-)) Pianki/galaretki Punkt 1. - 0,5 szkl wody - 65g masła/margaryny (ćwierć kostki) - 1,5 łyżki żelatyny - aromat wanilinowy kilka kropel (ew łyżeczka cukru wanilinowego jeśli stosujecie) Zagotować składniki i do gorącej ale NIE wrzącej wody wsypać żelatynę cały czas mieszając aż [...]
[...] Tłuszcz 0 g Węglowodany 14,3 g w tym cukry 8,8 g Białko 0,1 g Składniki: cukier, skrobie, 4,7% maliny suszone, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (betanina), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, sól, witamina C 2. ALLNUTRITION SUGAR FREE JELLY Ilość porcji w opakowaniu 50 Opakowanie 350g Zawartość jednej porcji zaw: [...]
ja dałem 400g twarogu 6 jajek 100 g wiórek 100 g studenckiej 1 aromat waniliowy 50g białka jeszcze 22 min i bedzie yum Zmieniony przez - amadeuszq w dniu 2010-08-17 13:23:44
Zrobiłem ciasto i wyszło zaj**. 400g twarogu półtłustego, 200g wiórków 70g płatków migdałowych cukier(niestety nie miałem słodzika)+ c. waniliowy aromat waniliowy no i musiałem się obejść bez białka ponieważ został mi tylko gainer w proszku. Ciasto w smaku nie ma równych, zobaczymy jak będzie smakować jutro z rana :) Zmieniony przez - Mortalus w [...]
zrobiłem to ciasto dzis i w smaku za***iste, na pewno bede go jeszcze robił Co do tego ciasta to zrobiłem je z: -250g twarogu - 3jajka -100g wiórki kokosowe -100g orzechy włoskie -50g migdały -aromat vaniliowy -słodzik ponad 10-15szt -kilka malin do dekoracji Zmieniony przez - MARIAN 17 w dniu 2010-07-28 21:52:14
[...] co nie upieklo sie od spodu dobrze. czekam az ladnie ostygnie dopiero bede kroic. Oto moj skład: jajka 355g twarog 720g mleko 200g wiorki 200g migdaly 100g odzywka 100g aromat 10g slodzik 15tab łącznie: 1,685 kg B = 297 g W = 107 g T = 223 g ------------ 3461,25 kcal przeliczając na 100g: B = 17,6 g W = 6,35 g T = 13,25 g foto: [...]
Jogurty jak na swoja cene maja malo wartosci odzywczych, kazde sa dosladzane (szczegolnie te bez tluszczu), wsad owocowy to pomylka i tak aromat uzyskuje sie sztucznie, zagestniki i barwniki lacza ta papke w pseudo zdrowa przekaske. Jak macie ochote na przetwory mleczne to bardziej polecam kefiry ( a w domu mozna zrobic miksa z sezonowymi owocami [...]
[...] Polewasz je wodą, rzadko w kubłach jest woda + olejek, ale zdarza się. Zapachy zazwyczaj są przy module sterującym tam sobie ustawiasz jak chcesz żeby automat dozował aromat. Te kamienie niczego nie wydzielają. Polewanie wodą ma za zadanie zwiększenie wilgotności tylko na chwilę. Dusisz się bo tak reaguje organizm na parę wodną w tak [...]
[...] i kubeczki do robienia lodów (5 zł 6 sztuk - 100 lub 150 ml każdy). Baza to zblendowany serek wiejski, jogurt naturalny, slodzidlo. Dodatki wg uznania (kakao, owoc, kawa, aromat, wpc). Zblendować, do pojemników, zamrażarka i za kilka h gotowe. Unikać mleka i wody bo robią się takie zamrożone igiełkowe. Unikać wyciągania na siłę żeby nie zerwać [...]
Nie ma czym zastąpić, odzywkę daje się w celu podbicia bilansu białkowego, mleko możan dać ale równie dobrze to i przepis bez mleka moze być, jak robisz np placka osianego to po co dodawać mleko w proszku, zrobić bez odżywki i tylem jak robisz sernik na ciepło z patelni to dajesz tylko ser i jaja oraz np aromat waniliowy.
[...] drobinki tłuszczu, brudu oraz małe elementy żywności. Kolejną przyczyną nieprzyjemnego zapachu jest to że, większość przechowywanych produktów wydziela swój specyficzny aromat w stanie gazowym. Zebrane gazy mogą nie tylko zalegać w pewnych elementach lodówki takich jak odpływ, do odprowadzania nadmiaru zgromadzonej wody ale również przenikać [...]
[...] śmietana kremówka, mleko odtłuszczone częściowo zagęszczone, cukier oraz żółtka jaj. Pozostałe składniki odpowiedzialne za kształtowanie danego smaku i barwy to naturalny aromat waniliowy, czekolada mleczna, kakao, przecier truskawkowy, koncentrat soku z buraków, ekstrakt kawy. Ponadto lody waniliowe, kawowe i truskawkowe nie zawierają żadnych [...]
u mnie czeko-wiśnia zalega w szafce... dla mnie i faceta był nie do wypicia. połowa została przerobiona na batoniki białkowe, chociaż w tej formie też nie jest jakiś super. znaczy, smak nie byłby zły, ale po prostu aromat wiśni zajeżdża sztucznością.
[...] oregano i rozmarynu i wrzucić zioła do garnka z gotującą się wodą, dodaj też gałązkę świeżej natki, garnek przykryj pokrywką i gotuj przez kilka minut, aż zioła uwolnią swój aromat. Zestaw ziół może być dowolny, jeśli mam świeże to używaj świeżych. 4. Następnie na garnek postaw sitko do gotowania na parze i włóż do niego mięso, przykryj i gotuj [...]
Ostatnio znalazłam kiełbasę śląską z szynki (średnio rozdrobniona, wędzona, parzona) o takim składzie: mięso wieprzowe z szynki, sól, przyprawy, naturalny aromat, osłonka jadalna: jelito wieprzowe, 100 g produktu wyprodukowano ze 100 g mięsa wieprzowe z szynki. Co myślicie? Można taką kiełbasę włączyć do swojego odżywiania? :-)
bo jest tak: wszyscy mowia ze smak ostrowi to tragedia-bo to prawda ale ma bardzo wyrazny aromat i wystarczy troche cukru aby smakowala jak firmowa odzywka w koncu producenci ostrowi mogli by wpasc na pomysl zeby sypnac troche cukru do bialka