SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Łatwy sernik (piekarnik)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 121482

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 546 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 20556
Świetny przepis właśnie zrobiłem sobie coś takiego w smaku idealne ja dałem :

400g twarogu półtłustego
6 całych jajek (300g)
8 caps slodzika

i to wszystko





zmieliłem ser mikserem dodałem żółtka i słodzik a białka osobno ubiłem i później dodałem wszystko do formy i do halogen oven 30 min na 200 stopni wyszlo idealnie a w samku rewelacja także 3-4 dni ostatnie posilki będą mega smaczne coś mi sie wydaje że ten przepis znajdzie sie na stałe w moim menu

Zmieniony przez - Pablo_20 w dniu 2010-06-09 13:32:24

Nie przejmuje się już detalami bo one i tak nic nie znacza Debiuty ? może kiedyś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 329 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9256
u mnie jest już na stałe ;) sernik co 4 dni i ogień smak, przeważnie brałem go do szkoły, ale i czasem nie mogłem się powstrzymać i zjadłem na noc

edit: zawsze robiłem w formie na ciasto, teraz nastepny zrobię w naczyniu żaroodpornym, bo wydaje mi się że lepiej wyjdzie

Zmieniony przez - pompa91 w dniu 2010-06-09 13:48:58

Są starsi , nie ma lepszych !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 381
a czy na low carb nie mógłby byc tłusty twaróg?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 308 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5577
mógłby ale po co jesli masz do wyboru chudy i poltlusty ( w sumie lepszy niz tlusty i chudy)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 381
Ja jestem początkująca w tym temacie, więc będę dociekliwa :)
Skoro chodzi o to, żeby była przewaga tłuszczu nad białkiem i minimum węgli to czemu jednak nie tłusty?
Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
daverine
No więc tak: twaróg chudy jest twarogiem najbardziej przetworzonym, tłusty jest przetworzony najmniej ale ma w składzie dwa razy więcej tłuszczów nasyconych niż półtłusty który właśnie z tego powodu uważany jest za najlepsze rozwiązanie (niskie przetworzenie i racjonalny poziom tłuszczów nasyconych)

Jeżeli jesteś w stanie racjonalnie wkomponować w swoją dietę (pod kątem rozkładu makroskładników i udziału poszczególnych tłuszczy) twaróg pełnotłusty to taki jedz. Jeżeli przekraczasz tłuszcze nasycone ogółem posiłków w skali dnia to jedz półtłusty i dodawaj inne tłuszcze.

A tak na przyszłość: jak w jakimś posiłku nie odpowiada Ci podział makro to modyfikuj go według własnych potrzeb. Te przepisy to przykłady jak przełamać monotonie sportowej diety, ale diet jest tyle ilu ludzi, każdy musi wprowadzić sobie takie modyfikacje żeby było dla niego odpowiednie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 381
Dzięki za wyjaśnienie, nie patrzałam na to pod tym kątem, teraz już wiem :)
sog oczywiście :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 39 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2455
Proponuję żeby samo białko z jajka ubić na pianę i osobno zmiksować twaróg z żółtkiem i proteinami w proszku. Po tym zabiegu dodajemy piankę z białek do masy delikatnie ale naprawdę delikatnie mieszajaąc, ruchy muszą być wolne i delikatne. Po upieczeniu wychodzi piękny puszysty serniczek!

I na koniec pytanko, czy na diecie redukcyjnej ćwierć z takiego sernika z odrobiną słodzika może być??
Oczywiści BTW są obliczone, a chodzi mi o to czy może on służyć zamiast mojego standardowego twarożka z rzodkiewka na noc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
llucaso oczywiście
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 153 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5887


U mnie wyszedl pyszny sernik:D troche zbyt malo naczynie dalem bo tak mi urosl ze na cale byl;)Pozniej potrzymalem w wylaczonym ,nagrzanym piekarniku jakies 10 min(zbyt krotko moim zdaniem). Po wyjeciu troche opadl ale wyszedl swietnie:) SOG

Wytrwały i zaciekły!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

batoniki owsiane. moga byc platki owsiane blyskawiczne?

Następny temat

ciastko z platkow owsianych

WHEY premium