SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Placuszki owsiane

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 273382

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1176 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17372
Mam takie pytanie czy mogą te placki być na 'zimno' tzn czy dobre są ? bo bym np zrobił wieczorem a rano zjadł przed szkoła i np w czym to odgrzać?

Jasne, ja robię tak praktycznie codziennie że smażę je wieczorem a na drugi dzień z rana po bieganiu przed szkołą, wrzucam do piekarnika na chwilkę czasem kładę na górę plasterek sera żółtego i jem.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
kurde ;/ mi wychodzi bardziej jajecznica ;/ to wina za dużej ilości mleka?

wogole jak wylewam troche masy na patelnie i robie ksztalt placuszka to potem jak chce przewinac na druga strone to on sie rozwala i robi sie taka ciapka ;/

Zmieniony przez - Cfaniac w dniu 2009-01-18 13:51:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1176 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17372
kurde ;/ mi wychodzi bardziej jajecznica ;/ to wina za dużej ilości mleka?

Ja jak robiłem placuszki to popełniałem dwa błędy, przez które się rozwalały :

1. za dużo mleka (teraz nie daje w ogóle)
2. po 2 minutach we wrzątku za słabo odcedzone przez sitko i co z tym idzie za dużo wody.

Teoretycznie woda paruje przy smażeniu ale jak za słabo je odcedzałem to też były paćkowate i się rozwalały. z plackami jest jak z treningiem.. kwestia czasu

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
Słuchaj a jak Ty to robisz wylewasz tą mase i czekasz pare minut i tylko raz przekrecasz?? tzn chodzi mi o to czy co chwile przekrecasz z jednej na drugą strone czy tylko raz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1176 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17372
wrzucam w sitko, zwinnymi ruchami podrzucam parę razy a potem biorę dużą łychę i przyciskam do masy i tak kilkanaście razy aż woda przestanie lecieć

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
hehe ale chodziło mi na patelni ;D czy raz przekręcasz czy np częściej ale pare razy ? ( nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ale trudno to wytlumaczyc ) ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie dawaj mleka same jaja i płatki ewentualnie dodatki przekręcam 1 raz
nie ma bata żeby nie wyszło

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
aha i ten cynamon jest dodawany tylko dla smaku? czy poprostu potrzebny? bo jak mi wyszla ta ciapka i spróbowałem to czułem tylko cynamon ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
za dużo go dałeś do smaku dodaj ile lubisz bądź w ogóle

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
oke dzieki sogi poleciały
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka a'la Gyros

Następny temat

Surówka

WHEY premium