Szacuny
7
Napisanych postów
1176
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17372
Mam takie pytanie czy mogą te placki być na 'zimno' tzn czy dobre są ? bo bym np zrobił wieczorem a rano zjadł przed szkoła i np w czym to odgrzać?
Jasne, ja robię tak praktycznie codziennie że smażę je wieczorem a na drugi dzień z rana po bieganiu przed szkołą, wrzucam do piekarnika na chwilkę czasem kładę na górę plasterek sera żółtego i jem.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg
Szacuny
2
Napisanych postów
626
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15250
kurde ;/ mi wychodzi bardziej jajecznica ;/ to wina za dużej ilości mleka?
wogole jak wylewam troche masy na patelnie i robie ksztalt placuszka to potem jak chce przewinac na druga strone to on sie rozwala i robi sie taka ciapka ;/
Zmieniony przez - Cfaniac w dniu 2009-01-18 13:51:35
Szacuny
7
Napisanych postów
1176
Wiek
34 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17372
kurde ;/ mi wychodzi bardziej jajecznica ;/ to wina za dużej ilości mleka?
Ja jak robiłem placuszki to popełniałem dwa błędy, przez które się rozwalały :
1. za dużo mleka (teraz nie daje w ogóle)
2. po 2 minutach we wrzątku za słabo odcedzone przez sitko i co z tym idzie za dużo wody.
Teoretycznie woda paruje przy smażeniu ale jak za słabo je odcedzałem to też były paćkowate i się rozwalały. z plackami jest jak z treningiem.. kwestia czasu
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
start : 131kg / obecnie : 119,4kg / cel : 105kg
Szacuny
2
Napisanych postów
626
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15250
Słuchaj a jak Ty to robisz wylewasz tą mase i czekasz pare minut i tylko raz przekrecasz?? tzn chodzi mi o to czy co chwile przekrecasz z jednej na drugą strone czy tylko raz?
Szacuny
2
Napisanych postów
626
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15250
hehe ale chodziło mi na patelni ;D czy raz przekręcasz czy np częściej ale pare razy ? ( nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ale trudno to wytlumaczyc ) ;D