Szacuny
0
Napisanych postów
190
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6227
A u mnie poszło po treningu na świeżym powietrzu:
Szaszłyczek grillowany z kuraka z kaszą gryczaną Do tego wszamałem troche czerwonej fasoli, a naszła mnie na nią ochota po ostatnim ART. STUDENSKY'iego
A i jeszcze bezpośrednio po tyranku poszło 5 wafli ryżowych
Pozdro
''Kiedy mięśnie mówią !STOP!... Ja mówię !NAPRZÓD!'' ;D
Szacuny
11148
Napisanych postów
51566
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
To teraz Ci napisze:
na oliwie podsmażasz cebulkę, w międzyczasie mixujesz w mixerze obrane ze skóry świeże pomidory albo pomidory z puszki, jak cebula się zeszkli to na patelnie wlewasz pomidorki, solisz-pieprzysz i dusisz pod pokrywką. Po 5 minutach można podlać odrobinę wodą jak za gęste jest, sypnąć jakieś zioła (oregano,bazylia) i podprawić ketchupem albo koncentratem pomidorowym. Podusić z minutę jeszcze i gotowe
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
a ja włąsnie gotuje papryke faserowaną ryżem, szynką(oczywiście miesem a nie wedliną) cebulką, pieczarkami, grzybami mung, marchewką pomidorkiem, czosnkiem i surowym jajkiem:) + okoła 5g smalcu na którym to zarumieniłem cebulke i po dodaniu wody udusiłem reszte farszu:) + przyprawy:) sol morska, pieprz ziolowy, peprz cayen, slodka papryka, czybrica czerwona, zioła prowansalskie. Czas robienia (30-40min + teraz 20-30min dusi się papryka nafaszerwana farsszem:)
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
22174
No więc - biore cyca, rozbijam go delikatnie tłuczkiem do mięsa, sole, pieprze i posypuje jeszcze jakimiś przyprawami, ten akurat był z curry, dalej skrapiam odrobiną oliwy i kilkoma kroplami sosu sojowego, następnie do lodóweczki, a później do piekarnika na taki specjalny grill, i pieke go 7 minut z jednej i 7 z drugiej, wychodzą delicje