Szacuny
3485
Napisanych postów
2042
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17927
Liczy się cała dieta, dobry dobrej ilości kalorii, makro składników. Nikt Ci nic nie powie nie mając o Tobie żadnych informacji. Sam ser jest dobrym produktem, czy pasuje w Twojej diecie - nie wiadomo.
Szacuny
7113
Napisanych postów
14003
Wiek
33 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2238004
To że jesz sześć plastrów żółtego sera to nam raczej nic nie mówi xd Bo tutaj wszystko zależy od tego jak wygląda reszta twojej diety z jakich źródeł czerpiesz resztę swoich tłuszczy i białek kolejna sprawa to jak tolerujesz w ogóle ten produkt czy masz jakieś niestrawności po nim czy może wzdęcia czy może akurat spoko tolerujesz ser żółty. Tak więc tutaj jest sporo zmiennych i jednoznacznej odpowiedzi nie dostaniesz że jest okej albo jest źle wiadomo na samych tłuszczach nasyconych nie należy bazować swojej diety no ale jako część jej czyli przykładowo 30% czytam 20% z tłuszczy nasyconych to już jak najbardziej wydaje mi się okej tutaj najbardziej chodzi o całokształt
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34752
Napisanych postów
25177
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282663
Możesz jesć wszystko co chcesz bo jeśli zalezy ci na chudnięciu lub tyciu to najwazniejszy jest bilans kaloryczny bo to bilans kaloryczny odpowiada za to czy chudniemy jak jest deficyt lub czy tyjemy jak jest nadwyzka wiec nie ma znaczenia co jesz byle był bilans spełniony . Jesli jednak już rozpatrujemy kwestie zdrowotne oraz kwestie zaspokojenia organizmu na wartości odzywcze to już ma znaczenie co jemy i w jakich ilościach jednak ser żółty to nie jest taki prodkt który byłby zły a 6 plastrów to bedzie +- 70-90 g/ Liczy sie ogół diety a nie pojedyńcze produkty
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Wiek
33 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
plasterki są różne, te z biedronki średnio mają ok. 25g, więc to masz 150g, czyli ok 500kcal, czyli jeżeli masz okolice 2500kcal swojej podaży kalorycznej to 20% przyjmujesz z samego sera żółtego - sam ser nie jest złym produktem, którego należy się wystrzegać ale w zależności od rodzaju sera może mieć w swoim składzie sporo soli czasami nawet 2-2,5g na 100g, więc przy dodatkach soli w pozostałych produktach może być jej już sporo w ciągu dnia i tygodnia, dlatego jeżeli tej soli z innych produktów też wpada to trochę ogranicz jego spożywanie
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17764
Napisanych postów
132961
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
z tego co kajarze to ten ser jest bardzo cienko krojony i np takie 5 plasterków to jest jak 3 z lidla z pilosa, najlepiej opierać sięna gramaturze a nie ilosciach, 6 jabłek może wazyć tyle samo co i 3 jabłka
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
2604
Napisanych postów
13588
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
469238
Zadajac takie pytanie widac, ze brakuje u Ciebie takich totalnych podstawa w kwestii odzywiania. Przede wszystkim jak panowie wyzej wspomnieli ilosc plasterkow bez podania gramatury za wiele nam nie mowi, a kolejna kwestia to co masz na mysli pytajac czy jest to ok? Jesli dalej jestes w deficycie i nie zaburza to Twojej redukcji to teoretycznie tak, aczkolwiek na pewno nie jest do dobrym zrodlem tluszczow w diecie ;_)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Ser żółty, czy ogólnie cały nabiał, jak najbardziej może stanowić element dobrze zbilansowanej diety. Istotne jest to, żebyś znał przynajmniej podstawy jej zasad, a zadając takie pytanie dajesz nam do zrozumienia, że nieszczególnie masz o tym pojęcie. Ważna jest całość diety, jej urozmaicenie i bazowanie na zalecanych źródłach składników odżywczych. Do wybór masz wiele różnych źródeł bulaja i tłuszczów, więc nie ma potrzeby jedzenia czegoś codziennie.
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
147
anubis84
z tego co kajarze to ten ser jest bardzo cienko krojony i np takie 5 plasterków to jest jak 3 z lidla z pilosa, najlepiej opierać sięna gramaturze a nie ilosciach, 6 jabłek może wazyć tyle samo co i 3 jabłka
wysoka ilość soli nie stanowi problemu, jeśli podbijesz ilość dostarczanego potasu