PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźdomerNie do końca rozumiem w czym jest problem? Masz rozpiskę przykładowego dnia diety i z tego co rozumiem, wiesz jakie produkty są źródłami białka, tłuszczów i węglowodanów. W czym więc problem zmniejszyć te pierwsze? Wrzucasz w posiłki białka jajek wywalając żółtka i twierdzisz, że nie wiesz w jaki sposób podbić kalorie bez zwiększania ilości białka. Wrzuć więc całe jajka, a nie dane białka. Zmniejsz ilość ryby i mięsa w posiłkach i po problemie. Tutaj nie ma żadnej magii. Poza tym, nawet jak będzie go trochę więcej to nic się nie stanie.
No faktycznie z białkami może przesadzam (zazwyczaj maks w dwóch posiłkach jem), ale akurat w tym dniu chciałem sobie to awokado zjeść jako paste, a same takie 'kanapki' są średnie dlatego dałem białka. W ostatnim posiłku to był omlet i chciałem, żeby to było płynne, ale mogłem tutaj faktycznie dać całe jajka. Jedyne czemu wolałem zawsze dawać te białka niż całe jajka to fakt, że zazwyczaj jem tłuszcze 50-60g i często przez te jajka przekraczałem jeśli zjadłem trochę np. ciastek albo jakiś przetworzony produkt. Co do zmniejszenia ilości mięsa/ryb to sobie nie wyobrażam do paczki ryżu czy 350g batatów jeść go mniej (gdzie te 150g to już jest mało na talerzu). Nie wiem jak Wy tak możecie jeść .
Zmieniony przez - froxyy w dniu 2021-12-17 15:37:34
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Edit: smażę na oliwie z oliwek, ale daje jej tak mało, że tego nie wliczam.
Zmieniony przez - froxyy w dniu 2021-12-16 17:34:29
Ale i tak powiem od siebie że ja bym tam wolał nawet białko trzymać wyżej ;p nawet 2-2,5g na kg masy ciała ale liczone z czystych źródeł zwierzęcych ale to tylko moje zdanie i opinia więc nikt nie musi się ze mną zgadzać. Ewentualnie jak ktoś się obawia to po jakiś 2mies na takim białku udać się do labu i sprawdzić podstawowe parametry ;) W sensie krew, nerki, wątrobę, cholesterol, i wtedy będzie czarno na białym czy trzeba obniżyć czy nie ;)
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Ja Ci mogę powiedzieć jak to wygląda w przypadku zaawansowanych osób(nie wszystkich ale większości)
Każdy ustala sobie jakąś ilość białka ale zwierzęcego. Czyli 100kg facet z bf 10% niech trzyma te 200g (tutaj jeszcze dochodzi aspekt inny czy warto dawać nawet ponad 3-4g na kg masy ale to mniejsza o to)
I teraz taki gość przyjmuje sobie że będzie jadł 5 posiłków dziennie, czyli 40g balka na posiłek co daje około 200g kury na posiłek i tego się trzyma w kazdym posiłku. a później dochodzi kwestia tluszczy i węglowodanów oraz sensowne rozmieszczenie ich w ciągu dnia. I taki typ sie nie przejmuje że 100g ryzu jest 7g białka. Bo on patrzy tylko na czyste zwierzęce
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Co do ilości to zwyczajnie jest pewien pułap ktory jestes w stanie wykorzystać do budowy nowych włókien mięśniowych, nadmiar bedzie zwyczajnie wykorzystywany w celach enegrwtycznych tak jak wegle i tluszcze. To tak bardzo w skrócie i ogolnikowo, mozesz sobie poczytac o mps, przyswajalnosci i tak dalej.
Teraz czym jestes osobą bardziej zaawansowana tym więcej tego bialka wykorzystasz w celach odbudowy.
Tak jak pisalem są ludzie ktorzy maja 3g bialka a nawet i 4-5g tez tylko tutaj juz wchodzi w grę zaawansowana suplementacja i to ludzie przewaznie 110kg+ przy bf 7-9% no i bardzo dużą role gra tutaj suplementacja.
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Moderator działu Odżywianie
winterRTak parzę i nie widze w sumie Twojej wagi ani żadnych danych. Wiesz, tutaj by trzeba było zacząć od tych danych żeby ustalić rzeczywiście ile tego białka masz wcinać bo że kalkulator pokazał że xx% zapotrzebowania kalorycznego ma być z białka to jedno.
Ale i tak powiem od siebie że ja bym tam wolał nawet białko trzymać wyżej ;p nawet 2-2,5g na kg masy ciała ale liczone z czystych źródeł zwierzęcych ale to tylko moje zdanie i opinia więc nikt nie musi się ze mną zgadzać. Ewentualnie jak ktoś się obawia to po jakiś 2mies na takim białku udać się do labu i sprawdzić podstawowe parametry ;) W sensie krew, nerki, wątrobę, cholesterol, i wtedy będzie czarno na białym czy trzeba obniżyć czy nie ;)
Winter, dobrze, że piszesz, że Twoja opinia. Warto jednak według mnie dawać naukowe zalecenia, jeśli ktoś nie jest kulturystą to 2 g na kg masy ciała wystarczy oraz liczymy całe białko, a nie tylko zwierzęce. Po prostu nie ma korzyści dla większości przy większej podaży.