Zmniejsz ilość mięsa np. na rzecz roślin strączkowych
...
Napisał(a)
Tak jak Domer pisze. Po prostu zmniejsz białkowe źródła, po co to np. białka jaj ?
Zmniejsz ilość mięsa np. na rzecz roślin strączkowych
Zmniejsz ilość mięsa np. na rzecz roślin strączkowych
...
Napisał(a)
domerNie do końca rozumiem w czym jest problem? Masz rozpiskę przykładowego dnia diety i z tego co rozumiem, wiesz jakie produkty są źródłami białka, tłuszczów i węglowodanów. W czym więc problem zmniejszyć te pierwsze? Wrzucasz w posiłki białka jajek wywalając żółtka i twierdzisz, że nie wiesz w jaki sposób podbić kalorie bez zwiększania ilości białka. Wrzuć więc całe jajka, a nie dane białka. Zmniejsz ilość ryby i mięsa w posiłkach i po problemie. Tutaj nie ma żadnej magii. Poza tym, nawet jak będzie go trochę więcej to nic się nie stanie.
No faktycznie z białkami może przesadzam (zazwyczaj maks w dwóch posiłkach jem), ale akurat w tym dniu chciałem sobie to awokado zjeść jako paste, a same takie 'kanapki' są średnie dlatego dałem białka. W ostatnim posiłku to był omlet i chciałem, żeby to było płynne, ale mogłem tutaj faktycznie dać całe jajka. Jedyne czemu wolałem zawsze dawać te białka niż całe jajka to fakt, że zazwyczaj jem tłuszcze 50-60g i często przez te jajka przekraczałem jeśli zjadłem trochę np. ciastek albo jakiś przetworzony produkt. Co do zmniejszenia ilości mięsa/ryb to sobie nie wyobrażam do paczki ryżu czy 350g batatów jeść go mniej (gdzie te 150g to już jest mało na talerzu). Nie wiem jak Wy tak możecie jeść .
Zmieniony przez - froxyy w dniu 2021-12-17 15:37:34
Poprzedni temat
Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia
Następny temat
Nadmierny apetyt - co zrobić?
Polecane artykuły