SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 239530

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3328 Napisanych postów 8555 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 321811
zrób mi takie bułki w wersji low carb :D
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
z tym masłem oczywiście żartowałem, bo to nie byłaby przeszkoda dla mnie tym bardziej że mam "mąkę orzechowa" która świetnie robi crunch z gładkiego masła
a co do mąk to raczej w stronę wyższych liczb myślałem i i dodaniu orkiszowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Obiad po meksykańsku

3

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
była wyżerka jakiś czas temu, w knajpce burger & lobster
było fajnie, chociaż homar to jednak nie moja bajka są lepsze owoce morza (i tańsze!)








Zmieniony przez - missInvincible w dniu 08/03/2018 13:55:09
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Homara szkoda, ale burgera to bym wciągnął jak najbardziej ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3328 Napisanych postów 8555 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 321811
jakie to w smaku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Magda Gessler mówi, że dobre Ponoć homara trzeba umieć przyrządzić, sama ciekawa jestem smaku. Wyżerka zacna Miss, spałąszowałaś wszystko ;>?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
kiedyś czytałem, że homary są pozbawione receptorów odpowiedzialnych za ból itp. i w restauracjach są wrzucane do gara lub oleju żywcem, bo nie nie robi im to żadnej różnicy, bo po prostu nie czują bólu taka ciekawostka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Natalia ciężko wytłumaczyć, białe sprężyste mięso, ciut w konsystencji jak krewetka ale to mocno naciągane stwierdzenie. Mięso w szczypcach jest najlepsze, mięciutkie, już bardziej w strone konsystencji mięsa kraba.

Aga wydaje mi się, że najważniejsze mieć dostęp do świeżego homara, a gotowanie go chyba nie jest aż tak bardzo skomplikowane ale nie wiem - nie barałam się za to. Piwo i homara tak resztę po gryzku

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Dodo, tak też słyszałam, że wrzucanie homara do wrzątku nie jest aż tak okrutne jak by się mogło wydawać

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium