SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pulled pork by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7508

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Pulled pork by MissInvincible






Składniki:

-1 kg mięsa z łopatki wieprzowej

Przyprawy:
-łyżka soli
-łyżka pieprzu
-łyżka granulowanego czosnku
-łyżeczka papryki słodkiej
-łyżeczka papryki wędzonej
-łyżeczka chilli
-łyżeczka kminu rzymskiego

Zalewa:
-3 łyżki soli
-3 łyżki cukru
-litr przegotowanej wody
- 2 łyżki mieszanki przypraw podanej wyżej

Wykonanie:

Połączyć wszystkie przyprawy. Przygotować zalewę. Mięso ułożyć w głębokiej misce, zalać zalewą, tak aby przykryła mięso w całości. Wstawić do lodówki na ok 24h. Po tym czasie mięso wyjąć z zalewy i natrzeć pozostałą mieszanką przypraw. Ułożyć w brytfannie, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 130 stopni piekarnika. Piec ok 6 godzin, pod koniec pieczenia zdjąć folię aby wierzch nieco się przypiekł. Można wyłączyć piekarnik i dać mięsu jeszcze chwilę odpocząć, powiedzmy do godziny. Wyjąć brytfannę i porwać mięso widelcami mieszając z sokami, które puściło mięso w trakcie pieczenia.

Najlepiej podawać z sosem lub salsą




4

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 32 Wiek 26 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1047
Jutro będę robił coś podobnego, jak nie zapomnę to wrzucę zdjęcie !


Zmieniony przez - patrykkb w dniu 2019-02-07 18:50:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 19 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 62
Dotychczas widziałam przepisy na pulled porka pieczonego przez 11-12 h, co mnie trochę zniechęcało. Ale wypróbuję ten, jest bardziej przystępny.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4499 Napisanych postów 35780 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263040
uwielbiam pulled pork

no i ta prezentacja dania - zdjęcia, poprostu cudo
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Daj znać jak wyszło

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94086 Napisanych postów 363914 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667537
Ale klasa sama w sobie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214360
Magdalena - mówi się, że im dłużej tym lepiej. Może też w przepisie były potężne kawałki mięcha i dlatego tak długo ? Osobiscie uważam, że 6-7h wystarczy. Czasem i po 5h już wyciągałam, bo mięso nadawało się do rwania. Zależy. Nastaw piekarnik na 110 - 130 stopni i sprawdzaj.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1794 Napisanych postów 2909 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 73474
a to mój pulled pork




4

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

https://www.sfd.pl/Dziennik_biegowy_Nadine-t1196269.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214360
ekstra, ale bym zjadła taką bułkę z wieprzowiną
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94086 Napisanych postów 363914 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667537
Klasa, mega apetycznie wyglada.
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 502 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10576
Inspirowane zdjęciem autorki postu :)





Zmieniony przez - Kryzbi89 w dniu 2018-12-30 22:24:56
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214360
Wygląda smakowicie

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czekoladowe-marchewkowe muffinki by MissInvincible

Następny temat

Omlet z płatków owsianych i jajek przyprawykombinacje

WHEY premium