SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Pulled pork by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3600

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2347 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Pulled pork by MissInvincible






Składniki:

-1 kg mięsa z łopatki wieprzowej

Przyprawy:
-łyżka soli
-łyżka pieprzu
-łyżka granulowanego czosnku
-łyżeczka papryki słodkiej
-łyżeczka papryki wędzonej
-łyżeczka chilli
-łyżeczka kminu rzymskiego

Zalewa:
-3 łyżki soli
-3 łyżki cukru
-litr przegotowanej wody
- 2 łyżki mieszanki przypraw podanej wyżej

Wykonanie:

Połączyć wszystkie przyprawy. Przygotować zalewę. Mięso ułożyć w głębokiej misce, zalać zalewą, tak aby przykryła mięso w całości. Wstawić do lodówki na ok 24h. Po tym czasie mięso wyjąć z zalewy i natrzeć pozostałą mieszanką przypraw. Ułożyć w brytfannie, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 130 stopni piekarnika. Piec ok 6 godzin, pod koniec pieczenia zdjąć folię aby wierzch nieco się przypiekł. Można wyłączyć piekarnik i dać mięsu jeszcze chwilę odpocząć, powiedzmy do godziny. Wyjąć brytfannę i porwać mięso widelcami mieszając z sokami, które puściło mięso w trakcie pieczenia.

Najlepiej podawać z sosem lub salsą




Sprawdź ile masz % tłuszczu?

3

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 19 Wiek 29 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 61
Dotychczas widziałam przepisy na pulled porka pieczonego przez 11-12 h, co mnie trochę zniechęcało. Ale wypróbuję ten, jest bardziej przystępny.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3987 Napisanych postów 34915 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 254242
uwielbiam pulled pork

no i ta prezentacja dania - zdjęcia, poprostu cudo
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2347 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Daj znać jak wyszło

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17693 Napisanych postów 242889 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1277405
Ale klasa sama w sobie

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2156 Napisanych postów 5655 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 183239
Magdalena - mówi się, że im dłużej tym lepiej. Może też w przepisie były potężne kawałki mięcha i dlatego tak długo ? Osobiscie uważam, że 6-7h wystarczy. Czasem i po 5h już wyciągałam, bo mięso nadawało się do rwania. Zależy. Nastaw piekarnik na 110 - 130 stopni i sprawdzaj.

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 448 Napisanych postów 1610 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 45702
a to mój pulled pork




4

"Mówisz, że możesz – to możesz. Mówisz, że nie możesz – to nie możesz. Więc sobie wybierz". Mistrz Zen Seung Sahn

http://www.sfd.pl/DT_nadine_,_pół_roku_str.26-t1075034.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2156 Napisanych postów 5655 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 183239
ekstra, ale bym zjadła taką bułkę z wieprzowiną
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17693 Napisanych postów 242889 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1277405
Klasa, mega apetycznie wyglada.
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 502 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10338
Inspirowane zdjęciem autorki postu :)





Zmieniony przez - Kryzbi89 w dniu 2018-12-30 22:24:56
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2156 Napisanych postów 5655 Wiek 27 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 183239
Wygląda smakowicie

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czekoladowe-marchewkowe muffinki by MissInvincible

Następny temat

Omlet z płatków owsianych i jajek przyprawykombinacje

;