...
Napisał(a)
Czekoladowe ciasto z ciecierzycy ze śliwkami
składniki
300g ciecierzycy gotowanej na parze (puszka)
2 jajka
2 duże łyżki kakao
100g banana
30g odżywki białkowej
cynamon
30g mąki gryczanej
20g mąki kokosowej
łyżka gęstego jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia
olej kokosowy do przesmarowania foremki
śliwki (lub inne owoce)
Wszytskie składniki blendujemy na jednolitą masę
Przelewamy do foremki przesmarowanej olejem kokosowym
na wierzch wykładamy pokrojone owoce
Pieczemy około 30-35 min w 180st
składniki
300g ciecierzycy gotowanej na parze (puszka)
2 jajka
2 duże łyżki kakao
100g banana
30g odżywki białkowej
cynamon
30g mąki gryczanej
20g mąki kokosowej
łyżka gęstego jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia
olej kokosowy do przesmarowania foremki
śliwki (lub inne owoce)
Wszytskie składniki blendujemy na jednolitą masę
Przelewamy do foremki przesmarowanej olejem kokosowym
na wierzch wykładamy pokrojone owoce
Pieczemy około 30-35 min w 180st
...
Napisał(a)
Fit Kopiec Kreta
składniki
na ciasto
puszka fasoli
4 jajka
20-30g kakao
30g odżywki (u mnie waniliowa)
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
300g dojrzałych bananów (waga części jadalnych)
środek do ciasta
150g bananów
500-600g twaróg/ ser twarogowy - u mnie taki z wiaderka
40 g żelatyna
50-60g gorzkiej czekolady
dowolne słodzidło (ksylitol, słodzik) - ilość wg uznania
wykonanie
fasolę, żółtka, kakao, odżywkę, proszek do pieczenia wrzucamy do miski
dokładnie miksujemy
białka ubijamy na pianę
dodajmy białka do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy
masę przelewamy do okrągłej foremki wyłożonej papierem do pieczenia
wstawiamy do nagrzanego pieca
pieczemy 50 min 170st
Wyciągamy, lekko studzimy
wycinamy środek
ciasto wycięte ze środka przekładamy do miski
Środek ciasta wykładamy pokrojonymi wzdłuż kawałkami banana
Krem
żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzątku i czekamy aż ostygnie
do miski wrzucamy twaróg, rozpuszczony słodzik/ksylitol i dokładnie miksujemy
dodajemy żelatynę do twarogu, miksujemy
czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy do masy, mieszamy
Krem nakładamy na ciasto, formując kopiec
Obkładamy krem porwanymi kawałkami ciasta
całość
2125kcal 222gB 46GT 185gW
kawałek 1/12 18gB 4gT 15,5gW 177kcal
składniki
na ciasto
puszka fasoli
4 jajka
20-30g kakao
30g odżywki (u mnie waniliowa)
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
300g dojrzałych bananów (waga części jadalnych)
środek do ciasta
150g bananów
500-600g twaróg/ ser twarogowy - u mnie taki z wiaderka
40 g żelatyna
50-60g gorzkiej czekolady
dowolne słodzidło (ksylitol, słodzik) - ilość wg uznania
wykonanie
fasolę, żółtka, kakao, odżywkę, proszek do pieczenia wrzucamy do miski
dokładnie miksujemy
białka ubijamy na pianę
dodajmy białka do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy
masę przelewamy do okrągłej foremki wyłożonej papierem do pieczenia
wstawiamy do nagrzanego pieca
pieczemy 50 min 170st
Wyciągamy, lekko studzimy
wycinamy środek
ciasto wycięte ze środka przekładamy do miski
Środek ciasta wykładamy pokrojonymi wzdłuż kawałkami banana
Krem
żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzątku i czekamy aż ostygnie
do miski wrzucamy twaróg, rozpuszczony słodzik/ksylitol i dokładnie miksujemy
dodajemy żelatynę do twarogu, miksujemy
czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy do masy, mieszamy
Krem nakładamy na ciasto, formując kopiec
Obkładamy krem porwanymi kawałkami ciasta
całość
2125kcal 222gB 46GT 185gW
kawałek 1/12 18gB 4gT 15,5gW 177kcal
...
Napisał(a)
paula.cwSernik z kaszą jaglaną
Rewelacja! Moi goście zachwyceni Dzięki
Zmieniony przez - Malinka123 w dniu 2017-04-24 09:05:42
...
Napisał(a)
Jak goście zachwyceni a nie tylko fit freaki to super. Muszę sama zrobić znowu :D
Mój blog o treningu i diecie: http://silawilczegoapetytu.pl/
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Paula_pociążowa_redukcja-t1159434.html
Dziennik konkursowy: http://www.sfd.pl/Paula_NOWE_CIAŁO_W_BUDOWIE-t1103547.html
...
Napisał(a)
Zachęcona przez Miss wrzucam przepis na biszkopt z mąki kokosowej z frużeliną wiśniową
Biszkopt kokosowy z frużelina wiśniową
Składniki:
Ciasto:
40 g mąki kokosowej
40 g ksylitolu
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Frużelina wiśniowa:
240 g wiśni (u mnie z własnego ogrodu, zamrożone)
5 g mąki ziemniaczanej
10 g ksylitolu (opcjonalnie)
Opis wykonania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania porcjami dodawać ksylitol, a potem żółtka. Mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie wmieszać w masę jajeczną.
Masę wykładamy do blaszki (u mnie średnica 20 cm) i pieczemy 25 min w 180C bez termoobiegu.
Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe.
Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce.
Całość:
Zmieniony przez - bazylia35 w dniu 2017-04-26 11:28:01
Biszkopt kokosowy z frużelina wiśniową
Składniki:
Ciasto:
40 g mąki kokosowej
40 g ksylitolu
4 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Frużelina wiśniowa:
240 g wiśni (u mnie z własnego ogrodu, zamrożone)
5 g mąki ziemniaczanej
10 g ksylitolu (opcjonalnie)
Opis wykonania:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania porcjami dodawać ksylitol, a potem żółtka. Mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie wmieszać w masę jajeczną.
Masę wykładamy do blaszki (u mnie średnica 20 cm) i pieczemy 25 min w 180C bez termoobiegu.
Frużelina to inaczej owoce w gęstym syropie. Owoce w garnuszku podgrzewamy (z ksylitolem), aż zmiękną i puszczą sok. W kubeczku mieszam mąkę ziemniaczaną z dwiema łyżeczkami wody. Mieszankę wlewam na gorące owoce, zmniejszam gaz i gotuję jeszcze chwilkę, aż frużelina stanie się gęsta, coś jak kisiel. Lekko przestudzoną frużelinę wykładam na ciasto i gotowe.
Najlepiej smakuje na drugi dzień schłodzone w lodówce.
Całość:
Zmieniony przez - bazylia35 w dniu 2017-04-26 11:28:01
5
...
Napisał(a)
Domowy burger
bułka dobrej jakości - u mnie żytnia z makiem i sezamem - 90g
kurczak pierś - 100g
małosolny ogórek
pół pomidora
garść rukoli
kilka plasterków cukinii
odrobina oliwy z oliwek
musztarda
keczup (u mnie 60% mniej kalorii)
kurczaka i cukinię grillujemy na małej ilości oliwy z oliwek
Bułkę przekroić
posmarowac musztardą
obłożyć warzywami
nałożyć kurczaka i cukinię, dodać troszkę keczupu do smaku
gotowe!
Całość około (nie wliczałam warzyw)
380kcal 30gB 7,5gT 46,5gW
bułka dobrej jakości - u mnie żytnia z makiem i sezamem - 90g
kurczak pierś - 100g
małosolny ogórek
pół pomidora
garść rukoli
kilka plasterków cukinii
odrobina oliwy z oliwek
musztarda
keczup (u mnie 60% mniej kalorii)
kurczaka i cukinię grillujemy na małej ilości oliwy z oliwek
Bułkę przekroić
posmarowac musztardą
obłożyć warzywami
nałożyć kurczaka i cukinię, dodać troszkę keczupu do smaku
gotowe!
Całość około (nie wliczałam warzyw)
380kcal 30gB 7,5gT 46,5gW
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Pizza na spodzie jaglano-ryżowym
przepis wzorowany na
https://www.sfd.pl/Bezglutenowa_pizza_ryżowo_gryczana-t1120129.html
Składniki
60g mąka jaglana
60g mąka ryżowa
7g suche drożdze
150 mln ciepła woda
łyżeczka cukru
pół łyżeczki solo
kulka lekkiej mozzarelli
80 g piersi z kurczaka
passata pomidorowa ~200g
przyprawy
5g oliwy z oliwek
40g zielone oliwki
garść rukoli
1.Mąki, cukier, sól, drodże wsypujemy do miski i mieszamy
2.dodajemy ciepłą wodę i dokładnie łączymy składniki
3.Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15-20 min
w tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220st.
4.Piers z kurczaka kroimy na małe kawałki , doprawiamy dowolnie i smazymy na małej ilości oliwy z oliwek.
5.Passatę pomidorową przelewamy do garnka, doprawiamy ostrą papryką, czosnkiem i bazylią. Podgrzewamy.
6.Ciasto smarujemy delikatnie sosem i obkładamy składnikami.
7.Pieczemy około 15-20min w 220 stopniach z funkcją góra/dół.
BWT
68gB 15g T 102gW
~844 kcal
przepis wzorowany na
https://www.sfd.pl/Bezglutenowa_pizza_ryżowo_gryczana-t1120129.html
Składniki
60g mąka jaglana
60g mąka ryżowa
7g suche drożdze
150 mln ciepła woda
łyżeczka cukru
pół łyżeczki solo
kulka lekkiej mozzarelli
80 g piersi z kurczaka
passata pomidorowa ~200g
przyprawy
5g oliwy z oliwek
40g zielone oliwki
garść rukoli
1.Mąki, cukier, sól, drodże wsypujemy do miski i mieszamy
2.dodajemy ciepłą wodę i dokładnie łączymy składniki
3.Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15-20 min
w tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220st.
4.Piers z kurczaka kroimy na małe kawałki , doprawiamy dowolnie i smazymy na małej ilości oliwy z oliwek.
5.Passatę pomidorową przelewamy do garnka, doprawiamy ostrą papryką, czosnkiem i bazylią. Podgrzewamy.
6.Ciasto smarujemy delikatnie sosem i obkładamy składnikami.
7.Pieczemy około 15-20min w 220 stopniach z funkcją góra/dół.
BWT
68gB 15g T 102gW
~844 kcal
Poprzedni temat
Jak zmniejszyc tkankę mieśniową?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
Następny temat
Poppy/Poczatek, plan i pare pytan
Polecane artykuły